Risperdal

Εικόνα Sofia Sotiriou

Καλησπέρα, έχω ένα αγοράκι 8 ετών με ΔΑΔ. Έχει καλό λόγο και είναι έξυπνος αλλά το βασικό στοιχείο του είναι η παρορμητικότητά του και η έλλειψη ελέγχου που έχει. Για παράδειγμα, θέλει να πειράζει τα τσαντάκια των συμμαθητών του και αυτό έχει αρχίσει να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στο σχολείο. Αυτή η παρορμητικότητά του και που δεν μπορεί να ελεγξει τις αντιδράσεις του έχει δημιουργήσει και άλλες φορές κάποια θέματα σε προηγούμενες τάξεις και είχα αναγκαστεί να τον αλλάξω σχολείο και να βάλω παράλληλη στήριξη (και φέτος έχει). Επισης παρουσιάζει διάσπαση προσοχής. Έχω επισκεφτεί πάρα πολλούς παιδοψυχιάτρους και παιδονευρολόγους (λόγω της υπερικινητικότητας του) και μου έχουν συστήσει το concerta και το risperdal (0.1 mg x 2 ημερησίως). Για το Risperdal που είπαν να του το δώσω για να χαλαρώσει λίγο και να ελεγχεται η συμπεριφορά του. Δεν είμαι υπέρ των φαρμάκων λόγω του φόβου που έχω για τις παρενέργειες του που μπορεί να έχει στην ενήλικη ζωή αλλά οι γύρω μου λένε να του δώσω για να ηρεμήσει το παιδάκι. Θα εκτιμούσα κάποια γνώμη σχετικά από κάποιον που το έχει δώσει στο παιδάκι ή γνωρίζει για το φάρμακο.Ευχαριστώ

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.