Για την ...Τιμή των όπλων

Εικόνα ligeri
Καλή μέρα φίλοι και καλή Εβδομάδα. Μια εβδομάδα κρίσιμη. Το λένε οι "ειδήμονες" αλλά το λέει και η αίσθηση του πολίτη. Ακούγεται παράδοξο, δραματικό, ίσως και θεατρικό! Κι όμως όλα δείχνουν ότι αυτήν την εβδομάδα παίζεται η τύχη της χώρας και η ανατροπή της ζωής του Έλληνα Πολίτη, μηδέ των ΑμεΑ εξαιρουμένων φυσικά.. Μόνο που τα ΑμεΑ δεν έχουν και πολλά να χάσουν γιατί ποτέ δεν είχαν πολλά κερδίσει , εκτός από την αναγνώριση και την αποδοχή μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας που έχει ευαισθητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και έχει διαμορφώσει μιαν άλλη θεώρηση της Αναπηρίας.. Πιστεύω ότι τώρα που κρίνονται και αποφασίζονται τα πάντα έπρεπε να είχαν μπει στο τραπέζι προς διαπραγμάτευση σοβαρά προβλήματα της ευαίσθητης κοινότητας των ΑμεΑ (πλέον του 10% του Ελληνικού πληθυσμού). Να χαράσσετο ένα συγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης της Αναπηρίας από πλευράς Πολιτείας που θα σεβότανε και θα στήριζε και η Τρόϊκα. Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού της ζωής όλων μας. Το τελευταίο μου είναι ασύλληπτο κι όμως εξαναγκάζομαι να το παραδεχτώ. Αυτό κι αν είναι βιασμός ..... Ως εκ τούτου δεν μπορώ να καλυφτώ και να πανηγυρίσω ακόμη σε περίπτωση που παραμείνει το αφορολόγητο για τα ΑμεΑ στα 12.000 και η απαλλαγή για 2.400 Ευρώ από το εισοδήματα κάποιων που πιθανόν να τα συγκεντρώνουν, όταν μάλιστα για όλους τους Πολίτες έχει υποβιβαστεί το αφορολόγητο στο εξευτελιστικό ποσόν των 5000 Ευρώ και καμία απαλλαγή δεν του αναγνωρίζεται. http://ligery.pblogs.gr/2011/10/gia-thn-timh-twn-oplwn.html

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.