Διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης, η Διευθύντρια μου είπε ότι δεν ήξερε καν τι είναι αυτό

Καλησπέρα σας... πρώτη φορά γράφω εδώ μιας και σήμερα έκανα εγγραφή αλλά πολλές φορές έχω διαβάσει συζητήσεις και με έχουν βοηθήσει... έχω ένα γιο 3,5 χρόνων με διαχυτη διαταραχή της ανάπτυξης...από τα 2,5 ξεκινήσαμε εργοθεραπεία - λογοθεραπεια και φέτος και μουσικοθεραπεια σε ωδείο.

Tα πράγματα πάνε πολύ καλά απλά δεν μιλάει ακόμα (μόνο μπαμπα μαμα εκεί και διάσπαρτα κάποιες συλλαβές). Tο παιδί έγινε δεκτό σε δημόσιο παιδικό σταθμό και όταν επικοινώνησα με τη διευθύντρια για να ξεκιναγαμε το έτος της είπα ότι θα έβαζα παράλληλη στήριξη ιδιωτικά..

Σημειωτέον όταν είχα κάνει την αίτηση για το παιδικό είχα προσκομίσει και τη διάγνωση και τους είχα ενημερώσει ότι θα βάλω παράλληλη ..η διευθύντρια μου είπε ότι δεν ήξερε καν τι είναι αυτό και μετά από επικοινωνία με το Δήμο μου είπε πως πρέπει να γίνει συμβούλιο για να γίνει δεκτή η παράλληλη..

Πήγα τα χαρτιά για το συμβούλιο 5 Σεπτεμβρίου και το παιδί έγινε δεκτό 1 Οκτώβρη... Εν τω μεταξύ επειδή η παράλληλη θα φεύγει στη μία και εγώ θα παραλαμβάνω το παιδί 1:30 λόγω δουλειας κάτι που είχα γράψει στην αίτηση ήταν ένας λόγος να μην γινόταν δεκτός γιατί δεν ήθελε η διευθύντρια.. Σε όλο αυτό την έβρισκα πάντα απέναντι μου... Αυτά σας τα είπα για να μπείτε λίγο στο κλίμα ..

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Τα παιδιά ξεκινάνε οι γονείς να τα παραλαμβάνουν 12:30 μέσα από την τάξη... σήμερα ο γιος μου ήταν ανήσυχος όπως και άλλα παιδιά βέβαια όπως ενημερώθηκα από την παράλληλη από τις 12:30 και μετά καθώς έβλεπαν γονείς να μπαίνουν μέσα στην τάξη και να παίρνουν τα παιδιά και αυτά λογικά ήθελαν να έρθουν και οι δικοί τους γονείς... Η διευθύντρια κάποια στιγμή μπήκε στην τάξη και έκανε λόγω στη δασκάλα μόνο για την ανησυχία του γιου μου και θέλει αύριο να μου μιλήσει...

Πιστεύω ότι θα μου ξαναπεί στη μία να παίρνω το παιδί.. είναι νόμιμο οι γονείς να μπαίνουν μέσα στην τάξη; Η παραλαβή δεν γίνεται από την είσοδο; Θέλω να γνωρίζω τι προβλέπεται για να απαντήσω αντιστοιχα..

Τέλος ο γιος μου πια είναι ένα παιδί που τρώει μόνο του, δεν έχει εκρήξεις, δεν είναι ποτέ επιθετικός, έχει βγάλει την πάνα και δεν έχει κάνει ποτέ ζημιά. Δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση της διευθύντριας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... έγραψα πολλά συγνώμη αν σας κούρασα.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.