Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΤΗΛ. ΓΡΑΜΜΗ 8018011177

Η Τηλ. Γραμμή 8018011177 "Γραμμή – Σύνδεσμος" δημιουργήθηκε και λειτουργεί ως Συμβουλευτική Τηλεφωνική Γραμμή για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμμα­τος "Υγεία – Πρόνοια (2000 – 2006)" με συγχρηματοδότηση κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 20% από το Υπουργείο Υγείας. Οι κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο, από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος, χρεώνονται με αστική χρέωση. Είναι μία υπηρεσία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγεί­ας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).

"...Στην άλλη άκρη της γραμμής, επιστήμονες με γνώση και πείρα σε θέματα ψυχικής υγείας μπορούν να σας βοηθήσουν. Ξέρουν να ακούνε. Αν προτιμάτε, τηλεφωνήστε ανώνυμα. Για κάθε κλήση τηρείται απόλυτη εχε­μύθεια..."

Δείτε τον Τίτλο: Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)

Υπηρεσίες – Δράσεις

  • Ψυχολογική υποστήριξη.
  • Πληροφόρηση και συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση.
  • Πληροφορίες και υποδείξεις για την αξιοποίηση άλλων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρο, Κλινικό Ψυχολόγο, Επισκέπτη Υγείας, Κοινω­νικό Λειτουργό. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:30 – 20:30, και Σάββατο, ώρες 09:30 – 14:00. Η "Γραμμή – Σύνδεσμος" λειτουργεί υπό την επιστημονική ευθύνη του Ι. Τσιάντη, Ανα­πληρωτή Καθη­γητή Παιδοψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επικοινωνία

Τηλ: 8018011177 (αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα) 
Ιστοσελίδα: www.tilefonikigrammi.gr 

Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 19
155 61 ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Τηλ.: 2106546524
Fax: 2106522396 
E-mail: epsype@otenet.gr

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.