Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ / Δράσεις ► Δείπνο στο σκοτάδι ► Αυτόνομη διαβίωση με λευκό μπαστούνι και με σκύλο οδηγό

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ.Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών ιδρύθηκε το 1932 με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί τον πρώτο φορέα αυτοοργάνωσης των τυφλών στην Ελλάδα, αλλά και των αναπήρων γενικότερα. 

Νέα — Ανακοινώσεις

Κινητικότητα και αυτόνομη διαβίωση με λευκό μπαστούνι και με σκύλο οδηγό
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κινητικότητα και αυτόνομη διαβίωση με λευκό μπαστούνι και με σκύλο οδηγό» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 - 14:00. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δείπνο στο σκοτάδι στις 21 Οκτωβρίου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ.

Υπηρεσίες

  1. Υπηρεσια ομιλουντων βιβλιων και εκδοσης ομιλουντων περιοδικων

  2. Υπηρεσια κινητικοτητας - προσανατολισμου & δεξιοτητων καθημερινης διαβιωσης

  3. Υπηρεσια επαγγελματικου προσανατολισμου και αποκαταστασης

  4. Υπηρεσια διεθνων σχεσεων και κοινοτικων προγραμματων

  5. Koinωνικη υπηρεσια

  6. Τομεας πολιτιστικων προγραμματων

  7. Τομεας αθλητικων δραστηριοτητων

  8. Τομεας διοικητικων και οικονομικων υπηρεσιων

Ιστορικό

Η μακρά πορεία του Συνδέσμου σηματοδοτεί την ιστορία κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων, που αρχίζουν από τη δεκαετία του '30. Από την πρώτη στιγμή οι οργανωμένοι τυφλοί αμφισβήτησαν την απρόσκλητη παρέμβαση της φιλανθρωπίας και όλων των αρνητικών συνεπειών της. Το 1985 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος ιδρύει Τοπικές Ενώσεις: Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Τρικάλων. Σήμερα, λειτουργεί, τοπική ένωση και στην Ξάνθη. 

Οι δραστηριότητες ειδικά των τελευταίων χρόνων, πέραν των στενά συνδικαλιστικών πρωτοβουλιών, έχουν δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο άνοιγμα, ειδικότερα με μία σειρά καινοτόμων προγραμμάτων στα πλαίσια των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών, όπως: η Υπηρεσία Κινητικότητας / Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, η Yπηρεσία Eπαγγελματικού Προσανατολισμού και Αποκατάστασης και των στελεχών ειδικών βιβλιοθηκών, οι προοπτικές για νέα Στέγη του Συνδέσμου σε κατάλληλο κτίριο η συγκρότηση και λειτουργία εξειδικευμένου κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης, η λειτουργία Μονάδων εξυπηρέτησης τυφλών πολυανάπηρων ατόμων και μονάδων φροντίδας τυφλών τρίτης ηλικίας.

Διοίκηση

Ο ΠΣΤ διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο και είναι αποκλειστικός εκπρόσωπος των Ελλήνων τυφλών στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) και σε όλες τις διεθνείς επίσημες οργανώσεις των τυφλών, όπως η Διαβαλκανική Συνεργασία, η Ευρωπαϊκή Ένωση Τυφλών (EBU) και η Παγκόσμια Ενωση Τυφλών (WBU).

Επικοινωνία

Βερανζέρου 31
104 32 ΑΘΗΝΑ

Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103. 

(2)Αρχείο: NOESI.gr | Πληροφορίες που συνελλέγησαν από την ομάδα μελέτης του Οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε".

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 11/10/2016 από το μέλος admin.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.