Μπορείτε να βοηθήσετε (?)

Γεια σας. Ειμαι μαμα ενος αγοριου 2,5 χρονων στη Θεσσαλονικη. Ψαχνω να βρω που μπορω να κανω στο παιδι μου την περιβοητη εξεταση για βαρεα μεταλα. Αν γνωριζει καποιος ας μου γραψει, η ο,τι αλλη εξεταση χρειαζεται. Ο αναπτυξιολογος μας ειπε οτι ειναι στη ΔΑΔ ενω ο παιδοψυχιατρος στον αυτισμο μεσαιας μορφης. Το παλευω εδω κ 1 χρονο με φυσικο- εργοθεραπειες, και εδω και 1 μηνα και λογοθεραπειες. Παμε σε ομοιοπαθητικο αλλα δεν βλεπω κατι. Ακουσα οτι στην Αγγλια βελτιωνονται σε μεγαλο βαθμο. Ειναι αληθεια; Ξερει κανεις κατι σχετικο; Σας παρακαλω γραψτε μου μονο αν ειναι κατι εγκυρο, γιατι τρεχω απο δω και απο κει! Ευχαριστω!

Σχόλια

Για τα βαρέα μέταλλα και άλλες παρεμβάσεις

Εικόνα anastasia garipi
Αγαπητή Σοφία, ζω στη Θεσσαλονίκη και είμαι μητέρα ενός αγοριού με αυτισμό, που είναι σχεδόν 10 χρονών σήμερα και εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά.Το παιδάκι σου είναι πάρα πολύ μικρό και έτσι οι δυνατότητες που έχει για να δουλευτεί θεραπευτικά είναι μεγάλες. Σε αυτή την ηλικία, το καλύτερο είναι να ακολουθήσει πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης από ειδικό παιδαγωγό και κατά προτίμηση να το παρακολουθείται και να συμμετέχεται και εσείς σαν γονείς για να το εκπαιδεύεται μόνοι σας και στο σπίτι. Δυστυχώς, η δασκάλα που μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ εμάς τότε δεν δουλεύει πια ιδιωτικά. Όσον αφορά την εξέταση για βαρέα μέταλλα αλλά και άλλες μπορείς να απευθυνθείς στον παιδονευρολόγο κ. Ευαγγελίου που δουλεύει και ιδιωτικά αλλά είναι και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Συνήθως όμως οι εξετάσεις αυτές δεν δείχνουν τίποτε γι αυτό μην αμελείς να δουλεύεις το παιδί εκπαιδευτικά. Επίσης έλα σε επαφή με γονείς που έχουν παιδιά με αυτισμό. Προσωπικά τα πιο πολλά πράγματα τα έμαθα από άλλους γονείς. Εύχομαι το καλύτερο και πραγματικά θα δεις ότι με την πάροδο των χρόνων θα πάρεις πολλές χαρές από το παιδάκι σου.
like1

Περί βαρέων μετάλλων

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Σοφια το e-mail μου είναι mageandi@yahoo.gr. Oταν θα μπορέσεις στείλε μου το δικό σου για να σε ενημερώσω σχετικά. Μαίρη Βελλή
like1

Επικοινωνία με άλλα μέλη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με άλλα μέλη, προσωπικά μέσω E-mail. Κλικ στο όνομα μέλους που θέλετε να στείλετε μήνυμα, επιλογή καρτέλας "επικοινωνία". Συντάσσετε το μήνυμα, πατάτε αποστολή (και αντίγραφο στο δικό σας E-mail αν χρειάζεστε να έχετε το μήνυμα). Δεν μπορείτε να δείτε τη διεύθυνση E-mail του άλλου μέλους, μέχρι να απαντήσει στο μήνυμά σας.
like2

Για το παιδάκι σας...

Εικόνα dimika_
Γειά σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι η διαγνωση ΔΑΔ(διαταραχές αυτιστικού φάσματος) και ο "αυτισμός μεσαιας μορφής" είναι το ίδιο, απλά στη δεύτερη διάγνωση σας συγκεκριμενοποιεί πόσο λειτουργικό είναι το παιδί σας. Ευχαριστώ!
like2

Συμπληρωματικό για ΔΑΔ

Εικόνα dimika_
ΔΑΔ, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές είναι οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.
like2

Βαρέα μέταλλα

Εικόνα Kari
Στην Ιταλια υπαρχει ενα Κεντρο οπου ασχολειται με τα βαρεα μεταλλα και ακουλουθει μια μεθοδου πολυ αποτελεσματικη. Στο βιολογιο της Κατερινας Ζαριφη (http://www.noesi.gr/blog/katerinazarifi) θα βρειτε πολλες πληροφοριες για τα βαρεα μεταλλα και το σχετικο Κεντρο!
like1

Defeat Autism Now (DAN)

Εικόνα Axpan
Στην Αμερική συζητήθηκε πολύ η βιο-ιατρική καταπολέμηση του αυτισμού. Το πιο γνωστό πρόγραμα ίσως το ξέρεις Defeat Autism Now (DAN) προτείνει ένα πρωτόκολλο εξετάσεων και παρεμβάσεων. Σίγουρα είναι αμφιλεγόμενες οι παρεμβάσεις και κάποιοι αναφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα την ίδια στιγμή που άλλοι θεωρούν οτι οι παρεμβάσεις είναι επικίνδυνες. Δύο θετικά links είναι αυτά:
  • http://autism.asu.edu/
  • http://www.autism.com/index_b.asp
Το είχα ψάξει παλαιότερα και οι ίδιοι προτείναν ως τον μόνο εκπρόσωπό τους στην ελλάδα ένα εργαστήριο στην αθήνα. Θα σου στείλω σε E-mail τις σχετκές πληροφορίες μήπως θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί τους. Μου είχαν πει πως για τις εξετάσεις αίματος θα έπρεπε να παω με το παιδί Αθήνα. Στη δικιά μας περίπτωση τελικά δεν το έψαξα παραπάνω τελικά και τα κάποια στοιχεία του παιδιού που είδαμε εκείνη την εποχή οφειλόταν σε άλλους παράγοντες και όχι σε αυτισμό ή κάτι στο φάσμα οπότε προσωπική εμπειρία δεν έχω να μοιραστώ μαζί σου. Ελπίζω να είναι βοηθητικές αυτές οι πληροφορίες.
like2

Επικοινωνία με άλλα μέλη

Εικόνα Axpan
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μου δεν μπορώ να στείλω απευθείας μαιλ που θέλω στη σοφία θ. Βάζω λοιπόν στην άκρη την όποια σχετική ντροπή μου και παρακαλώ- μήπως μπορείτε να δώστε πάλι τις οδηγίες για επικοινωνία ακόμα πιο απλά;;; Δεν ξέρω καν αν υπάρχει πιο απλά αλλά εγώ εδώ μπερδεύτηκα! Ευχαριστώ
like1

Τα ονόματα των μελών (για επικοινωνία)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
...που βρίσκονται κάτω από τον τίτλο των δημοσιεύσεων (και των σχολίων), όπου αναφέρεται "Δημοσιεύτηκε: ..." είναι links (χρώματος μπλε);;; Σημ. Πρέπει να έχετε μπει στο λογαριασμό σας (login) για να γίνουν links. Αν δεν είναι, θα φταίει το σύστημα και θα το διορθώσουμε - έχει μία ιδιαιτερότητα ο λογαριασμός σας :) Αν είναι links, θα σας πούμε οδηγίες.
like1

Επικοινωνία με άλλα μέλη

Εικόνα Axpan
Ευχαριστώ. Για άλλα μέλη το βρίσκω. Πατάω το ονομα με παει στο προφίλ και έχω επιλογή επικοινωνίας. Για την σοφία θ δεν βγάζει καρτέλα επικοινωνίας. ήθελα να της πω κάποια στοιχεία για ενα μικροβιολογικό εργαστηριο στην αθήνα που ασχολείται μ' αυτά που ρωτάει. Να το κάνω απλώς post εδώ; ΄Η θα θεωρηθεί διαφήμιση;
like1

Αν κάποιο μέλος δεν θέλει να επικοινωνούν μαζί του...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Στη φόρμα επικοινωνίας του, κάθε μέλος έχει την επιλογή να μην επικοινωνούν άλλοι μέσω του NOESI.gr μαζί του. Αν είναι ρυθμισμένη αυτή η επιλογή τότε δεν εμφανίζεται η καρτέλα επικοινωνίας. Tο NOESI.gr είναι σε θέση να επικοινωνεί ακόμα και με τα μέλη που δε θέλουν επικοινωνία με άλλα μέλη. Οπότε, αν θέλετε, μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας για το μελος που σας ενδιαφέρει, προς το NOESI.gr, για να το προωθήσουμε και να ενημερώσουμε για τη ρύθμιση ότι δεν μπορεί να δεχτεί το E-mail απευθείας από εσάς - μπορεί και να αναθεωρήσει. Το να προτείνετε σε κάποιο άλλο μέλος κάποιον που πιστεύετε ότι αξίζει και μπορεί να το βοηθήσει, δεν θεωρείται - από το NOESI.gr - διαφήμιση. Επίσης, το αντίθετο, δε θεωρείται δυσφήμιση :)
like1

Είμαι μια μαμά με ένα αγοράκι 4 ετών με ΔΑΔ

Εικόνα dimitra2608
Καλησπέρα. Είμαι μια μαμά με ένα αγοράκι 4 χρονών που έχει διαγνωστεί εδώ και 1 χρόνο με ΔΑΔ (μέτριο προς ήπιο αυτισμό). Μας παρακολουθεί ο κ. Ευαγγελίου και η κ. Βάγια Παπαγεωργιού, που είναι παιδοψυχίατρος. Και οι δύο είναι κατά την γνώμη μου πάρα πολύ καλοί σε αυτό τον τομέα. Νομίζω οτι θα μπορεσουν να σε βοηθήσουν πολύ. Εμάς μετά από 1 χρόνο που δυστυχώς δεν γνωρίζαμε τόσα πράγματα όπως σήμερα και είχαμε απευθυνθεί σε επαγγελματίες που ως ένα βαθμό δεν μας κάλυπταν, μας βοήθησαν να βρούμε, όπως φαίνεται προς το παρόν, το σωστό δρόμο για το παιδί μας. Ότι χρειαστείς στη διάθεση σου.
like0

Βοήθεια

Εικόνα despina fisekidou
Αγαπητη φίλη μου, αυτά που ζεις τα έζησα με το παιδί μου. Σε παρακαλώ, πριν κάνεις κάτι άλλο, πηγαινε στην παιδοψυχίατρο Βαγια Παπαγεωργιου (Θεσσαλονικη), είναι ειδικη στον Αυτισμό, και θα σε βοηθήσει πραγματικά. Πριν πάω εγώ το παιδί μου σε αυτήν, πήγα σε όλους τους παιδοψυχιάτρους της πόλης μας και δεν είχαν καν καταλάβει τι έχει το παιδί μου. ΟΙ περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι είναι ΔΑΔ . Γεια σου.
like1

Βοήθεια

Εικόνα σοφια θ
Αγαπητη Δεσποινα, σ' ευχαριστω παρα πολυ που ενδιαφερθηκες. Πηγα στην Παπαγεωργιου και επιβεβαιωσε τον αυτισμο στο παιδι μου. Η αληθεια ειναι οτι το ψαχνω απο διαφορες πλευρες. Δεν θα καθησω με σταυρωμενα τα χερια γιατι καταλαβα οτι σε πολλες περιπτωσεις ταιζουμε το συστημα. Π.χ ο ομοιοπαθητικος μου ελεγε να μην δινω στο παιδι αντιβιωσεις αλλα εγω τοδινα. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι και στην διαρκεια αλλα κ μετα την θεραπεια το παιδι (γυρνουσε) αρκετους μηνες πισω. Ετσι αποφασισα να μην του ξαναδωσω φαρμακα κλασικης ιατρικης, αλλα ολιστικα ή να αφηνω να κανει τον κυκλο του. Η Ελλαδα εχει καταντησει μια τεραστια βιομηχανεια φαρμακων. ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ τους περρισοτερους γιατρους γιατι στον βωμο του χρηματος, θυσιαζουν οτιδηποτε καλο θα μπορουσαν να κανουν. Οτιδηποτε καταφερω παντως, θα το δημοσιευσω για να βοηθηθουν και αλλοι και να σταματησει να ταιζεται(οπως ειπα παραπανω) το συστημα! Και παλι σ ευχαριστω θερμα! Θα χαρω να μαθω ο,τιδηποτε βρεις κ εσυ για το παιδι σου.
like0

ΔΑΔ και αυτισμός

Εικόνα σοφια θ
Σ' ευχαριστω μανουλα με το αγορι 4 ετων. Διαβασε σε παρακαλω τα σχολια που εκανα προς την Δεσποινα.Πρεπει ολοι να ενεργοποηθουμε! Να μην περιμενουμε το μοιραιο! Εγω εκει που ειμαι ετοιμη να πεσω,εκει παιρνω δυναμη και σηκωνομαι με μεγαλυτερο πεισμα. Εψαξα και ψαχνω πολυ εναλακτικες θεραπειες που ισως βοηθησουν. Βεβαια βοηθανε και οι εργολογοθεραπειες με ρυθμο χελωνας αλλα ταυτοχρονα ψαχνω, δοκιμαζω. Θα χαρω να μαθω αν εχεισ βρει βοηθεια σε κατι διαφορετικο, ακομη και στην διατροφη. Οποιαδηποτε πληροφορια για μαανουλες με παιδια με αυτισμο, ειναι πολυτιμη. Σευχαριστω!
like0

Αν μπορείς δημοσίευσέ τα

Εικόνα σοφια θ
Σ' ευχαριστω, Αν μπορεις να δημοσιευσεις τηλ. και διευθυνση απο Αθηνα, και φυσικα δεν ειναι διαφίμηση, δεν πειραζει!
like1

Ευχαριστώ!

Εικόνα σοφια θ
Σ ευχαριστω, για την βοηθεια.κανουμε ηδη φυσικο-εργο-λογοθεραπειες, αλλα δεν γνωριζω καποιον που να μπορει να ερχεται σπιτι οπως ειπες. Αν γνωριζεις καποιον, πες μου. Θα σου στειλω το E-mail.
like0

Εξετάσεις DAN

Εικόνα Axpan
Το εργαστήριο που είχα εντοπίσει που έκανε τεστ και θεραπείες ακολουθώντας το πρωτοκολο DAN ήταν: Εργαστήριο Μοριακής Διατροφής Κηφισίας 105Α, Αμπελόκηποι 2109756400 Πριν μερικά χρόνια είχα επικοινωνήσει μαζί τους και είχα μια θετική εντύπωση. Τότε ήταν το μόνο κέντρο στην Ελλάδα που πρότεινε το site του DAN που όμως τώρα έχει αλλάξει πολιτική και δεν προτείνει κανέναν. Δεν κάναμε τίποτα γιατί τελικά δεν υπήρχε θέμα αυτισμού οπότε δεν έχω κάποια προσωπική εμπειρία να μεταφέρω. Ελπίζω να μπορούν να βοηθήσουν ή τουλάχιστο να κατευθύνουν προς κάποιον που μπορεί.
like1

Μπορείτε να μου στείλετε τη διεύθυνση του Εργαστηρίου;

Εικόνα margarita1975
Μηπως θα μπορουσατε να μου στειλετε τη διευθυνση του Εργαστηριου στην Αθηνα που κανει τις εξετασεις αυτες; Θα ηθελα να κανω και στο γιο μου ο οποιος εχει ΔΑΔ. Σας ευχαριστω πολυ
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.