Συχνότητα χρήσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ ηλικίας 8-15 ετών

Αξιότιμοι γονείς,

ονομάζομαι Βουλκίδου Έφη και εκπονώ έρευνα για τη Μεταπτυχιακή Διπλωματική μου εργασία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Σκοπός της έρευνας είναι να εξεταστεί η σχέση της χρήσης των ηλέκτρονικών παιχνιδιών με τα συμπτώματα διάσπασης προσοχής και υπερκινητικότητας καθώς και ποιοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε "προβληματική χρήση ή εξάρτηση" από τα βιντεοπαιχνίδια.

Στην έρευνα μπορούν να συμμετέχουν γονείς ή κηδεμόνες παιδιών με ΔΕΠ-Υ, οι οποίοι έχουν παιδί ηλικίας 8-15 ετών. Θα απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο κλειστών ερωτήσεων συνοδευόμενο από μία διαγνωστική κλίμακα για τη ΔΕΠ-Υ. Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για τη συμπληρώση του είναι περίπου 15 λεπτά

Στη συνέχεια, είναι προαιρετική, η συμμετοχή των παιδιών, για να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με τις προτιμήσεις τους στα ηλκετρονικά βιντεοπαιχνίδια, συνολικής διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Ο γονέας ή κηδεμόνας, μπορεί να βοηθήσει τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά.

Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν ανώνυμες και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας, ενώ σαν συμβολική αμοιβή θα παραλάβετε έναν επιστημονικό οδηγό για τη ΔΕΠ-Υ, σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω ηλκετρονικού ταχυδρομείου. 

Παρακαλώ ακολουθήστε τους παρακάτω συνδεσμους.

► Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για τους γονείς: 

► Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για τα παιδιά πατήστε εδώ: 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο παρακάτω e-mail: efi.voulkid@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο: 69863599557 (Βουλκίδου Έφη).

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Με εκτίμηση,
Βουλκίδου Έφη


Η ανακοίνωση αυτή αναρτήθηκε στην πλατφόρμα www.noesi.gr/tounoumou για μελέτες - έρευνες στα ευρύτερα πεδία της εκπαίδευσης, της υγείας και της πρόνοιας. Μάθετε περισσότερα.

Τα στοιχεία επικοινωνίας των μελετητών (τυχόν φοιτητών, ακαδημαϊκών κ.α.) που μετέχουν σε αυτή τη μελέτη έχουν τεθεί στη διάθεση του NOESI.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.