Η «Αχίλλειος πτέρνα» τού NOESI.gr!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Έχω μία ανησυχία τον τελευταίο καιρό. Σχετικά με τη βασική λειτουργία του NOESI.gr που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να δημοσιεύουν και να επεξεργάζονται τα κείμενά τους. Πόσους ιστοτόπους γνωρίζετε που προσφέρουν αυτήν την λειτουργία; Οι βασικές αρχές μου είναι ότι τα "βιολόγια" του NOESI.gr είναι προσωπική υπόθεση άρα είναι του συγγραφέα τους. Τα "βιβλία" του NOESI.gr είναι συλλογική υπόθεση, άρα καθένας πρέπει να μπορεί να συνεισφέρει στις πληροφορίες που περιέχουν οι σελίδες τους. Αυτές οι δύο αρχές με ώθησαν να αντιγράψω την ιδέα του Wikipedia ώστε οι σελίδες να είναι προς επεξεργασία από όλους και όχι μόνο από μένα, ως εκδότη. Όμως, οι αλλαγές στις σελίδες έχουν ένα μεγάλο τίμημα. Πληροφορίες που καταγράφηκαν, ακόμη και εάν είναι μία ιδέα [ όπως αυτή για παράδειγμα: Προσκλητήριο αγάπης για τα Χριστούγεννα! ] που από τραπεζικό λογαριασμό έφτασε να μιλά για συγκέντρωση υλικών για κάποιο Ίδρυμα, δημιουργούν σύγχυση όταν δημοσιεύονται τη μία μέρα και αλλάζουν άρδην την επόμενη.
    Στο NOESI.gr έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τα λόγια σας, τις ιδέες σας, τις απόψεις σας, τις σκέψεις σας, αλλά δε θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας!
Είναι ωραίο να βλέπεις αλλαγές στη σκέψη μας και τις απόψεις μας, άρα και στα κείμενά μας. Όμως είναι προτιμότερο από το να τις διαγράφουμε να κρατάμε τις παλιές και να προσθέτουμε τις καινούργιες. Διαφορετικά θα νιώθουμε όλοι ότι ο ιστοτόπος μας είναι "ήξεις αφίξεις"... Εξ ου και το μήνυμα στο κάτω μέρος των σελίδων μας: Προσοχή, κίνδυνος στο NOESI.gr :: "Μη προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας"! Θέλω να καταλάβετε, ότι όλα αυτά, όπως επίσης και τα περί "Δασκάλων στα εν οίκω, μαθητές στα εν δήμω!", δεν τα γράφω για να στεναχωρήσω κάποιον ή να κάνω παρατήρηση (που θα έλεγε και κάποιος που ξέρει ποιος/α είναι!). Σας ενημερώνω όμως για τις παγίδες του NOESI.gr, που δεν είναι σαν πολλούς ιστοτόπους όπου μπαίνεις διαβάζεις και επανέρχεσαι μετά από μία εβδομάδα για να δεις τι νέο υπάρχει. Ούτε άλλους που μπαίνεις γράφεις και δεν μπαίνεις ξανά. Ως εκδότης, θα προσπαθήσω να διαφυλάξω τη δυνατότητα όλων να συνεισφέρουν στο υλικό των σελίδων μας αλλά επίσης εκτιμώ ιδιαιτέρως όλο το υλικό που υπάρχει σε αυτές. Από την άλλη μεριά, ως κοινωνικός λειτουργός, σέβομαι περισσότερο από τα δύο παραπάνω την ανάγκη όλων των μελών μας να πουν τη σκέψη τους στο NOESI.gr και έπειτα να θελήσουν να σβήσουν τα ίχνη της. Επίσης, σέβομαι την θέληση κάποιων μελών να διαφυλάξουν την ανωνυμία τους, κατά ή μετά την εγγραφή τους ως μέλη. Η "Αχίλλειος πτέρνα" τού NOESI.gr είναι η ένα κλικ, που διαγράφει ό,τι διαβάσαμε και κρατήσαμε στη σκέψη μας. Αυτή είναι όμως και η δύναμή του. Είναι στο χέρι όλων σας, να διαφυλάξετε τη δυνατότητα του NOESI.gr να αναπτύσσεται από τα ίδια τα μέλη του. Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές - και αναφέρομαι σε όλους μας, ας μη "μυγιαστεί" κανείς - καλό είναι να μας ειδοποιείτε πριν κάνετε τροποποιήσεις για να βρούμε μαζί τον καλύτερο τρόπο για να γίνουν. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας προς τον ιστοτόπο μας. Δεν υπάρχουν καλύτερα λόγια από σας, από όσο όταν γράφετε ότι ο ιστοτόπος αυτός έχει προσφέρει κάτι και σε εσάς. Εύχομαι να διακρίνετε πίσω από τις παραπάνω αράδες στο κείμενο το ενδιαφέρον μου για τα μέλη μας, ως πρόσωπα, που καταθέτουν ένα κομμάτι της ζωής τους σε αυτές τις σελίδες. Με εκτίμηση, 'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος Εκδότης NOESI.gr

Σχόλια

Ο.Κ.!!!

Εικόνα Angela Papastavrou
O.K.!!! Μήνυμα ελήφθη!!!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.