Κοινωνικοποίηση ενηλίκων με οριακό IQ (71)

Εικόνα Μαρία Ελένη

Αναζητώ ομάδες κοινωνικοποίησης για ενήλικες με οριακό IQ, που δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα δεν χρειάζονται τη στήριξη και τη φροντίδα των ατόμων με νοητική υστέρηση.

Αναφέρομαι σε ενήλικες που είναι αυτόνομοι και λειτουργικοί, που μπορούν να κυκλοφορήσουν μόνοι τους, που αθλούνται και μπορούν να ταξιδέψουν μόνοι τους, που μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σπουδών επιπέδου ΙΕΚ, αλλά δυσκολεύονται στις ανθρώπινες σχέσεις. Δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν την ταχύτητα σκέψης και ομιλίας των άλλων, αγκιστρώνονται σε ένα άτομο (γιατί συναναστρέφονται πολύ λίγους ανθρώπους) με αποτέλεσμα να γίνονται πιεστικοί. Έχουν ανάγκη την ανθρώπινη επαφή για να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι "φυσιολογικοί" συνομήλικοί τους έχουν την υπομονή να τους αποδεχτούν και να τους ενσωματώσουν στις παρέες τους.

Αν είστε γονείς ατόμων με ανάλογα χαρακτηριστικά θα μπορούσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να διαμορφώσουμε μια κατάσταση ώστε να δώσουμε ευκαιρίες κοινωνικοποίησης στα παιδιά μας.

Μαρία-Ελένη από Αθήνα

Σχόλια

Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε

Εικόνα Μαριλένα Κοιλανιώτη

Καλημέρα σας, θα χαρώ να επικοινωνήσουμε, σας στέλνω προσωπικό μήνυμα με τα στοιχεία επικοινωνίας μου.

like1

Παρα πολύ ωραία ιδεα

Εικόνα Fani Varati

Πολύ ωραία πρωτοβουλία !

Θα δανειστώ την ιδέα σας για να βρεθεί κάτι αντίστοιχο στην Θεσσαλονίκη και μακάρι και σε όλη την Ελλάδα. 

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από ευκαιρίες.

Μακάρι να βρείτε αυτό που αναζητάτε.

like0

Το ιδιο αναζητώ και εγω στο Ηράκλειο της Κρήτης με εφήβους

Εικόνα Jina

Το ιδιο αναζητώ και εγω στο Ηράκλειο της Κρήτης με εφήβους!! Η σωστή κοινωνικοποίηση δίνει τροφή στο μυαλό. Επικοινωνήστε μαζί μου σας παρακαλώ.

like0

Εξαιρετική ιδέα

Εικόνα Anamela

Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε. Ο γιός μου πάσχει από επιληψία και αντιμετωπίζει αυτό ακριβώς το πρόβλημα που περιγράφετε, αν και η αιτία είναι διαφορετική, Είναι φυσιολογικής νοημοσύνης, και πολύ λειτουργικός, αλλά έχει σοβαρή διάσπαση της προσοχής (ΔΕΠΥ), λόγω των κρίσεων και της φαρμακευτικής αγωγής, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλες μαθησιακές δυσκολίες, αργές αντιδράσεις, ελλιπή κατανόηση των οδηγιών και πληροφοριών που λαμβάνει. Το τηλέφωνο μου είναι 697260224* (Μαριάννα). 

(*) Σημείωση από το NOESI.gr: Αναμένουμε να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό.

like0

Είμαι μητέρα νεαρού ενήλικα με ίδια θέματα

Εικόνα Konstantina59

Είμαι μητέρα νεαρού ενήλικα με ίδια θέματα. Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε και με σας και με την κυρία από Θεσσαλονίκη. Βρίσκομαι και εγώ Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω για Αθήνα τα BEST BUDDIES δείτε το. Πρέπει να κάνουμε κάτι για τα παιδιά μας συμφωνώ μαζί σας

like1

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση

Εικόνα Μαρία Ελένη

Θα πάω να δω ένα καινούργιο κέντρο  που μου σύστησαν εδώ στην Αθήνα και θα σας ενημερώσω.

Θα επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τις κυρίες που μου έστειλαν το κινητό τους, όταν βρω την ευκαιρία να έχω χρόνο να μιλήσω.

like1

Ωραία ιδέα

Εικόνα Kostas

Καλησπερα σας,

η ιδεα σας ειναι πολυ ωραια, θα με ενδιεφερε παρα πολυ για την αδερφη μου. Υπαρχει τροπος να επικοινωνησουμε για περαιτερω λεπτομερειες;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.