Αλληλεπίδραση της συζυγικής διαμάχης, της ικανοποίησης από τον γάμο και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών (πρόσκληση για μητέρες παιδιών ηλικίας 6-12 ετών)

Εικόνα Varvara Kladi

Καλησπέρα σας!

Ονομάζομαι Κλάδη Βαρβάρα και αυτη την περίοδο κάνω το μεταπτυχιακό μου στην Κλινική Παιδοψυχολογία στο Anglia Ruskin University, στο Cambridge της Αγγλιας. Βρίσκομαι στο τελευταίο μου τρίμηνο και κατα το διάστημα αυτό εκπονώ την διπλωματική μου ερευνητική εργασία με τίτλο "Mothers' perceptions of the relationship between marital conflict, marital satisfaction and children's externalising and internalising problems".

Αναζητώ μητέρες που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν, συμμετέχοντας στην έρευνα μου. Οι μητέρες χρειάζεται να είναι παντρεμένες και να έχουν έστω ενα παιδί ηλικίας 6-12 ετών (εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα παιδιά αυτής της ηλικίας στην οικογένεια, τότε η μητέρα καλείται να επιλέξει το μικρότερο παιδί). Η έρευνα είναι online, διαρκεί περίπου 20 λεπτά και η συμμετοχή είναι ανώνυμη. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς τα ερωτηματολόγια και οι πληροφορίες της έρευνας είναι στα αγγλικά. 

Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει πως οι μητέρες παιδιών ηλικίας 6-12 ετών αντιλαμβάνονται την σχέση μεταξύ του τύπου της συζυγικής διαμάχης, της ικανοποίησης απο τον γάμο, και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών. Η έρευνα βασίζεται σε προηγούνες μελέτες που έχουν επανειλημμένως δείξει ότι ο τρόπος που οι γονείς διαχειρίζονται τις μεταξύ τους διαφωνίες (χρησιμοποιώντας εποικοδομιτικές ή αρνητικές τεχνικές κατα τη διάρκεια της διαφωνίας) σχετίζεται με προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά (Coln, Jorda, & Mercer, 2013; Sullivan, Schermerhon & Cummings, 2007; Cumming & Davies, 2002). Έχει επίσης βρεθεί ότι ο τύπος της συζυγικής διαμάχης σχετίzεται με τα επίπεδα ικανόποιησης απο τον γάμο δημιουργώντας την τάση τα ζευγάρια που διαφωνούν με περισσότερο αρνητικούς τρόπους να εμφανίζουν και λιγότερα επίπεδα ικανοποίησης απο τον γάμο τους (Bacchiocchi, 1997; Crehan, 1992). Τέλος προηγούμενες έρευνες έχουν ανακαλύψει συχετίσεις μεταξύ της ικανοποίησης απο τον γάμο και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών, προτείνοντας ότι σε οικογένειες όπου οι γονείς ενφανίζονται λιγότερο ικανοποιημένοι απο τον γάμο τους τα παιδιά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα δυσπροσαρμοστικότητας (Vaez, Abdollahi, Rumaha, & Mansor, 2015). 

Η παρούσα έρευνα, συνδέοντας όλες τις παραπάνω μεταβλητές, έχει σκοπό να ερευνήσει, σύμφωνα με τις αντιλήψεις της μητέρας, εάν ο τύπος της συζυγικής διαμάχης έχει άμμεση επίδραση στις προβληματικές συμπεριφορές των παιδιών αλλά και έμεση μέσω της ικανοποίησης απο τον γάμο. Θα ερευνήσει επίσης έαν τα επίπεδα ικανοποίησης απο τον γάμο σχετίζονται με προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Παρακάτω θα βρείτε το link της ερευνας. 

https://aruspsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5aHgULYIgF2f2Jv


Σημαντική σημείωση: Τα στοιχεία για την ταυτότητα της μελέτης, όπως επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας με το ερευνητή / την ερευνήτρια και τον επιβλέποντα / την επιβλέπουσα ακαδημαϊκό, είναι στη διάθεση του NOESI.gr.

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ► Συνέδριο για τον αυτισμό στην Αλεξανδρούπολη.
To NOESI.gr παρουσιάζει: Προνόησε κι εσύ! (10/06)
Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς φορά Μπλε για τον Αυτισμό!
H Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο ‘Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι’ για τη δημιουργία του παζλ του αυτισμού! Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.