Παιδικοί σταθμοί στη Θεσσαλονίκη φιλικοι για παιδιά με ΔΑΔ υψηλής λειτουργικότητας

Εικόνα Μαρια Π.

Θελω να ρωτησω τους γονεις παιδιων με ΥΛΑ αν γνωριζουν ποιοι παιδικοι σταθμοι θα μπορουσαν να δεχτουν ενα παιδακι ιδιαιτερο στο πλαισιο των υπολοιπων παιδιων. Ας μου απαντησουν και σε μυνημα αν θελετε. Ποιος σταθμος δεχτηκε το παιδακι ή σε ποιον σταθμο ειχατε προβλημα; Εχουμε προσφατα διαγνωση αναπτυξιακης διαταραχης, η παιδοψυχιατρος ειπε οτι δε χρειαζεται κατι περισσοτερο απο δυο εργοθεραπειες και δυο λογοθεραπειες την εβδομαδα και εναν κανονικο παιδικο σταθμο που θα βοηθησει το παιδι να κοινωνικοποιηθει και να ενταχθει στην ταξη με τα φυσιολογικα παιδακια.

Το παιδι μιλαει αρκετα ωστε να συννενοεισαι μαζι του ηχολαλει βεβαια αρκετα αλλα και μιλαει,απαντα,εκτελει εντολες, έχει αριστο γνωστικο επιπεδο σε οτι χρειαζεται να ξερει ενα τριχρονο(χρωματα,σχηματα, έννοιες μεσα-εξω πανω-κατω,μικρο-μεγαλο), αρχισαμε προσπαθεια εκπαιδευσης τουαλετας για να βγαλουμε την πανα,το μεγαλο προβλημα ειναι η υπερκινητικοτητα και η διασπαση προσοχης που συνυπαρχουν οπως και η δυσκολια αλληλεπιδρασης με τα παιδακια η να παιξει παιχνιδι μιμησης, συνεργασιας η τουβλακια.παιζει μονο παιχνιδια τυπου κρυφτο κυνηγητο,τρεχουμε, χοροπηδαμε μαζι τετοια αγρια... Αυτο που φαινεται στον κοσμο ειναι ενα πολυ ζωηρο παιδακι που δεν καθεται στιγμη....

Σχόλια

Αναζητηση παιδικου σταθμού

Εικόνα bisbael

Μαρία καλησπέρα!!! Δεν γράφεις σε ποια περιοχή μένεις στην Θεσσαλονίκη. Εγώ μένω στον Εύοσμο και παιδευτηκα πολύ και εγώ και ο μικρός μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο παιδικό σταθμό. Όλοι μας λέγανε οτι δεν έχουν πρόβλημα με τα παιδια με ιδιαιτερότητες και μόλις ξεκινούσαμε μας λέγανε δικαιολογίες του τύπου "Για κανένα τρίμηνο φέρτε το παιδι σας 8 με 9:30 και μετά βλέπουμε. Δηλαδή να πηγαινω το παιδί πριν ξεκινήσουν  το πρόγραμμα τους και τους ενοχλούμε και όταν θα πηγαίνουν όλα τα παιδάκια στο σταθμό, το δικό μου θα φεύγει γιατί τους χαλάει την αρμονία της καλοφτιαγμένης τάξης τους!!! Να υπογραμμίσω επιπλέον οτι για την 1 1/2 ωρα το μήνα μου ζητούσαν να τους πληρώνω ελάχιστα λιγοτερο από τα υπόλοιπα παιδιά γιατί πιάνω λέει την θέση!!! Τα ξαναθυμάμαι και ειλικρινά εκνευρίζομαι. Την πρώτη χρονια εφτασα να πηγαινω τον μικρό σε παιδικό 25χλμ. μακρυά από το σπίτι μου για να είναι σε σχολικό πλαίσιο που τον αποδέχονται και τον αγαπαν. Την δευτερη χρονια όμως επρεπε να βρω κάτι κοντά μου γιατί λόγω της δευτερης εγκυμοσύνης μου δεν μπορούσα να τον πηγαίνω. Δόξα το θεό βρέθηκε στον δρόμο μου μια πολύ καλη κοπέλα που σέβεται και αγαπά την δουλειά της και βοήθησε πολύ τον μικρό. Μέχρι και στην τουαλέτα τον πηγαίνει για να καθαρίσει (οι άλλοι παιδικοί ούτε που να το ακούσουν) και τα καταφέρνουμε περίφημα. Για περισσότερες πληροφορίες και αν είσαι κοντά μου στειλε μου mail στο bisbael@teemail.gr

like1

Παιδικός Σταθμός στον Εύοσμο

Εικόνα Deppy

Καλησπέρα πλέον και απο εμένα, ο γιος μου 3 χρόνων και 4 μηνών διαγνώστηκε με αυτισμό. Τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει λογοθεραπείες και εργοθεραπείες αλλά αυτό που με αγχώνει ειναι ο παιδικός που σίγουρα πρέπει να ξεκινήσει. Γνωρίζει κανείς φιλικό παιδικό για τον μικρό μου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης; Ξέχασα να συμπληρώσω ότι η διάγνωση ειναι ελαφριάς μορφής δεν ειναι επιθετικός αλλά έχουμε και τροφικές αλλεργίες. Είδα την ανάρτηση πιο πάνω αλλά δε θέλω να ενοχλήσω στέλνοντας e-mail απευθείας στο χρήστη bisbael. 

Ευχαριστώ πολύ.

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.