Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

BEST BUDDIES GREECE

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του BEST BUDDIES GREECE στον Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ του NOESi.grΟ παγκόσμιος οργανισμός με την επωνυμία "Best Buddies" (μτφ. "Τα Φιλαράκια") ιδρύθηκε στις ΗΠΑ από τον Άντονι Κένεντι Σράιβερ, ανιψιό του εκλιπόντος Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζων Κένεντι, ως μη κερδοσκοπικός (ΜΚΟ). Πρεσβεύει τη φιλία ως μέσο υποστήριξης και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου εθελοντών, που αναπτύσσουν φιλίες "ένας - προς - έναν" με άτομα με νοητική καθυστέρηση και άλλες διαταραχές της ανάπτυξης. Σε ελληνικό έδαφος, ο οργανισμός φέρει την επωνυμία "Best Buddies Greece" και εκπροσωπείται από την "TACT Hellas".

Το ξεκίνημα έγινε με την αναγνώριση της επίδρασης της φιλίας "ένας - προς - έναν" στην κοινωνικοποίηση και στη ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης των ατόμων με νοητική καθυστέρηση. Στην πορεία των ετών μέχρι σήμερα, ο Οργανισμός αναπτύχθηκε σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε 46 ακόμη χώρες, σε όλες τις Ηπείρους.

Δράσεις – Υπηρεσίες

Η αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού "Best Buddies" έχει ως στόχο την δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου εθελοντών, που θα συμβάλλει στην προώθηση φιλίας "ένας - προς - έναν", στην υποστηριζόμενη επαγγελματική ένταξη και την ανάπτυξη ηγετικών προτύπων σε άτομα με νοητική καθυστέρηση και άλλες διαταραχές της ανάπτυξης. Σήμερα, ο Οργανισμός λειτουργεί σε περισσότερα από 1.500 γυμνάσια, Λύκεια και Κολλέγια και σε άλλους κοινωνικούς φορείς παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερα από 700.000 άτομα κάθε χρόνο. Η "TACT HELLAS" εκπροσωπεί τα "Best Buddies" στην Ελλάδα. 

Επικοινωνία

BEST BUDDIES GREECE
Καπετάν Βάρδα 26
Ν. Κόσμος 117 44 ΑΘΗΝΑ

Τηλ./Fax: 2109016677

E-mail: bestbuddiesgreece@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.tacthellas.org

Βρείτε το σε άλλα δίκτυα!

[+] Facebook: www.facebook.com/pages/Best-Buddies-Greece/460110707364622

Δείτε ακόμη στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2016) από το NOESI.gr :: www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.