Σεμινάριο στην Κινησιοπαιδαγωγική Μέθοδο Sherborne

Από το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου "Παίξε Γέλασε"
Παρ, 02/02/2018 - 18:00

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο πρώτο επίπεδο της Sherborne Developmental Movement (SDM). Πρόκειται για μία μέθοδο παρέμβασης που απευθύνεται σε παιδιά  και ενήλικες με διάφορες ιδιαιτερότητες  και δυσκολίες (Αυτισμό, Διαταραχή ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, μαθησιακές δυσκολίες, σύνδρομο Down, νοητική στέρηση, ψυχοκινητική καθυστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, προβλήματα συμπεριφοράς κ.α).

Ακόμη, η SMD χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της επίγνωσης του εαυτού και τη βελτίωση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης,επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τυπικό πληθυσμό (παιδιά ή ενήλικες) και σε διαφορετικά περιβάλλοντα (κοινότητα, σχολικές τάξεις κ.ο.κ). Εν κατακλείδι,οι ιδιαίτερες δυσκολίες - ανάγκες και το δυναμικό της ομάδας καθορίζουν την επιμέρους στοχοθεσία.

Σε ποιούς απευθύνεται

Η SDM αποτελεί μια διεπιστημονική προσέγγιση.To σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους Θεραπευτές - παιδαγωγούς που αναζητούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης με τα παιδιά ή  τους ενήλικες που συνεργάζονται (εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, δασκάλους φυσικής αγωγής)

Σεμινάριο στην Κινησιοπαιδαγωγική Μέθοδο Sherborne από το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου Παίξε Γέλασε.

Διοργάνωση

Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "Παίξε-Γέλασε"
Κ. Παλαιολόγου 37
Άγιος Νικόλαος Κρήτης 72100

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Εφήβου «Παίξε Γέλασε», αποτελεί μια σύγχρονη δομή, που με γνώμονα τις ανάγκες του κάθε ατόμου και με σεβασμό προς τη διαφορετικότητα του, στοχεύει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ατόμου και της οικογένειας του, καθώς και να παρέχει υποστήριξη στις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας στο μέτρο του εφικτού. Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες εδώ: noesi.gr/paixe-gelase

Ε-mail: info@paixegelase.gr

Τηλ.: 2841025201 

Ώρες Λειτουργίας:

  • Καθημερινά 13:00-21:00
  • Σάββατο 09:00-15:00

Μάθετε περισσότερα για τη μέθοδο Sherborne

Η προσέγγιση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία και θεωρία γύρω από την ανθρώπινη κίνηση που δημιούργησε ο Rudolf Laban (πρωτοπόρος και ιδρυτής της ανάλυσης κίνησης). Η μέθοδος διαμορφώθηκε από τη Veronica Sherborne κατά τη διάρκεια μιας τριαντάχρονης πορείας με βάση τη δουλειά της με παιδιά με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες. Τώρα η μέθοδος εφαρμόζεται με ανθρώπους όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν διαφορετικών ειδών δυσκολίες. Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της μεθόδου στον Οδηγό παρεμβάσεων: "Sherborne (Σέρμπορν: Κινησιοπαιδαγωγική μέθοδος)".

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.