Τώρα όλοι ζητάνε διάγνωση από το ΚΕΠΑ

Εικόνα Ευγενία Εξακοΐδου

Καλημέρα, έχω μια κόρη με 26 ετών με βαρύ αυτισμό και διάγνωση αναπηρίας >80% με βαριά νοητική υστέρηση και αυτισμό. Η διάγνωση αναπηρίας εκδόθηκε από τη Β' Επιτροπή του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και ισχύει εφ' όρου ζωής. Επειδή όμως τώρα όλοι ζητάνε διάγνωση από το ΚΕΠΑ σκέφτομαι να κάνω αίτηση για να περάσει ξανά από επιτροπή. Θα ήθελα να ξέρω αν μέχρι να περάσει από την επιτροπή διότι εδώ η λίστα αναμονής είναι τρεις μήνες και για την έκδοση απόφασης άλλοι τόσοι, αν θα κοπεί το επίδομα ή αν υπάρχει πιθανότητα να μου αλλάξουν το ποσοστό αναπηρίας, παρότι βέβαια το παιδί δεν έχει λόγο και δεν αυτοεξυπηρετείται, ούτε και μπορεί να αυτονομηθεί στο ελάχιστο. Ευχαριστώ πολύ

Σχόλια

ΚΕΠΑ

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Καλημέρα, το επίδομα που θα πάρετε θα ισχύσει αναδρομικά από τη στιγμή που κάνετε αίτηση για να περάσει ΚΕΠΑ.

Το ποσοστό αναπηρίας σας καθορίζεται και από τη ΔΑΦ αλλά και από τη νοητική υστέρηση, που όμως θα περάσει πάλι κάποιο τεστ. Για να παρετε επιδομα και για τον αυτισμό και για τη νοητική υστέρηση πρέπει να έχετε πάνω από 81% ποσοστό αναπηρίας. Αλλιώς αν εχετε από 67% έως 80% τοτε θα παρετε μονο βαρειας αναπηρίας που είναι μικρότερο. Θα συνεκτιμηθούν δλδ όλα αυτά. Τώρα, δε γνωρίζω αν θα κοπεί το επίδομα όσο θα περιμένετε για τα ΚΕΠΑ αλλά δε νομίζω. Πάντως οπως σας εγραψα και να κοπει θα το παρετε αναδρομικά από τότε που θα κάνετε αίτηση. Ουσιαστικά και κενό χρονικά στη λήψη του επιδόματος να εχετε, θα τα πάρετε αναδρομικά.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.