Κινητικότητα και αυτόνομη διαβίωση με λευκό μπαστούνι και με σκύλο οδηγό

Ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας του Λευκού Μπαστουνιού
Δευτέρα, 16 Οκτώβριος, 2017 - 10:00 - 14:00

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών και το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας του Λευκού Μπαστουνιού, συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κινητικότητα και αυτόνομη διαβίωση με λευκό μπαστούνι και με σκύλο οδηγό» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 - 14:00.

Αφίσα ενός ανθρώπου με σκύλο Golden Retriever για την εκδήλωση με θέμα: Κινητικότητα και αυτόνομη διαβίωση με λευκό μπαστούνι και με σκύλο οδηγό.

Θα παρουσιαστούν με εισηγήσεις:

α) η Αξία της Κινητικότητας, του Προσανατολισμού και των Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης για ένα Άτομο με πρόβλημα όρασης στην καθημερινότητά του

β) η Αξία ενός Σκύλου Οδηγού για την Αυτόνομη Διαβίωση ενός Ατόμου με πρόβλημα όρασης, τα πλεονεκτήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Άτομο με πρόβλημα όρασης μαζί με τον Σκύλο Οδηγό του σε θέματα πρόσβασης στον ιστό της πόλης

γ) η Αξία ενός Ανάδοχου Εθελοντή και η σημασία της κοινωνικοποίησης ενός κουταβιού και

δ) η Αξία ενός Προσβάσιμου Μουσείου, του Μουσείου Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος και η σημασία του στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρξει Συζήτηση στην οποία θα έχουν την δυνατότητα οι παρευρισκόμενοι να συζητήσουν με Εκπαιδευτές Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Καθημερινών Δεξιοτήτων, Εκπαιδευτές Σκύλων Οδηγών, Ανάδοχους Εθελοντές και με Χειριστές Σκύλων Οδηγών προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με τα ανωτέρω.

Είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν τα Άτομα με προβλήματα όρασης και την Ανεξαρτησία τους και όχι μόνο, έτσι ώστε να ενημερώνονται από Φορείς και Οργανισμούς που έχουν πολυετή εμπειρία,  γνωρίζουν και έχουν την δυνατότητα να δίνουν σωστές απαντήσεις στις πολύ καίριες ερωτήσεις που προκύπτουν.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.