Εργαστήριο μoυσικής συν-δημιουργίας στο Athens Arts Festival

Εικόνα NOESI.gr

Το NOESI.gr γνώρισε και είδε την παρουσίαση του Εργαστηρίου από τον Γιώργο και την Ειρήνη της ομάδας FILISIA. Θέλουμε να προσκαλέσουμε γονείς με παιδιά με αυτισμό, ηλικίας 9 - 12 ετών, και με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, ηλικίας 9 - 12 ετών, να επικοινωνήσουν μέσω E-mail ή τηλεφωνικά στο 6937725769 για να δηλώσουν συμμετοχή. Η είσοδος είναι ελεύθερη με αίτηση συμμετοχής.

Η FILISIA παρουσιάζει στο NOESI.gr την ιδέα για το Εργαστήρι Μουσικής για παιδιά με αυτισμό και παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, στο Impact Hub.

Μας άρεσε η ιδέα! Με χαρά θα είμαστε στο Εργαστήρι να το δούμε από κοντά :)
Ραντεβού το Σάββατο 4/10/2014 στην "Τεχνόπολις" στο Γκάζι στο Αthens Video Art Festival 2014!
NOESI.gr


Στόχος του NOESI.gr είναι να ενσωματώσει πέντε παιδιά με αυτισμό στο Εργαστήριο στις 13:00 (το μεσημέρι) και πέντε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στο Εργαστήριο στις 11:00 (το πρωί). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω E-mail ή τηλεφωνικά στο 6937725769 για να δηλώσετε συμμετοχή ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμμετοχής (σε PDF).

Λογότυπο FILISIA.Το διαδραστικό εργαστήριο μoυσικής συν-δημιουργίας χρησιμοποιεί την μουσική τεχνολογία για να υποστηρίξει τη μουσική αλληλεπίδραση παιδιών τυπικής και μη ανάπτυξης. Στόχος του εργαστηρίου είναι να καταστήσει τη μουσική έκφραση προσιτή σε παιδιά με με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες και να χρησιμοποιήσει τη μουσική ως μέσο επικοινωνίας με τους συνομηλίκους τους.

Τα παιδιά θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά μουσικά όργανα με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις των άνω άκρων, οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο), κρουστά μουσικά όργανα και χρώματα. Επιπλέον, οι μουσικές ασκήσεις του εργαστηρίου έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσαρμόζονται στις φυσικές και νοητικές ικανότητες του κάθε παιδιού. Έτσι θα μπορέσουν όλοι μαζί:

  • Να εξερευνήσουν, μιμηθούν και δημιουργήσουν μουσικές φράσεις, ήχους και κομμάτια
  • Να συνδυάσουν ήχους και εικόνες ώστε να δημιουργήσουν ιστορίες
  • Να εκφραστούν μουσικά, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους
  • Να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσω μιας μουσικής εμπειρίας χωρίς αποκλεισμούς

Είσοδος

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής από τους γονείς / κηδεμόνες.

Διαβάστε περισσότερα για το Εργαστήρι σε αυτή τη σελίδα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.