Προσβάσιμες διαδρομές κοινωνικής ένταξης ΑμεΑ

Εικόνα ligeri
Oύριος άνεμος δείχνει να αρχίζει να φυσά και στην Ελλάδα, ήλιος να βγαίνει και για μας, αναφορικά με την Κοινωνική ένταξη των Ελληνόπουλων ΑμεΝΥ. Σύμφωνα με την δημοσίευση στο περιοδικό ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ σελίδα 7 της ΕΣΑμεΑ (www.esamea.gr) ανοίγει ο δρόμος προς αυτήν την κατεύθυνση. Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Αγώνας της ΕΣΑμεΑ για δεκαετίες σε θέματα Αναπηρίας, η διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπική δράση του προέδρου της, κυρίου Γιάννη Βαρδακαστάνη, το ρεύμα, στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, υπέρ μιας αξιοπρεπούς πρόσβασης ζωής των Ελλήνων αναπήρων στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών που δεν γυρίζει πίσω, άρχισαν να αποδίδουν, ως φαίνεται καρπούς. Με υπομονή, κι εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που διαχειρίζονται αυτά τα δύσκολα θέματα και τα ισχυρά κοντύλια από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, εδώ θα είμαστε, καλοπροαίρετοι, με ελπίδα αλλά και αγωνία να περιμένουμε τα αποτελέσματα.
«ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑμεΑ» Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) θα υλοποιήσει άμεσα το έργο «ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑμεΑ», που εντάσσεται στο Ε.Π. «ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ» 2000-2006 Μέτρο 3.2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ. Στόχος του Έργου είναι: α) να υποστηρίξει τη μετάβαση από τον ιδρυματισμό στην αυτόνομη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης και β) να συγκεντρώσει και να καταγράψει σε ένα Τουριστικό Οδηγό όλους τους προσβάσιμους προορισμούς της Ελλάδας. Στο πλαίσιο του έργου παρέχεται η δυνατότητα σε 3.000 ωφελούμενους, άτομα με αναπηρία από όλη τη χώρα ,να συμμετέχουν σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχαγωγίας, ψυχοκινητικής ανάπτυξης, άθλησης και σωματικής αγωγής προκειμένου να αξιοποιηθεί ο ελεύθερος χρόνος τους, να αναπτύξουν προσωπική ή ομαδική δραστηριότητα, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους, να υποστηριχθε ίη οικογένεια και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού Το Έργο θα υλοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΕΣΑμεΑ. στο τηλ.: 210 9949837, φαξ: 210 5238967, E-mail esaea@otenet.gr. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Πηγή: ΕΣΑμεΑ

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.