Αγώνας μετ' εμποδίων

Εικόνα jenny
Μετά από πολύ καιρό σας ξαναγράφω και αφού - ευελπιστώ - έχω ξεπεράσει τους σκοπέλους της ανάλγητης γραφειοκρατίας. Ζώντας με ένα παιδί που παλεύω να το βγάλω από τον αυτισμό και τα καταφέρνω στο βαθμό που αυτό το παιδί μπορεί βρίσκω μπροστά μου μία πολιτεία και κάποιους εκπαιδευτικούς που αυτοί ίσως είναι αδιάγνωστοι αυτιστικοί. Με την γνωμάτευση των ΚΔΑΥ εγκρίθηκε η παράλληλη στήριξη για φοίτηση του Δημήτρη στο δημόσιο "κανονικό" δημοτικό στην Α' τάξη σχολειο πλήν όμως δημόσιος εκπαιδευτικός μετά από 1 1/2 μήνα μαθημάτων δεν ήρθε ακόμη και έχοντας αυτή την κακή εμπειρία κι από πέρισυ φρόντισα ενεργώντας νομότυπα να τοποθετήσω ειδικό παιδαγωγό δικό μου τον οποίο τον πληρώνω εγώ.

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά

Εικόνα jenny
Αφορμή για τη σημερινή επιστροφή μου κοντά σας είναι το περιστατικό της φυγής του μικρού αγοριού από την Κρήτη που ήταν εξαφανισμένο για δύο ημέρες περίπου και ελάχιστοι ασχολήθηκαν ειδησεογραφικά και δημοσιογραφικά με αυτό το θέμα. Η φυγή είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της διαταραχής του αυτισμού.

Kαλή ανά(σ)ταση

Εικόνα jenny
Σε όλους και σε όλες μας το θαύμα του υπερανθρώπου να γίνει θαύμα του ανθρώπου μας. Αν και δεν σας γνωρίζω αρκετά,όσο θα ήθελα βέβαια,σας νιώθω πιο κοντά από πολλούς "κοντινούς" που οικειοποιούνται αυτόν τον τίτλο. Και για να μην μένουμε στα απλά ευχολόγια, για κινήσεις προς τον Συνήγορο Υγείας είμαι στη διάθση όλων μας για τη σύνταξη ενός εγγράφου, εμπεριστατωμένου, απαιτητικού και ουσιαστικού.

Καλημέρα μας

Εικόνα jenny
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας και ζεστά σας λόγια. Από ανθρώπους που μοιράζομαι το ίδιο πρόβλημα,τις ίδιες ανησυχίες, από ανθρώπους υπερανθρώπους. Όλοι μας έχουμε αυτή τη δύναμη μέσα μας. Στην αρχή όταν πήρα τη διάγνωση παρέλυσα. Παρέλυσα για δύο ή τρεις ημέρες προσπαθώντας να χωνέψω ότι το δικό μου "τέλειο" παιδί που ήταν αποτέλεσμα μιας συνειδητής εγκυμοσύνης μετά από 6 1/2 χρόνια από τη γέννηση της κόρης μου θα μου κατέστρεφε τον "τέλειο" κόσμο μου.

Ακόμη κι αυτή η Λερναία Ύδρα έχει τρωτά

Εικόνα jenny
Ο μικρός Δημήτρης. Κλικ για μεγέθυνση.Πέρασαν κι όλας δυόμισυ χρόνια που μπήκε όλη η οικογένειά μας στο φάσμα του αυτισμού. Άλλες φορές με σκούρες έως μαύρες αποχρώσεις αφού επιφανείς καθηγητές με περγαμηνές πανεπιστημιακές αλλά όχι ανθρώπινες μας προέτρεπαν να περάσουμε στη διαδικασία απόκτησης τρίτου παιδιού γιατί ο μικρούλης μας μας έλεγαν επί λέξει ότι θα συνέλθει μόνο αν ανοίξουν οι ουρανοί κάνοντας μία πρόβλεψη-μείγμα ιατρικής και μεταφυσικού.
Νέο "βιολόγιο" στο NOESI.gr!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.