Πόσο πολύ πονάω

Εικόνα Ευφροσύνη

Ειμαι καινουργια στο noesi.gr και θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου με τον μικρο Ιασωνα. Ειναι ένα παιδί λουκούμι, που σ¨αγκαλιάζει και χάνεσαι... ξέρετε τώρα όλοι εσείς. Είναι 4 ετών και πριν λιγο καιρό διαγνώστηκε με οζώδη σκληρυνση. Είμαι γιατρός. Στους έξι μήνες από τη γέννησή του, ορμώμενη από τις λευκές κηλίδες που έβλεπα στο δέρμα του, τον πήγα στο Παιδων, σε ειδική ομάδα για τα σπάνια νοσήματα και τους ρώτησα αν το παιδί μου έχει οζώδη σκλήρυνση. 

Δεκαπέντε γιατροί απο πάνω του, τον έψαχναν και τον κοιτούσαν και τελικά είπαν πως το παιδί είναι υγιέστατο. Μετά τον πήγα σε ειδική παιδοδερματολόγο και αυτή μου είπε το ίδιο.Υστερα το συζήτησα με τον παιδίατρο και αυτός με χαρακτήρισε υπερβολική. Ακολούθησαν άλλες 3 επισκέψεις σε δερματολόγους και όλοι έλεγαν το ίδιο.

Ο άντρας μου και οι υπόλοιποι συγγενείς θεωρούσαν πως ημουν υπερβολικη και πως επρεπε να σταματήσω να ανησυχώ και να ψάχνω κάτι που... δεν υπήρχε. Οταν το Ιασωνάκι μου έγινε δύο χρονών φώναξα σπίτι μία γνωστή μου λογοθεραπεύτρια για να τον δει επειδή έλεγε μόνο δύο λέξεις. Η ίδια ήταν ειδικευμένη σε παιδιά με αυτισμό και θεώρησε πώς όλα είναι καλά και είναι θεμα χρόνου να μιλήσει. Οσο περνούσε ο καιρός εγώ έβλεπα πως αυτό το παιδί μου είχε διαφορές στην ανάπτυξή του από τον μεγαλύτερο γιο μου (δύο χρόνια μεγαλύτερος).

Τον Απρίλιο αποφάσισα, μέσα σε καυγάδες και τρομερές αντιρήσεις από τους οικίους μου να πάω το παιδί σε παιδονευρολόγο. Και ο εφιάλτης μου έγινε πραγματικότητα.

  • Οζώδης σκλήρυνση, με πολλές ενδοκρανιακές εστίες και αστροκύττωμα.

​​​​​​​Διαλύθηκα. Οταν τους παίρνω αγκαλιά και αναπνέω το δέρμα τους γεμίζω ενέργεια και λέω πως θα νικήσουμε και θα τα καταφέρουμε. Μετά όμως πέφτω και μου φαίνεται αβάσταχτο όλο αυτό!

Ξεκινήσαμε λογοθεραπεία και αγωγές στο σπίτι και δείχνει πως μαθησιακά πηγαίνει καλά. Στο προνήπιο η δασκάλα του είναι πολύ ευχαριστημένη και μας λέει πως έχει κάνει άλματα, μόνο με τη ζωγραφική δεν τα πάει καλά αλλά και εκεί το παλεύουμε. Τον αγαπώ τόσο πολύ που δε μπορώ να φανταστώ πως θα πάθει κάτι. Ελπίζω το μέλλον να μη μας επιφυλλάσει άσχημα πράγματα. Σας φιλώ όλους.

Σχόλια

Ευφροσύνη μου... εύχομαι όλα να πάνε καλά

Εικόνα Ιωάννα
Ευφροσύνη μου...εύχομαι όλα να πανε καλα για το μικρο σου... λουκουμακι..υπομονή δύναμη πίστη κουράγιο κ ελπίδα να είναι όλα καλα...ξέρω είσαι γιατρός κ ξέρεις καλύτερα ... Καλύτερα μερικές φορές να μην γνωρίζει πολλα ο άνθρωπος...δες το ποτήρι μισογεματο ...όχι μισοαδειο για να παίρνεις δύναμη..καλώς ήρθες. Φιλια , ιωαννα
like1

Ευφροσύνη καλως όρισες!

Εικόνα Μαρία Ανδρονίκου
Καλημέρα Ευφροσύνη, Καταλαβαίνω ακριβώς τι νοιώθεις και πόσο πονάς. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι έτυχε αυτό στο παιδί σου, ένας τρόπος όμως να το αντιμετωπίσεις είναι να πεις ότι αυτό είναι, και θα μάθω να ζω με αυτό το πρόβλημα με το καλύτερο τρόπο για μένα και τα παιδιά μου, σαν να μην υπήρχε. Πρέπει να βλέπουμε θετικά ακόμα και τα προβλήματα για να έχουμε δύναμη να τα αντιμετωπίζουμε. Δεν γνωρίζω τη περίπτωση του μικρού σου αγγελάκου αλλά εσύ είσαι γιατρός και αυτό θα σε βοηθήσει να του παρέχεις τη καλύτερη θεραπεία (τι να πούμε και εμείς που δεν ξέρουμε και ψάχνουμε να βρούμε ποιό είναι το σωστό και ποιό το λάθος). Δυνάμωσε μέσα σου και πείσε τον ευατό σου ότι θα γίνει το καλύτερο, ότι όλα θα πάνε καλά, προσευχήσου με όλη σου τη ψυχή. Γίνονται και θαύματα! Εγώ έχω ένα γλυκύτατο αγοράκι 21 μηνών που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, έχω και εγώ πόνο στη ψυχή μου αλλά έχω πει στον ευατό μου ότι πρέπει να ζήσω με αυτό, με το πιο φυσιολογικό τρόπο , κάνοντας ότι περνά από το χέρι μου για το καλό του παιδιού μου. Είμαι ευτυχισμένη όταν τον βλέπω και γελάει, τραγουδάει και λέει λεξούλες, πρόσφατα άρχισε και να μπουσουλάει και είναι καταενθουσιασμένος ! Τα παιδιά μας είναι η ζωή μας και όπως αγαπάμε αφάνταστα τα παιδιά μας έτσι πρέπει να αγαπήσουμε και τη ζωή μας. Με αγάπη Μαρίνα
like0

Καταλαβαίνω

Εικόνα Epapado
Εφροσυνη μου, τι να πω. μερικες φορές τα λόγια δεν μπορουν να περιγραψουν αυτο που θες να πεις στον άλλο. Δεν ξερω την πάθηση του γιοκα σου. Γίνονται ερευνες για θεραπεια αυτης της πάθησης; Ειμαι μητέρα δυο παιδιών 9 και 6 ετων και σε καταλαβαίνω. Αν εγω με μία γριπούλα τρελλαίνομαι φανταζομαι τον πονο σου. Πρέπει να κανεις κουράγιο και να φροντιζεις το αγγελάκι σου οσο μπορεις καλύτερα.Είμαι και εγω επιστήμονας και δεν ξερω αν μπορώ να σε συμβουλεύσω να προσευχηθείς για αυτόν ομως απο την εμπειρία μου αφού μεγάλωσα με μία αυτιστική αδελφή ξερω ότι οι ανθρωποι σε τετοιες περιπτώσεις χρειάζονται καπου στήρηγμα όπου και αν είναι αυτό και η εκκλησία είναι για πολλούς αυτό το στήρηγμα. Εγώ δεν ακολούθησα τον δρόμο της προσευχής για την αδελφή αλλα της επιστήμης και νικήθηκα (σαν γιατρος ξερεις την μάχη με τον αυτισμό σε συνδιασμό με βαριά νοητική στέρηση). Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα το έκανα. Υστατη ελπίδα θα μου πείς δεν ξερω. Σε φιλώ και θα προσεύχομαι για σενα και για όλα τα αγγελούδια που για καποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω ακόμα και που ακόμα δεν δεχομαι εχουν έλθει στον κόσμο. Φιλιά πολλα στο λουκουμάκι σου σε σένα και στο άλλο παιδάκι σου που σε χρειάζεται κα αυτό πολύ. Δύναμη και κουράγιο. Ευτυχία
like0

Καλώς ήρθες Ευφροσύνη!!!

Εικόνα Soula
Καλως ηρθες Ευφροσυνη!!! Τι να πει κανεις για τις μεταστροφες της ζωης μας!! Σου ευχομαι καλο κουραγιο, να σκεφτεσαι οσο μπορεις θετικα και καθε φορα που σε πιανουν τα κλαμματα θυμισου το χαμογελο τους και την ζεστη αγκαλια τους. Με εκτιμηση, Σουλα
like1

Σας ευχαριστω ολους τόσο

Εικόνα Ευφροσύνη
Σας ευχαριστω ολους τόσο πολύ!!! Νιώθω πως αυτή η ομαδική αγάπη, ειδικά γιάυτούς που δε γνωρίζουμε μπορεί να κάνει θαύματα. Ν' αγαπάτε τον Ιάσωνα κι αυτό μου αρκεί... όπως αγάπησα τόσο πολύ τα παιδιά σας μέσα από τις δημοσιεύσεις σας. Εχω κλάψει τόσο πολύ με τις ιστορίες σας κι εχω οραματιστεί τα παιδιά σας κι έχω ευχηθεί να πάνε καλά. Φιλιά στα αγγελούδια σας
like0

Καλώς όρισες Ευφροσύνη

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Η καρδιά μας και η σκέψη μας μαζί σας, να του δώσεις ένα μεγάαααλο φιλί του Ιάσωνα σου, και να θυμάσαι ότι είμαστε εδώ... μακριά, αλλά δίπλα σου. Την αγάπη μου, Λένα
like1

Ευφροσυνη, πόσο σε νιώθω

Εικόνα Ρήνα

Ποσο σε νοιωθω,προσευχομαι για τον Ιασονα και για την οικογενεια σου, ξερω πως ειναι οταν νοιωθεις να χαμηλωνει ο ουρανος και να σε πλακωνει... Μη το βαζεις κατω, το οτι εισαι γιατρος ειναι μια προσθετη επιβαρυνση γνωσης,μακαρι ο Θεος να τη γυρισει επ ωφελεια σας δηλ να προλαβεις οτιδηποτε νωριτερα. Εχω να σου πω και κατι ακομα,τα πραγματα μπορει να ανατραπουν πληρως με τη πιστη. Δε μιλω θεωρητικα. Το εχω ΔΕΙ να ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... Να εισαι κοντα,πολυ κοντα Του και να μη χανεις το θαρρος σου, ποτε κανενα δεν απογοητευσε. Να προσφευγεις στη μεγαλη Μητερα μας καθε ωρα και θα δεις. Θα σου πω ακομα κατι με καθε επιφυλαξη και με πολλη αγαπη.Ενας συναδελφος σου ειπε καποτε οτι ο Θεος δοκιμαζει πιο πολυ τους επιστημονες επειδη εχουν προβληματα απιστιας, ευχομαι εσυ να τον διαψευσεις, να κοινωνας τον Ιασονα καθε Κυριακη, ειναι το αποτελεσματικότερο φαρμακο. Με συγχωρεις αν σε προβληματισα, σε εχω στη προσευχη μου.

like0

Έχει η κόρη μου το ίδιο θέμα!!

Εικόνα Αθανασία Δαρ.

Πόσο πονάω και εγώ είναι 7 ετών η κόρη μου και δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε τις κρίσεις. Υποφέρω κι εγώ κι αυτή προσπαθώ να την δίνω δύναμη αλλά πέφτω συχνά είμαι συνεχώς με συνεδρίες. Τι να κάνουμε υπομονή μόνο.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.