Δοκιμάζουμε έναν νέο τρόπο για να σας φέρνουμε σε επαφή!

Εικόνα NOESI.gr

— "Έχω παιδί με σύνδρομο Asperger: Θέλω να με φέρετε σε επαφή με άλλους γονείς, που έχουν παιδιά με το ίδιο σύνδρομο".
— Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εσωτερικά, μέσω Email (σημ. η διεύθυνσή σας ή άλλα στοιχεία σας δεν θα εμφανιστούν σε κανένα άλλο μέλος).

Επιλέξτε την ηλικία του παιδιού σας

0-5 ετών
20% (12 ψήφοι)
6-12 ετών
25% (15 ψήφοι)
13-16 ετών
23% (14 ψήφοι)
17-22 ετών
23% (14 ψήφοι)
23 ετών και άνω
10% (6 ψήφοι)
Σύνολο υποβολών: 61

Σχόλια

Δεν απαγορεύουμε τις υποβολές από μη μέλη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Είναι σημαντικό εάν θέλετε να σας φέρουμε σε επικοινωνία με άλλους γονείς, να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα, για την ηλικία του παιδιού σας, εφόσον έχετε μπει στο λογαριασμό μέλους σας. Έτσι το σύστημα μπορεί να συσχετίσει την απάντησή σας με τον λογαριασμό μέλους σας και κατ' επέκταση, σε λίγες μέρες, ένα μέλος της ομάδας noesi.gr να σας φέρει σε επαφή με άλλους γονείς. 

Είναι εφικτό να απαντήσετε, χωρίς να έχετε μπει στην ιστοσελίδα ως μέλος. Το σύστημα καταγράφει την επιλογή σας, ωστόσο η καταγραφή είναι ανώνυμη και έτσι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Προσπάθεια επαφής

Εικόνα Θάνος

Νομίζω, η προσπάθεια αυτή αξίζει την ευκαιρία της.

Εμείς μαζί, μοιραρόμενοι ότι βιώνουμε.

Τα παιδιά μαζί, προσεγγίζοντας από την ίδια πλευρά τον κόσμο που ζουν.

Σας ευχαριστούμε, εύχομαι καλή επιτυχία.

Καθώς λαμβάνουμε αιτήματα για την επικοινωνία μεταξύ οικογενειών

Εικόνα NOESI.gr

Καθώς λαμβάνουμε αιτήματα σχετικά με την επικοινωνία μεταξύ οικογενειών ευρύτερα, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή η προσπάθεια να φέρουμε τις οικογένειες σε πιο άμεση επαφή μεταξύ τους, είναι μία καινούργια - πιλοτική ενέργεια της νόησης στο διαδίκτυο | noesi.gr.

Οι πρώτες ενδείξεις μας είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει θετικά και ενδεχομένως βοηθήσει τις οικογένειες να αναπτύξουν επικοινωνία ή ακόμη και επαφές μεταξύ τους. 

Με αυτό το σκεπτικό, τις επόμενες μέρες - μόλις ολοκληρώσουμε το πιλοτικό πρόγραμμα - θα δώσουμε μέσω της ιστοσελίδας την ευκαιρία και σε οικογένειες με άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, εγκεφαλική παράλυση κ.α. να δηλώσουν ενδιαφέρον, να επικοινωνήσουν πιο άμεσα με και ενδεχομένως να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους από κοντά.

Δεν θα χρειαστούμε πολλές μέρες ακόμα για να ολοκληρώσουμε την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερα καλά νέα!

Στο μεταξύ, αν θέλετε να δημιουργήσουμε μία φόρμα υποβολής για οικογένειες με βάση μία συγκεκριμένη πάθηση που σας ενδιαφέρει, ώστε να σας βοηθήσουμε να έρθετε σε επαφή, γράψτε μας περισσότερα μέσω της φόρμας επικοινωνίας www.noesi.gr/contact.

-- ομάδα νόησης στο διαδίκτυο :)

Επικοινωνία εφήβων με Asperger

Εικόνα Λιάνα Τακτικού

Μεγαλωνοντας το παιδί με Ασπεργκερ νοιωθει όλο και περισσότερο την απομόνωση, καθώς πλέον πρέπει να κάνει μόνο του την προσπάθεια να δημιουργήσει μια παρέα. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους, όμως ο γιος μου αντιλαμβάνεται πλήρως την δυσκολία του και ευτυχώς δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για επαφή.

Θα βοηθούσε πολύ μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ευχαριστω πολύ 

Asperger και επικοινωνία

Εικόνα Χρύσπα Μπεθμαχρη

Τα δικά μου δίδυμα ντρέπονται τόσο πολύ, ακόμα και με άτομα γνωστά που μπορεί να τα βλέπουν και κάθε μέρα. Δεν έχουν κάνει φίλους στο δημοτικό και δεν νομίζω ότι ούτε τώρα που θα πάνε γυμνάσιο θα γίνει κάτι. Δυστυχώς δεν μπορώ ούτε εγώ να τα πλησιάσω πόσο μάλλον κάποιος άλλος. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία με συνομηλίκους τους παρόλο που βλέπω ότι την έχουν ανάγκη. Μακάρι να μπορούσαμε οι γονείς να κάνουμε κάτι, ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και εμείς να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει για αυτά ως προς το καλύτερο στο μέλλον..

Μένουμε Ναύπλιο αλλά ανεβαίνουμε Αθήνα, θα ήθελα να γνωριστούμε

Εικόνα Δήμητρα Τραπατσα

Γεια σου, εχω ενα γιο που παει πεμπτη δημοτικου και περισυ διαγνωστηκε με συνδρομο Ασπεργκερ. Μενουμε Ναυπλιο αλλα ανεβαινουμε που και που αθηνα, θα ηθελα να γνωριστουμε..

 

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.