Gooooooold!! Στο 1ο σκαλί του βάθρου οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Με χρυσά γράμματα γράφτηκε η συμμετοχή των αθλητών μας στο μπότσια και στην κατηγορία BC3 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Εθνική ομάδα επικράτησε με 4-1 της Πορτογαλίας και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Αφίσα. Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» πήρε η Ελλάδα, στον τελικό των ζευγαριών BC3 που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ExCeL, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Ελένη Κορδαλή (αγωνίστηκε μόνο στο 4ο σετ αντί του Πανανού), επικράτησε 4-1 της Πορτογαλίας και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε έναν αγώνα που τα τελευταία χρόνια προσφέρει μεγάλες χαρές στον ελληνικό αθλητισμό. Η ελληνική ομάδα, η οποία στον δρόμο για τον τελικό νίκησε κατά σειρά τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά (φάση ομίλων) και το Βέλγιο (ημιτελικός), εκτός από το χρυσό παραολυμπιακό μετάλλιο έχει στη συλλογή της – μεταξύ άλλων - και χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας το 2011. Τα σετ: 2-0, 1-0, 1-0, 0-1 (!!!) H ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων από το NOESI.gr: http://www.noesi.gr/paralympics

Σχολιάστε...

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.