Δοκιμάζουμε έναν νέο τρόπο για να σας φέρνουμε σε επαφή!

Εικόνα NOESI.gr

— "Έχω παιδί με σύνδρομο Asperger: Θέλω να με φέρετε σε επαφή με άλλους γονείς, που έχουν παιδιά με το ίδιο σύνδρομο".
— Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εσωτερικά, μέσω Email (σημ. η διεύθυνσή σας ή άλλα στοιχεία σας δεν θα εμφανιστούν σε κανένα άλλο μέλος).

Επιλέξτε την ηλικία του παιδιού σας

0-5 ετών
20% (12 ψήφοι)
6-12 ετών
25% (15 ψήφοι)
13-16 ετών
23% (14 ψήφοι)
17-22 ετών
23% (14 ψήφοι)
23 ετών και άνω
10% (6 ψήφοι)
Σύνολο υποβολών: 61

Σχόλια

Δεν απαγορεύουμε τις υποβολές από μη μέλη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Είναι σημαντικό εάν θέλετε να σας φέρουμε σε επικοινωνία με άλλους γονείς, να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα, για την ηλικία του παιδιού σας, εφόσον έχετε μπει στο λογαριασμό μέλους σας. Έτσι το σύστημα μπορεί να συσχετίσει την απάντησή σας με τον λογαριασμό μέλους σας και κατ' επέκταση, σε λίγες μέρες, ένα μέλος της ομάδας noesi.gr να σας φέρει σε επαφή με άλλους γονείς. 

Είναι εφικτό να απαντήσετε, χωρίς να έχετε μπει στην ιστοσελίδα ως μέλος. Το σύστημα καταγράφει την επιλογή σας, ωστόσο η καταγραφή είναι ανώνυμη και έτσι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

like0

Προσπάθεια επαφής

Εικόνα Θάνος Ρετσινάς

Νομίζω, η προσπάθεια αυτή αξίζει την ευκαιρία της.

Εμείς μαζί, μοιραρόμενοι ότι βιώνουμε.

Τα παιδιά μαζί, προσεγγίζοντας από την ίδια πλευρά τον κόσμο που ζουν.

Σας ευχαριστούμε, εύχομαι καλή επιτυχία.

like0

Καθώς λαμβάνουμε αιτήματα για την επικοινωνία μεταξύ οικογενειών

Εικόνα NOESI.gr

Καθώς λαμβάνουμε αιτήματα σχετικά με την επικοινωνία μεταξύ οικογενειών ευρύτερα, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή η προσπάθεια να φέρουμε τις οικογένειες σε πιο άμεση επαφή μεταξύ τους, είναι μία καινούργια - πιλοτική ενέργεια της νόησης στο διαδίκτυο | noesi.gr.

Οι πρώτες ενδείξεις μας είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει θετικά και ενδεχομένως βοηθήσει τις οικογένειες να αναπτύξουν επικοινωνία ή ακόμη και επαφές μεταξύ τους. 

Με αυτό το σκεπτικό, τις επόμενες μέρες - μόλις ολοκληρώσουμε το πιλοτικό πρόγραμμα - θα δώσουμε μέσω της ιστοσελίδας την ευκαιρία και σε οικογένειες με άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, εγκεφαλική παράλυση κ.α. να δηλώσουν ενδιαφέρον, να επικοινωνήσουν πιο άμεσα με και ενδεχομένως να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους από κοντά.

Δεν θα χρειαστούμε πολλές μέρες ακόμα για να ολοκληρώσουμε την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερα καλά νέα!

Στο μεταξύ, αν θέλετε να δημιουργήσουμε μία φόρμα υποβολής για οικογένειες με βάση μία συγκεκριμένη πάθηση που σας ενδιαφέρει, ώστε να σας βοηθήσουμε να έρθετε σε επαφή, γράψτε μας περισσότερα μέσω της φόρμας επικοινωνίας www.noesi.gr/contact.

-- ομάδα νόησης στο διαδίκτυο :)

like0

Επικοινωνία εφήβων με Asperger

Εικόνα Λιάνα Τακτικού

Μεγαλωνοντας το παιδί με Ασπεργκερ νοιωθει όλο και περισσότερο την απομόνωση, καθώς πλέον πρέπει να κάνει μόνο του την προσπάθεια να δημιουργήσει μια παρέα. Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους, όμως ο γιος μου αντιλαμβάνεται πλήρως την δυσκολία του και ευτυχώς δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για επαφή.

Θα βοηθούσε πολύ μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ευχαριστω πολύ 

like0

Asperger και επικοινωνία

Εικόνα Χρύσπα Μπεθμαχρη

Τα δικά μου δίδυμα ντρέπονται τόσο πολύ, ακόμα και με άτομα γνωστά που μπορεί να τα βλέπουν και κάθε μέρα. Δεν έχουν κάνει φίλους στο δημοτικό και δεν νομίζω ότι ούτε τώρα που θα πάνε γυμνάσιο θα γίνει κάτι. Δυστυχώς δεν μπορώ ούτε εγώ να τα πλησιάσω πόσο μάλλον κάποιος άλλος. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία με συνομηλίκους τους παρόλο που βλέπω ότι την έχουν ανάγκη. Μακάρι να μπορούσαμε οι γονείς να κάνουμε κάτι, ώστε αυτά τα παιδιά να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και εμείς να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει για αυτά ως προς το καλύτερο στο μέλλον..

like0

Μένουμε Ναύπλιο αλλά ανεβαίνουμε Αθήνα, θα ήθελα να γνωριστούμε

Εικόνα Δήμητρα Τραπάτσα

Γεια σου, εχω ενα γιο που παει πεμπτη δημοτικου και περισυ διαγνωστηκε με συνδρομο Ασπεργκερ. Μενουμε Ναυπλιο αλλα ανεβαινουμε που και που αθηνα, θα ηθελα να γνωριστουμε..

like0

Αλλαγή σχολικής βαθμίδας

Εικόνα Αlexia Εvd.

Γεια σας.Ειμαι μητερα ενός γοητευτικού Aspie που φέτος τελειώνει το δημοτικό.Επισημα ειναι ακόμη αδιαγνωστος,γιατί οι παιδοψυχίατροι διαφωνούν,μάλλον επειδή μέχρι τα 10 του αντισταθμιζε λόγω ψηλού iq.Aπο πέρυσι ομως,εχει φανεί πολυ η διαφορά στην ωριμότητα,την κρίση,την αφαιρετική ικανότητα,την κοινωνική κατανόηση σε σχέση με συνομηλίκους του.Ειναι απομονωμένος και απελπισμένος.Εχει γίνει δεκτός στη MENSA,αλλα στη θεσσαλονικη δεν υπάρχει τμήμα στην ηλικία του και δυσκολεύεται πολυ να προσαρμοστεί κι εκεί.Εχει υποστεί εκφοβισμό σωματικό και ψυχικό και φοβάμαι πια.Φετος,Αποφασισα να ζητήσω παράλληλη στήριξη για το γυμνασιο η να τον εγγράφω σε ενα πολυ καλο σχολείο,Αρσάκειο ισως,χωρίς παράλληλη(αδυνατώ οικονομικά να πληρώσω και τα δυο)αλλα με γνωμάτευση που πια θα πάρω σίγουρα.

το δίλημμα ειναι :δημόσιο με παράλληλη ή ιδιωτικό χωρίς;

Η αγωνία ειναι η ψυχική του ανακούφιση,οχι η επίδοση.

Καθε γνώμη θα μου ήταν ευπροσδεκτη

Ευχαριστω πολυ!

like0

Ιδιωτικό ή δημόσιο?

Εικόνα Βίκυ Τσα.

Καλημέρα! !!Διάβασα το μήνυμά  σας κ πραγματικά σας καταλαβαίνω απόλυτα! !Έχω κ εγώ ένα αγόρι 12 ετών που βρίσκεται  στο φάσμα αυτισμου αλλά σε ήπια μορφή με όλα βέβαια  τα προβλήματα που υπάρχουν  ,σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες ,απομόνωση, ανωριμότητα. ..Είμαστε στην έκτη δημοτικού με παράλληλη κ δασκάλα στο σπίτι. Όμως έχουμε μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει με το γυμνάσιο! Το ΚΕΔΔΥ  μας έχει προτείνει  το ειδικό σχολείο, όμως δεν μείναμε ικανοποίημενοι από την επίσκεψη μας σε κάποιο από αυτά .

Είμαστε κ εμείς σε δίλημμα, με μεγάλη αγωνία αν θα πρέπει να πάει σε δημόσιο γυμνασιο ή σε ιδιωτικό. Στο δημόσιο θα χρειαστεί παραλληλη αλλά ο ίδιος δεν θέλει γιατι φοβάται  για το τι θα πουν τα παιδιά ,κ σε ιδιωτικο  θα είναι δύσκολο  για εμάς  οικονομικά  να πληρώνουμε κ παραλληλη. Θέλουμε  κ εμείς το καλύτερο για αυτό το παιδί! 

Εμείς μένουμε Αθήνα στα δυτικά προάστια. Δεν γνωρίζω  αν έχετε βρει λύση εσείς, αλλά θα με ενδιέφερε η γνώμη σας γιατί αντιμετώπιζουμε τι ίδιο πρόβλημα! 

Σας ευχαριστώ πολύ!!

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.