Drama Therapy: Δραματοποίηση Θεραπευτικών Ιστοριών για παιδιά

Σεμινάριο από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. | Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
Σάββατο, 19 Μάιος, 2018 to Κυριακή, 20 Μάιος, 2018, 10:00 - 15:00

Το Σεμινάριο επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επεξεργαστούν και να διαχειριστούν τα παιδιά τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν, μέσα από τις θεραπευτικές ιστορίες και την τέχνη του θεάτρου! Το θέατρο και οι τεχνικές του έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ως εργαλείο για αυτογνωσία, βιωματική μάθηση, ανάπτυξη κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Στην πράξη, το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ασφαλές περιβάλλον, για να βιώσουμε, να αναγνωρίσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τον κόσμο γύρω μας και τη θέση μας μέσα σε αυτόν.

Ημερομηνίες διεξαγωγής

19-20/05/2018

Ώρες διεξαγωγής

Σάββατο / Κυριακή: 10:00 – 15:00

Διάρκεια

10 ώρες

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Εκπαιδεύσεων ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής)

Εισηγήτριες 

 • Τασίου Ασπασία, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια (MSc)

 • Λιβανίου Ευτυχία, Ηθοποιός - Θεατροπαιδαγωγός, Performance Coach

Παρουσίαση του Σεμιναρίου

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές) και εκπαιδευτικούς.

Μέσα από μια θεραπευτική ιστορία θα μιλήσουμε για το θέατρο ως εργαλείο για τις εκπαιδευτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, για τη δομή και τους στόχους της διαδικασίας.

Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι:

 • Να διδαχθούν τις θεωρίες.

 • Να κατανοήσουν πως χρησιμοποιούνται οι θεατρικές τεχνικές (Τόπος, χρόνος, σύμβολα, σκηνικά, ρόλοι και η σημασία του "δασκάλου σε ρόλο").

 • Με ποιο τρόπο μπορούν οι ίδιοι να δραματοποιήσουν μια θεραπευτική ιστορία, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν κίνητρο, να αντιμετωπίσουν τις προσωπικές τους δυσκολίες και να αναπτύξουν δεξιότητες αντιμετώπισης αρνητικών συναισθημάτων.

Μέσα από βιωματικούς ρόλους οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη θέση του παιδιού και μαζί με τους εισηγητές να δημιουργήσουν ιστορίες πάνω σε ένα θεραπευτικό παραμύθι με στόχο την επεξεργασία δύσκολων συναισθημάτων όπως είναι ο θυμός, το άγχος, η θλίψη κ.ά.

Κόστος συμμετοχής:

 • Για εγγραφές έως 07/05: 100€
 • Για εγγραφές από 08/05: 120€

Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. 24%.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων

Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν το υλικό των εισηγήσεων σε CD, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Επικοινωνία — Περαιτέρω πληροφορίες

 • Για εγγραφές, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής στο link http://dikepsy.gr/index.php?view=view_seminars&option=seminars&item=1516366658&lang=el και θα σας αποσταλούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
   
 • Επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα http://www.dikepsy.gr για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.
   
 • Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2102830100 και 6988080383.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.