Με τα σημερινά δεδομένα θα ήμουν ΔΑΔ;

Εικόνα Γιώργος Κουϊμηντζής
Καλησπέρα. Όπως σας έχω πει στο πρώτο μου μήνυμα [διαβάστε τo post με τίτλο: Η δική μας ιστορία], έχουμε μια κόρη διαγνωσμενη με ΔΑΔ. Την περίπτωση την παλεύουμε με τις σύγχρονες μεθόδους, πρώιμη παρέμβαση και πολυ δουλειά στο σπίτι. Η ιστορία της κόρης μου, με επανέφερε στα παιδικα μου χρόνια. Ήμουν και εγω απο τα παιδια που άργησαν να μιλήσουν και επιπλέον αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στην λεκτική και κοινωνική μου ανάπτυξη. Μιλούσα τα ελληνικά σαν να ήταν ξένη γλώσσα. Η επίσημη θέση του σπιτιού ήταν ότι είχα ένα ατύχημα στους 18 μήνες και είχε τραυματιστεί η γλώσσα μου με αποτέλεσμα την οπισθοδρόμηση αυτη.

Η δική μας ιστορία

Εικόνα Γιώργος Κουϊμηντζής

Καλησπέρα. Πριν απο τρία (3) χρόνια γεννήθηκε η Ιωάννα. Περπάτησε γρήγορα, μάθαινε πολυ γρήγορα να εκτελεί καθημερινές εργασίες και όλα μοιαζανε φυσιολογικά. Με τον Καιρό φαινόταν ότι καθυστερεί η γλωσσική της ανάπτυξη. Διάβαζαμε ιστορίες στο Internet αλλ´α δίναμε χρόνο στον παιδι μας. Με τα πολλα στα 2.5 η αναπτυξιολογος μας ανακοινωσε ότι πάσχουμε απο ΔΑΔ.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.