ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Λογότυπο.

Το "Δίκτυο Ειδικών Σχολείων" (Δ.Ε.Σ.) ξεκίνησε το 2011 ως μία προσπάθεια γονέων να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών. Το 2012, οργανώθηκαν διάφορες συναντή­σεις των μελών του δικτύου και συλλογικές δράσεις, που είχαν ως φυσικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου γονέων με παιδιά που φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

Ιστορικό

Το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων (Δ.Ε.Σ.) ξε­κίνησε ως ιδέα με το γεγονός της διακοπής των μεταφορών το Δεκέμβριο του 2011. Αρχικά, ως προσπάθεια να ενώσουν τα σχολεία τις φωνές τους απέναντι στο πρόβλημα των μεταφορών που είχε τότε προκύψει. Το να συμπερι­ληφθούν και άλλοι τομείς (όπως εκπαίδευση, υποστήριξη γονέων και νομική υποστήριξη) όπου τα σχολεία θα μπο­ρούσαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες ήταν η φυσική κατάληξη και το πέρασμα σε μια πιο δο­μημένη συλλογική δράση. Η πρώτη συνάντηση Εκπροσώπων από τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) της Αττικής έγινε τον Μάρτιο του 2012. Έκτοτε, το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων εξελίσσεται και σήμερα συμμετέχουν εκπρόσωποι από ολοένα και περισσότερες ΣΜΕΑΕ.

Υπηρεσίες – Δράσεις

  • Προάσπιση των δικαιωμάτων των μαθητών όλων των βαθ­μίδων της Ειδικής Εκπαίδευσης.
  • Εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής τους κυρίως εντός αλλά και εκτός του εκπαιδευτικού πλαισίου εφόσον είναι δυνατόν.
  • Υποστήριξη των οικογενειών των μαθητών και η συνδρομή τους κυρίως σε θέματα εκπαίδευσης.
  • Νομική προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη δομή και οργάνωση του ΔΕΣ στη σελ. www.noesi.gr/files/DES_DOMI-LEITOURGIA.pdf

Επικοινωνία

E-mail: des_ath@yahoo.gr

Βρείτε το σε άλλα δίκτυα!

[+] Facebook: http://on.fb.me/VtBrYb

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.