Ευχαριστώ Ειρήνη

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Η μικρή Ειρήνη για την οποία γράφει η Κατερίνα Ζαρίφη. Κλικ για μεγέθυνσηΘα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που με ρωτούν στα E-mail μου για την Ειρήνη και την πρόοδό της. Χαίρομαι πραγματικά και με τους γονείς που αποφάσισαν να επισκεφθούν τον Ιταλό γιατρό και που ήδη έχουν στα χέρια τους μία διάγνωση και έναν τρόπο θεραπείας, που είναι χαρούμενοι για αυτό και κυρίως αισιόδοξοι, ότι τα παιδιά τους θα τα καταφέρουν. Θέλω να πω σε όλους αυτούς τους γονείς ότι δεν χρειάζεται να με ευχαριστούν. Η ευχαρίστηση είναι όταν έστω και ένα από αυτά τα παιδιά έχουν δει καλυτέρευση στη καθημερινή τους ζωή. Ο λόγος που ενημερώνω όλους τους γονείς μέσω "Νόηση" είναι ότι καταλαβαίνω πόσο πολύ απεγνωσμένα ψάχνουν ότι μπορούν να μάθουν για να προσπαθήσουν. Κάπως έτσι και εγώ έψαχνα πριν δύο περίπου χρόνια να μάθω ότι έχει σχέση με αυτό που συμβαίνει στην Ειρήνη. Και εγώ, όπως και σεις γονείς με την ίδια λαχτάρα και αγωνία θα προσπαθούσα να έρθω σε επαφή με κάποιον που ήξερε κάτι παραπάνω από μένα για να μάθω. Ό,τι κάνω το κάνω με μεγάλη χαρά για όλους εσάς αλλά και για τα παιδιά σας που στο προσωπάκι τους βλέπω την αγαπημένη μου Ειρήνη. Μέσα απο αυτή θέλω να πω ότι έγινα ένας καλύτερος άνθρωπος και έμαθα να νοιάζομαι πραγματικά για ανθρώπους γύρω μου που έχουν την ανάγκη μου. Μέσα από εκείνη έμαθα να βλέπω τις προσπάθειες και τις αγωνίες όλων αυτών των ειδικών αγαπημένων παιδιών που υπάρχουν γύρω μας. Και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ξέρω πλέον ότι με καταλαβαίνει, με ακούει, μου χαμογελάει και δειλά μου απαντάει σε όλα αυτά που της λέω. Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας ένα καλό καλοκαίρι και να ξέρετε για ότι με χρειαστείτε είμαι στη διάθεσή σας. Φιλικά, Κατερίνα Ζαρίφη

Σχόλια

Εξετάσεις βαρέων μετάλλων

Εικόνα Μαρία Παπαδάτου
Με χαρά ψάχνοντας στο διαδίκτυο πληροφορίες για τον αυτισμό ανακάλυψα τον συγκεκριμένο ιστότοπο και διάβασα πολλές παρόμοιες ιστορίες με την δική μου. Ιστορίες αγωνίας λύπης πόνου αμφιβολίας και αγάπης πολύ μεγάλης αγάπης για αυτά τα λατρεμένα πλάσματα. Ο γιός μου Μάριος έχει διαγνωσθεί στην ηλικία των 2μισυ με αυτισμό ελαφριάς μορφής και απο τότε άρχισε ο Γολγοθάς. Περάσαμε απο πολλούς γιατρούς και θεραπευτές (δήθεν σχετικούς) ακούσαμε όπως πολλοί απο εσάς το περίφημο "αποδεχτείτε το όπως είναι και το μην το ψάχνετε, σας έπεσε το λαχείο" (αυτό μας είπαν στην πρώτη αξιόλογηση στο ΙΚΑ Αραχώβης). Από τότε ψάχνω να βρώ πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου και όχι βέβαια να το αφήσω στην τύχη του. Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το "βιολόγιο" σας και πραγματικά χάρηκα που το παιδί αυτό έχει κοντά του ανθρώπους που πραγματικά το αγαπούν και οι παρεμβάσεις που του γίνονται έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Όταν πριν ένα χρόνο έπεσε και στην αντίληψη μου το θέμα των βαρέων μετάλλων πανικοβλήθηκα, δεν ήξερα τι να σκεφτώ και τι να κάνω. Απευθύνθηκα σε μια γιατρό η οποία ακολουθεί πιλοτικά το πρωτόκολο του DAN στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία". Εδώ και ένα χρόνο γίνονται εξετάσεις στο παιδί (μέσω αίματος). Τα αποτελέσματα όπως μας λέει είναι φυσιολογικά εκτός απο ευρήματα οξύδωσης του αίματος ευρήματα τα οποία έχουν όλα τα παιδιά που παρακολουθεί. Ακολουθήσαμε παρέμβαση, με φολινικό οξύ (εκεί είχαμε την μεγαλύτερη βελτίωση στο παιδί), μπεταίνη την οποία φέραμε απο Γαλλία και ενέσεις Β12 από την Ιταλία. Το παιδί έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλη βελτίωση στην βλεμματική επαφή την κοινωνικοποίηση του την αντιληπτική του ικανότητα την επικοινωνιακή του ικανότητα (αν και δεν μιλά ακόμα χειρίζεται το PECS). Ψάχνοντας στο ARI διάβασα πως η ύπαρξη βαρέων μετάλλων στον ογανισμό δεν μπορεί να εντοπιστεί με εξετάσεις αίματος οι οποίες μπορεί να δείξουν πρόσφατη μόνο μόλυνση. Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για τις εξετάσεις που κάνετε καθώς και τον γιατρό που τις έκανε εδώ στην Ελλάδα και για τον Ιταλό γιατρό που παρακολουθεί την Ειρήνη σας. Η γιατρός του Νοσοκομείου Παίδων μου αναφέρει πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο ίσως κάποια στιγμή εφαρμόσει την οξυγονοθεραπεία αλλά όχι ακόμα. Αρνούμαι να το δεχτώ την στιγμή που έχω δεί βελτίωση στο παιδί μου και διαβάζοντας τόσα για παρεμβάσεις δίαιτες αποτοξίνωση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια που δίνετε σε όλους εμάς που ψάχνουμε αγωνιώντας να βοηθήσουμε τα αγγελούδια μας. Με εκτίμηση Μαρία Παπαδάτου
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.