Το ζητούμενο

Εικόνα ligeri
Ίσως μια ζωή δεν φτάνει για να μεταλλαχθεί ο σπαραγμός σε αίσθηση τρυφεράδας, αθώας απόλαυσης, λυτρωτικής οικειότητας μ' έναν χώρο όπου η διάλεκτος της ψυχής υποκαθιστά όλες τις γλώσσες του κόσμου και η σκληροτράχηλη επιφάνεια της ζωής γίνεται ουσία που μεθάει την γεύση με γλυκό-πικρες παραλλαγές. Ίσως ο κοινός μας νους όλα τα πάρα πάνω κι άλλες σπίθες που δεν φυλακίζονται σε λέξεις, να τις ερμηνεύει ,αποφυγή μιας πολύ σκληρής πραγματικότητας που ενίοτε δεν αντέχεται. Αυτό που λέμε κοινώς "σαλτάρισμα". Ε, ναι λοιπόν μπορεί να είναι και "σαλτάρισμα" ....μπορεί όμως απλά να είναι και σάλτο που ανεβάζει ψηλότερα το νου σε μια περιοχή όπου το μέτρο σύγκρισης για το τι είναι φυσιολογικό και κοινώς αποδεκτό, ξεπερνά τα συνήθη πρότυπα και ορίζεται στο τι και πως αισθανόμαστε εξατομικευμένα πλέον το ωραίο, το υγειές. ΄Η, ποιο είναι το τελικό ζητούμενο για να νοιώθουμε αναπαυμένη την ψυχή μας. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη ,επί του πρακτέου. Το ζητούμενο για μας τους γονείς για να νοιώθουμε αναπαυμένη την ψυχή μας, είναι ,τα παιδιά μας να είναι ευτυχισμένα και μείς γεροί ,δυνατοί κι Άξιοι να συμβάλουμε σ' αυτό.

Σχόλια

Σαλτάρισμα της ψυχής

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Σαλταρισμα, Λυγερη μου,σε αυτο το σαλταρισμα που σε απογειωνει χρωσταω ολα αυτα που εχω κερδισει στην ζωη μου. Το σαλταρισμα κρυβει μεσα του υπερβαση, αναταση, ξεκαλουπωμα. Με το σαλταρισμα ποτε δεν βαλτωνεις απλα ξαποσταινεις για να βρεις την δυναμη να ξανασαλταρεις. Τελικα οσο περναει ο καιρος και οσο και αν ακουστει παραδοξο το σαλταρισμα ειναι αυτο που με κραταει προσγειωμενη και ευτυχισμενη. Πως μπορεις να εισαι ευτυχισμενος οταν ολα δεν πηγαινουν ρολοι; Αυτο λεγεται σαλταρισμα της ψυχης και απο αυτο διαθετω αφθονο.
like1

Για την Λυγερή...

Εικόνα Athena
Στου χρόνου το τελείωμα έσβησε ο θρήνος για την χαμένη μου ευτυχία, για μένα ήταν πια αργά, χάθηκε της ζωής η ευκαιρία. Εσύ όμως που ακολουθείς κι είσαι ο επόμενος σ'αυτήν τη μάχη, όσο κι αν είναι δύσκολο, μην κάνεις τα ίδια λάθη... Αθηνά
like0

Μεθάει ο αγώνας

Εικόνα ligeri
Ελπίδα Από παλιά έχω διακρίνει το ¨"στίγμα" σου ψηλά στην αρένα τ' ουρανού εκεί που δίνονται οι μάχες και δεν διακρίνονται σε χαμένες ή κερδισμένες.Απλά δίνονται. ΄Ενα παιχνίδι είναι η ζωή μας . Φτάνει το "σαλτάρισμα " να είναι επιδέξιο και διαρκείας ώστε να κρατάει τους παίκτες του παιχνιδιού μάχιμους μέχρι την τελευταία τους πνοή.... Μεθάει ο αγώνας γλυκιά μου, γιατί δεν μπαίνουμε "στεγνοί εμείς" σ' αυτόν. Και το τελευταίο μας κύτταρο είναι ενυδατωμένο μ' αυτήν την ρευστή ουσία που φτάνει ως τον πυρήνα του. Το πάθος μας για το παιδί μας. Σ΄ευχαριστώ για την επιοινωνία.
like0

Το κόστος της Ευτυχίας

Εικόνα ligeri
Αθηνά Όποιος από εμάς πει πως δεν έχει κάνει λάθη και μάλιστα πικρά δεν είναι ο εαυτός του.Είναι ένας ξένος.Δέξου με (σε) λοιπόν με τα λαθη μου (σου) γιατί όλοι εμείς δεν είμαστε ξένοι,δεν είμαστε τυχαίοι, και το γνωρίζουμε όλοι . Τα πάντα είναι ρευστά καλή μου. Αν προλάβουμε να ζήσουμε κάποιες στιγμές ευτυχίας αυτό έχει μεγάλο κόστος.Το κόστος της απώλειας το οποίο καλα κατέχω...και σε κατανοώ . Κοντά σου, Μαζί σου. Μια στιγμιαία χειραψία εδώ είναι ικανός μεταβιβαστής των συναισθημάτων μας. Την εκτίμησή μου κι ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.