Σχέση με ενήλικα με ΔΕΠΥ

Εικόνα rafaki

Γεια σας.

Εχω σχεση με ενηλικα με ΔΕΠΥ μεικτου τυπου στον οποιο διαγνωστηκε προσφατα. Προσπαθω οσο μπορω να το αντιμετωπίσω αλλα η ψυχολογια μου καταρεει. Τα προβληματα ειναι πολλα οχι μονο τα γνωστα (ακαταστασια, αναβλητικοτητα, παρορμητισμος, υπερκινητικοτητα, νευρα) αλλα πολλα συναισθηματικης φυσης. 

Θα ηθελα να ρωτησω τα μελη ή οποιον αλλο μπορει να με βοηθησει για το που να απευθυνθω. Υπαρχει καποιος με ΔΕΠΥ που εχει αντιμετωπίσει την κατασταση είτε με φάρμακα ή με ψυχοθεραπεια και να με βοηθησει ως προς την κατευθυνση? Ακόμα καλυτερα αν καποιος ειναι απο Θεσσαλονίκη ή Κέρκυρα και γνωρίζει κάποιον ειδικό?

Θα σας ημουν απιστευτα ευγνωμων..

Παρακαλω βοηθηστε με..

Ευχαριστω..

Σχόλια

Πληροφορίες για ΔΕΠ-Υ

Εικόνα δασκάλα

Καλησπέρα! Η ΔΕΠ-Υ όντως δημιουργεί δυσκολίες στις ανθρώπινες σχέσεις, σε όποια ηλικία κι αν είναι. Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο αλλά και σε βιβλιογραφία σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ. Εχω την εντύπωση οτι γίνεται και ενα συνέδριο-μάλλον σε λίγες μέρες στην Αθήνα- με τίτλο ''ΔΕΠ-Υ: Απο το παιδί στον ενήλικα''. Ό,τι και να σας συμβουλέψει κάποιος θα είναι ''έξω απ'το χορό..'. Ενημερωθείτε , ψάξτε, κρατήστε τα σημαντικά και όλα θα πάνε καλά με λίγη..υπομονή και κατανόηση. Τέλος, πολλές φορές η ΔΕΠ-Υ είναι ''μασκαρεμένο'' σύνδρομο Asperger. Δεν είναι και τεράστιες οι διαφορές...εχει σημασία να αποσαφηνίσετε τι είναι ακριβώς!

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;