EMPLOY :: Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης 2013

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το σεμινάριο "Ανάπτυξη Επικοινωνιακών Ικανοτήτων σε Παιδιά με Αυτισμό" απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο ή υποψήφιο εργαζόμενο στο τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (σε λογοθεραπευτές, σε εκπαιδευτικούς, σε παιδαγωγούς, σε ψυχολόγους, σε επαγγελματίες υγείας κ.λπ.) και σε

Θεατρική παράσταση "Άσπρη Κότα" με ...εναλλακτικό εισιτήριο (κοινωνική δράση από το Δ. Κορυδαλλού)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Σκεφτήκατε ποτέ να πάτε σινεμά για ένα σακουλάκι ρύζι; Ή ένα πακέτο μακαρόνια; Μια νέου είδους συνεισφορά, στο πνεύμα αλληλεγγύης και στις ανάγκες των καιρών, από τον χώρο του πολιτισμού στον Δήμο Κορυδαλλού, με σκοπό την στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Θέατρο, κινηματογράφος και εκδηλώσεις που έχουν ως εναλλακτικό εισιτήριο, τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Η εκδήλωση αυτή έχει λήξει! Η ανάρτηση παραμένει ως αρχείο.

Μπορείτε να βοηθήσετε (?)

Γεια σας. Ειμαι μαμα ενος αγοριου 2,5 χρονων στη Θεσσαλονικη. Ψαχνω να βρω που μπορω να κανω στο παιδι μου την περιβοητη εξεταση για βαρεα μεταλα. Αν γνωριζει καποιος ας μου γραψει, η ο,τι αλλη εξεταση χρειαζεται. Ο αναπτυξιολογος μας ειπε οτι ειναι στη ΔΑΔ ενω ο παιδοψυχιατρος στον αυτισμο μεσαιας μορφης. Το παλευω εδω κ 1 χρονο με φυσικο- εργοθεραπειες, και εδω και 1 μηνα και λογοθεραπειες. Παμε σε ομοιοπαθητικο αλλα δεν βλεπω κατι. Ακουσα οτι στην Αγγλια βελτιωνονται σε μεγαλο βαθμο. Ειναι αληθεια; Ξερει κανεις κατι σχετικο; Σας παρακαλω γραψτε μου μονο αν ειναι κατι εγκυρο, γιατι τρεχω απο δω και απο κει! Ευχαριστω!

ΔΑΔ: απουσία συναισθηματικής νοημοσύνης (συνέχεια)

Εικόνα Kyriaki Fili
Επανέρχομαι για το θέμα της συναισθηματικής νοημοσύνης [διαβάστε την πρώτη δημοσίευση με τίτλο: ΔΑΔ: απουσία συναισθηματικής νοημοσύνης και επιθετικότητα]. Μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου συστήσει κάποια βιβλία (όχι παραμύθια) που να αφορούν την προώθηση της συναισθηματικής νοημοσύνης στα νήπια; Διάβασα ένα της Βασ. Πλωμαρίτου για ένα πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί και σε σχολεία, αλλά είναι για μεγαλύτερες ηλικίες, δεν είναι για τη μικρή μου που είναι 5.

Με τα σημερινά δεδομένα θα ήμουν ΔΑΔ;

Εικόνα Γιώργος Κουϊμηντζής
Καλησπέρα. Όπως σας έχω πει στο πρώτο μου μήνυμα [διαβάστε τo post με τίτλο: Η δική μας ιστορία], έχουμε μια κόρη διαγνωσμενη με ΔΑΔ. Την περίπτωση την παλεύουμε με τις σύγχρονες μεθόδους, πρώιμη παρέμβαση και πολυ δουλειά στο σπίτι. Η ιστορία της κόρης μου, με επανέφερε στα παιδικα μου χρόνια. Ήμουν και εγω απο τα παιδια που άργησαν να μιλήσουν και επιπλέον αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στην λεκτική και κοινωνική μου ανάπτυξη. Μιλούσα τα ελληνικά σαν να ήταν ξένη γλώσσα. Η επίσημη θέση του σπιτιού ήταν ότι είχα ένα ατύχημα στους 18 μήνες και είχε τραυματιστεί η γλώσσα μου με αποτέλεσμα την οπισθοδρόμηση αυτη.

Απολογισμός πρώτου χρονου με ΔΑΔ

Εικόνα Ρήνα
Αυτός ο χρόνος πέρασε γρήγορα και αργά... θα μου πείτε γίνεται αυτό; Γίνεται, όταν τα πράγματα είναι καλά - και αυτό σημαίνει άπλα τσουλάει η ρουτίνα μας, ή στραβώνουν όλα, από μικρά πισωγυρίσματα, από ιώσεις βασανιστικές κ.ά.. Γίνομαι αμέσως σαφέστερη: εμάς τους μεγάλους μας πήρε και μας σήκωσε ιδίως ψυχολογικά. Προσαρμοστήκαμε όλοι, βέβαια, στο τι πρέπει να κάνουμε, αλλά χείλη δε γελούσαν... Φοβόμαστε και μεταξύ μας να το ομολογήσουμε ότι μας πήγε πολύ πίσω αυτή η κατάσταση. Υπήρχαν ώρες, σας ομολογώ, που ένοιωσα απελπισία, περισσότερο για τους μεγάλους πάρα για το παιδί.

Καλοκαιρινό πρόγραμμα αναζητώ

Εικόνα diamanti24
Καλησπέρα σας. Είμαι μητέρα ενός δωδεκάχρονου παιδιού που πάσχει από αυτισμό. Μήπως ξέρει κάποιος σχετικά με καλοκαιρινά προγράμματα γιατι λόγω κρίσης δε θα μπορέσουμε να πάμε φέτος να πάμε διακοπές. Μένουμε Πειραιά και δε με ενδιαφέρουν κατασκηνωτικά προγράμματα. Κάποιο πλαίσιο αναζητώ. Κάτι που να περάσει καλα.

Σχετικά με πληρωμή δαπανών από εργοθεραπειες - λογοθεραπειες

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης

Θα ηθελα να ρωτησω αν αντιμετωπιζουν και αλλοι προβλημα με πληρωμη δαπανων για εργοθεραπειες και λογοθεραπειες. Ανηκω στο πρωην ΙΚΑ και δεν εχω πληρωθει δαπανες Ιανουαριου, Φεβρουαριου και Μαρτιου. Η επισημη δικαιολογια απο το ΙΚΑ της περιοχης μου ειναι φορτος εργασιας...

Ο καιρός περνάει... μεγαλώσαμε!!!

Εικόνα Kari
Ο καιρος περναει...μεγαλωσαμε!!! Εχω πολλα χρονια να γραψω στο βιολογιο μου... Εμπνευσμενη απο το βιολογιο του φιλου Almak και συν το γεγονος πως μετα απο τοσα χρονια ακομα επικοινωνουν γονεις μαζι μου για την αισθητηριακη, αποφασισα να πω δυο λογια. Η ελευθερια εγινε κοριτσακι σχεδον 10 χρονων και μεγαλωσε, περασαμε δια πυρας και σιδηρου ...ομως ο χρονος ηταν καλος μαζι μας, παλεψαμε... θυμωσαμε... κουραστηκαμε... στεναχωρεθηκαμε αλλα δικαιωθηκαμε!!! Εγινε μια λαμπρη δεσποινιδουλα... αριστη μαθητρια... καλο παιδι παρολες τις δυσκολιες που κουβαλουσε!!! Σαφως καταλοιπα υπαρχουν αλλα τα παλευει ...τα παλευουμε και προχωραμε!!!

Κολύμβηση και ΔΑΔ

Εικόνα Eva Papadim

Καλημέρα, ο γιος μου έχει διαγνωσει ΔΑΔ και είναι και αρκετά υπερκινητικός. Ο παιδοψυχίατρος που μας βλέπει μου πρότεινε να τον γράψω σε κολυμβητήριο για να εκτονώνεται η υπερκινητικότητα του. Επίσης του αρέσει πάρα πολύ το νερό. Σε ερώτηση μου που να τον πάω, μου είπε πως αν ο δάσκαλος είναι οργανωτικός μπορεί να παρακολουθήση κανονικό πρόγραμμα σε κανονικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης. Εγώ δεν έχω τίποτα κατα νου... Παρεμπιπτόντως, μένουμε Χαλκίδα και θα πρέπει να ερχόμαστε Αθήνα γιατί στην Χαλκίδα δεν λειτουργεί παιδική πισίνα. Έχετε κάτι υπόψιν σας;;

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.