Τι προβλέπει ο νόμος για παράλληλη στήριξη σε παιδιά με σύνδρομο Down

Εικόνα Ευαγγελια Λ.

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω τι προβλέπει ο νόμος για παράλληλη στήριξη σε παιδιά με σύνδρομο Down. Επίσης, σε περίπτωση που η γνωμάτευση απο το ΚΕΔΔΥ παραπέμπει σε ειδικό σχολείο και οι γονείς θέλουν να στείλουν το παιδί σε κανονικό ποια είναι η διαδικασία; Είναι εφικτό; Μπορεί να υπάρξει ιδιωτική παράλληλη στήριξη;

Σχόλια

Για ιδιωτική παράλληλη

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλησπερα. Για να εχετε ιδιωτικη παραλληλη στηριξη θα πρεπει η γνωματευση να αναφερει διαχυτη αναπτυξιακη διαταραχη (φασμα αυτισμου). 

like50

Μπορεί να μην επιτρέψει στο παιδί;

Εικόνα Ευαγγελια Λ.

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση! Η γνωματευση του ΚΕΔΔΥ ειναι να παει το παιδι ειδικο δημοσιο, λοιπον, ουτε ιδιωτικα μπορει να υπαρχει παραλληλη στηριξη απο ο,τι καταλαβαινω. Βεβαια μας ειπαν οτι αυτο ειναι και στη κριση των γονιων που θελουν να παει σε κανονικο. Η Διευθυντρια ομως του σχολειου μπορει να το αρνηθει. Σ' αυτη την περιπτωση γνωριζετε αν βάσει νόμου μπορει να μην επιτρεψει στο παιδι να παει;

like62

Ο γονιός αποφασίζει

Εικόνα Αλεξάνδρα

Εσεις θα αποφασισετε σε ποιο σχολειο θα παει το παιδι σας. Το ΚΕΔΔΥ γνωμοδοτει, οι γονεις ομως αποφασιζουν! Η διευθυντρια σε καμια περιπτωση δεν μπορει να αρνηθει εγγραφη του παιδιου. Χωρις παραλληλη στηριξη ομως δε θα δυσκολευτει το παιδακι; Ξερω οτι υπαρχουν ιδιωτικα σχολεια που  δεχονται παραλληλη στηριξη, ανεξαρτητως του προβληματος του παιδιου.

like59

Ιδιωτικό σχολείο και ιδιωτική παράλληλη στήριξη

Εικόνα Ευαγγελια Λ.

Ευχαριστω για τη βοηθεια! Δυστυχως οπως ειναι τα πραγματα και ιδιωτικο σχολειο και ιδιωτικη παραλληλη στηριξη ειναι δυσκολο! Να 'στε καλα για την απαντηση.. Θελει σκεψη.. 

like60

Σχετικά με την ιδιωτική παράλληλη στήριξη

Εικόνα Fofo

Καλησπέρα,

Καταρχήν η ιδιωτική παραλληλη στήριξη , μπορεί εφόσον το επιθυμεί η οικογένεια να την παρέχει. Η διαδικασία είναι απλή και απαιτείται η συμφωνη γνώμη του Διευθυντή και του σύλλογου των διδασκόντων. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ - επισυνάπτω την εγκύκλιο. Εχω και εγώ μία κόρη με σύνδρομο, και είχαμε δυο χρόνια ιδιωτική παράλληλη στο νηπιαγωγείο. Τωρα θα πάει σε κανονικό σχολείο με ιδιωτική παράλληλη, φυσικά το ΚΕΔΔΥ εχει γνωμοδότήσει για ειδικό. Απο ότι έχω καταλάβει στέλνουν τα περισσότερα παιδιά εκεί γιατι δεν υπάρχουν χρήματα για παράλληλη. 

Οι γονείς αποαφασίζουν ποιο σχολικό πλάισιο θα ακολουθήσει το παιδί τους. Αυτό πρέπει να τονίσετε στο σχολείο. Αν και το γνωρίζουν ήδη. 


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
Στήριξη μαθητών από Ειδικό Βοηθό (που διαθέτει η οικογένεια του μαθητή)
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ 18 του άρθρου 28, του ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193Α) η υποστήριξη του μαθητή μπορεί να υλοποιείται και από ειδικό βοηθό (ιδιώτη) που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή της Σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για την έγκριση της Στήριξης των μαθητών από ειδικό βοηθό (ιδιώτη) είναι:
1) Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς τη Διεύθυνση του Σχολείου.
2)Οποιοδήποτε δικαιολογητικό κρίνει ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου εγγραφής ,τα οποία θα καταγραφούν σε πρακτικό.
3) Σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του Σχολείου φοίτησης και του Συλλόγου Διδασκόντων.
Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο δεν τίθεται προθεσμία για την έγκριση της υποστήριξης από ειδικό Βοηθό και ο Διευθυντής του Σχολείου θα πρέπει να γνωστοποιεί την ύπαρξη του ειδικού βοηθού στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που υπάγεται το σχολείο φοίτησης του μαθητή.

like57

Η βοηθεια σας πολυτιμη

Εικόνα Ευαγγελια Λ.

Η βοηθεια σας πολυτιμη!ειλικρινα ευχαριστω.εχω δυσκολευτει παρα πολυ μ αυτο το θεμα και ψαχνω να βρω μια ακρη.

like54

Άλλαξαν τα πράγματα;

Εικόνα Αλεξάνδρα

http://www.noesi.gr/comment/10229#comment-10229

Αυτό ήξερα ότι ισχύει σχετικά με την ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Άλλαξαν τα πράγματα από τότε; Μακάρι, θα διευκολυνθούν πολλοί γονείς, και τα παιδάκια τους φυσικά!!

like59
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.