Διήμερο, θεατρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Προσομοίωση Δραματικής Σχολής

Μια “Pop Up” δραματική σχολή στήνεται στους χώρους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Impact Hub Athens
Σάββατο, 8 Απρίλιος, 2017 to Κυριακή, 9 Απρίλιος, 2017, 09:00 - 17:00

Με αφορμή τη φράση του Σαίξπηρ “Όλος ο κόσμος μια σκηνή” και με κίνητρο το όραμά μας για την εξέλιξη του θεατρικού τοπίου σε ένα ανοιχτό δημιουργικό πεδίο συνεργασίας, διοργανώνουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Liminal Open Days. Μια “Pop Up” δραματική σχολή στήνεται στους χώρους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Impact Hub Athens. Μια ομάδα εκπαιδευτών (*) πραγματοποιεί εργαστήρια, παρουσιάσεις και διαλέξεις καλύπτοντας τα περισσότερα είδη μαθημάτων που διδάσκονται στις δραματικές σχολές (κίνηση, χορός, αυτοσχεδιασμός, υποκριτική, τραγούδι, μουσική, ορθοφωνία, σκηνογραφία, ενδυματολογία, θεωρία).

Liminal Open Days. 8-9 Απριλίου 2017
Διήμερο, θεατρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Προσομοίωση Δραματικής Σχολής

 • 8 Απριλίου: Πειραιώς 260, Αθήνα 182 33
 • 9 Απριλίου: Impact HUB Athens,  Καραϊσκάκη 28, Αθήνα 105 54

Διάρκεια: 16 ώρες.  Μετά τη λήξη του προγράμματος θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.

Διοργάνωση: Liminal Access

Στόχοι του προγράμματος

 • Η δημιουργία ομάδας, αποτελούμενης από άτομα με ή χωρίς αναπηρία και η επαφή  της με την τέχνη του θεάτρου.
 • Η εξοικείωση, επαφή και εμπειρία εκπαιδευτών θεάτρου με μεικτές ομάδες.
 • Η αποτύπωση της εμπειρίας του διημέρου και η αξιοποίησή της από αντίστοιχα εγχειρήματα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ενήλικες (*) ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών χαρακτηριστικών. Βασικό κριτήριο επιλογής αποτελεί το προσωπικό κίνητρο του εκάστοτε υποψηφίου για συμμετοχή. Το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και οι χώροι διεξαγωγής είναι προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία. Αυτή η συνάντηση επιθυμούμε να αποτελέσει το έναυσμα για περισσότερο προσβάσιμα και συμπεριληπτικά εκπαιδευτικά θεατρικά προγράμματα και να οδηγήσει στην δημιουργία μιας σταθερής θεατρικής ομάδας.

(*) Γίνονται δεκτοί υποψήφιοι άνω των 16 ετών. Άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, θα πρέπει να έχουν την έγγραφη συγκατάθεση του / της κηδεμόνα τους. 

Αιτήσεις συμμετοχής, μέχρι 15/03/2017 εδώ - εδόθη παράταση!

(*) Οι εκπαιδευτές και το ακριβές πρόγραμμα του διημέρου θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες σε δεύτερο χρόνο. Δείτε την πρόσκληση και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Σημαντικές ημερομηνίες

 • Αιτήσεις συμμετοχής: Μέχρι 15/03/2017 (εδόθη παράταση)
 • Ενημέρωση συμμετεχόντων: Μέχρι 18/03/2017
 • Αποστολή υλικού και προγράμματος: 19/03 - 07/04/2017
 • Διεξαγωγή Liminal Open Days: 08-09/03/2017

Τι είναι η Liminal;

Η Liminal είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός που προτείνει τη μετάβαση σε μια περισσότερο συμπεριληπτική και προσβάσιμη τέχνη. Προσφέρει την ευκαιρία για επαφή με την σύγχρονη ελληνική θεατρική πραγματικότητα ανεξαρτήτως κοινωνικών, φυσικών, εθνικών και γλωσσικών διαφορών.

Δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες για όλους μέσω υπηρεσιών προσβασιμότητας σε υπάρχουσες ή νέες παραγωγές και της υλοποίησης συμπεριληπτικών θεατρικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Φιλοδοξία μας, η εξέλιξη της εγχώριας σκηνής σε ένα δημοκρατικότερο, πιο δίκαιο και βιώσιμο πεδίο δημιουργίας.

Με μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημονικών συνεργατών δρούμε και δημιουργούμε με άξονα τον άνθρωπο, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

Τι έχει κάνει η Liminal;

H liminal, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2016 μέσω μικρών και στοχευμένων δράσεων. Αναζητά τη θέση της στη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα και εξελίσσεται συνεχώς, προσελκύοντας και συγκεντρώνοντας άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Our Festival 2 | Σεπτέμβριος 2016
Σε συνεργασία με την ομάδα συλλογικού πολιτισμού “Εμείς” και τους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στo φεστιβάλ, η liminal προσέφερε διερμηνεία στην Ελληνική νοηματική γλώσσα και υπέρτιτλους (SDH) για κωφούς ή βαρήκοους θεατές στις παραστάσεις με λόγο. 

ΒΕR-liminal | Οκτώβριος – Νοέμβριος 2016
Στα πλαίσια του προγράμματος  Start – Create Cultural Change ο ιδρυτής της liminal, Χρίστος Παπαμιχαήλ, συνεργάζεται με το θέατρο “Ramba Zamba” στο Βερολίνο, το πιο συμπεριληπτικό θέατρο στην Γερμανία με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας στο δομημένο περιβάλλον και το περιεχόμενο του οργανισμού. 

Liminal Access World | Δεκέμβριος 2016 - Μάιος 2017
Το Liminal Access World στοχεύει να καταστήσει περισσότερο προσβάσιμο τον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού, μέσω μιας σειράς αλυσιδωτών δράσεων. Ένας διαδικτυακός τόπος (www.liminal.eu) για την παραγωγή και ανταλλαγή τεχνογνωσίας πάνω σε θέματα προσβασιμότητας, το συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Liminal Open Days και η θεατρική παράσταση Interview, της ομάδας “Εμείς” είναι οι κρίκοι της αλυσίδας αυτής, η οποία φιλοδοξεί να συμβάλει στην κοινωνική αλλαγή που η κοινότητα της Liminal οραματίζεται. 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Διαχειριστής: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Τηλέφωνο: 6993076378
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: access.liminal@gmail.com
Διεύθυνση: Καραΐσκάκη 28, 10554, Αθήνα, Ελλάδα.

Με την υποστήριξη:

 • Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
 • Impact Hub Athens

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του Liminal Access World το οποίο υποστηρίζεται από το START-Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα του ιδρύματος Robert Bosch που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων της Γερμανίας.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.