Έρευνα για τις παιγνιοποιημένες μεθοδολογίες αντιμετώπισης της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)

Εικόνα efgeorgiou

Η κοινοπραξία του FocusLocus που συντονίζεται από το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην παρούσα συλλογή στοιχείων που αφορά στην διεξαγωγή έρευνας για τις παιγνιοποιημένες μεθοδολογίες αντιμετώπισης της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2017.

Η έρευνα αυτή διεξάγεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου FocusLocus "ADHD management gaming system for educational achievement and social inclusion", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα-πλαίσιο Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αριθμός Σύμβασης 732375).

Το FocusLocus αποσκοπεί στην υλοποίηση μιας παιγνιοποιημένης προσέγγισης αντιμετώπισης της ΔΕΠΥ, η οποία εφαρμόζοντας κατάλληλες μεθοδολογίες μάθησης επιδιώκει να βοηθήσει τα παιδιά που πάσχουν από ΔΕΠΥ στην αποτελεσματική διαχείριση των συμπτωμάτων τους.

Επιπλέον, το FocusLocus αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας προσωποποιημένης, προσαρμόσιμης και διάχυτης εμπειρίας ψηφιακού παιχνιδιού ως μιας ευεργετικής, προσβάσιμης και αποδοτικής εναλλακτικής στις επικρατούσες θεραπευτικές προσεγγίσεις (π.χ. φαρμακευτική αγωγή).

Όλες οι πληροφορίες που παρέχετε θεωρούνται εμπιστευτικές.

Το όνομά σας καθώς και κάθε άλλη προσωπικά ταυτοποιήσιμη πληροφορία δεν συλλέγεται, και με κανέναν τρόπο δεν συσχετίζεται με τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτήν την έρευνα.

Μπορείτε να διαλέξετε ένα ερωτηματολόγιο επιλέγοντας την πρόταση που σας περιγράφει καλύτερα:

  • Είμαι γονιός / κηδεμόνας παιδιού με ΔΕΠΥ

  • Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε σχολείο που μαθητεύουν και παιδιά με ΔΕΠΥ

  • Ειδικεύομαι στη θεραπεία παιδιών με ΔΕΠΥ

  • Εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος σε κλινική ή ειδικό κέντρο θεραπείας ΔΕΠΥ

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Θα σας είμαστε ευγνώμονες εάν μπορέσετε να αφιερώσετε μέχρι 15 λεπτά από τον χρόνο σας, καθώς η συμβολή σας θα είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη για την υλοποίηση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Γεωργίου Ευτυχία
EΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.