Η μέριμνα της Ψυχικής υγείας των γονέων με παιδιά με ειδικές ικανότητες

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης είναι στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ "Χριστίνα"
Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017 - 18:00 - 21:00

1η Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα: "Η μέριμνα της Ψυχικής υγείας των γονέων με παιδιά με ειδικές ικανότητες". Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στο σκηνοθέτη Χάρη Ξυδιά και την κοινωνιολόγο Στεφανία Ξυδιά, οι οποίοι είναι και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ "ΧΡΙΣΤΙΝΑ".

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί στην ημερίδα, καταγράφει τις σκληρές προσπάθειες της Χριστίνας Γκούσω, ενός κοριτσιού με ειδικές ικανότητες, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και την αναπάντεχη επιτυχία της στους Special Olympics Αθήνα 2011, όπου κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο στίβο . Η Χριστίνα με την πρώτη συμμετοχή της στους αγώνες κατάφερε να πιστέψει στον εαυτό της και να αποκτήσει έναν νέο σκοπό ζωής.

Η μέριμνα της Ψυχικής υγείας των γονέων με παιδιά με ειδικές ικανότητες στις 18/11/2017.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας κατοικεί στη Σκιάθο και όλο το νησί αφυπνίστηκε με την επιτυχία της. Απώτερος σκοπός της ταινίας ήταν να δοθεί ένα κοινωνικό μήνυμα προς τους γονείς των ατόμων με ειδικές ικανότητες να ωθήσουν τα παιδιά τους να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους, βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να κοινωνικοποιηθούν και να βγουν από την απομόνωση που συνήθως ζουν, προβάλλοντας αυτόν τον καθοριστικό ρόλο του γονέα, που υποστηρίζει την επιλογή του παιδιού του χωρίς να προβάλει τον εαυτό του.

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη προβληθεί σε μεγάλα φεστιβάλ στη Ελλάδα και το εξωτερικό, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Ομιλητές:

  • Χάρης Ξυδιάς, Σκηνοθέτης
  • Αριστέα Σεβλιανού, Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Υγείας Σκιαθου, Οικογενειακή θεραπεύριεα-MSc ψυχική υγεία, “Συμβουλετική οικογενειών με ΑΜΕΑ και τα δικαιώματά τους

  • Νίκος Τασιόπουλος, Γυμναστής/προπονητής

  • Φαίη Φίλιου, Ειδική παιδαγωγός

  • Στεφανία Ξυδιά, Κοινωνιολόγος, ειδική σε θέματα διαχείρισης παιδιών ΑΜΕΑ,

Θα ακολουθήσει συζήτηση με απορίες, σχόλια, προβληματισμούς.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Θεοδόσης Τρακόσας, εκπρόσωπος του Δήμου Σκιάθου και ο Θοδωρής Τζούμας πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου ¨Η ΣΚΙΑΘΟΣ¨

Τοποθεσία: ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.