H ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν και οι αγώνες του Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση για αθλητές με αμαξίδιο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές με αναπηρία από την Ολλανδία συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα, που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό κίνημα. Αφίσα.Οι πρώτοι επίσημα οργανωμένοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1960 στην Ρώμη, αμέσως μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοί θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Περίπου 400 αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (Τοξοβολία, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Καλαθοσφαίριση, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Στίβος). Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νέα για το Σύνδρομο Asperger

Συμμετέχει στις Ομάδες

Μία ομάδα για το σύνδρομο Asperger, μία διαταραχή εντός του αυτιστικού φάσματος. Δείτε ακόμη την παρουσίαση του συνδρόμου Asperger στον Οδηγό διαταραχών.

Νεότερα για την περίπτωση της Μαριλένας

Εικόνα annakyrozi
Επειδή κάποιοι ίσως νομίζουν ότι κρύβομαι πίσω από το Facebook και δεν έχω το θάρρος να πω κάποια πράγματα δημόσια, σας ενημερώνω ότι έχω στείλει τα ερωτήματα προς το κο Σαμαρά όπως τα είχα αναρτήσει στον τοίχο μου! Σήμερα το πρωί με κάλεσαν από το Γραφείο Τύπου και με ενημέρωσαν ότι έλαβαν την επιστολή μου και θα την προωθήσουν άμεσα στον κο Σαμαρά! Επειδή πρέπει να λέμε και τα καλά και τα στραβά Θα σας κρατώ ενήμερους και ελπιζω οτι θα δείξει ιδιαιτερη ευαισθησια σε ενα τοσο σοβαρο θεμα οπως τα ΑΜΕΑ. Σε ολους μπορει να τυχει οπως ετυχε σε εμενα...

Τραχειοστομία...

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Τελικα η περιπέτεια μας πιθανον να τελειώσει με παράσημο τραχειοστομια, διότι ο μικρός δεν μπορει να βήξει και να παροχετευει τις εκκρίσεις των πνευμόνων του.

Τραχειοστομία (νεότερα από τον Οδυσσέα)

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Τελικα η περιπέτεια μας πιθανον να τελειώσει με παράσημο τραχειοστομια, διότι ο μικρός δεν μπορει να βήξει και να παροχετευει τις εκκρίσεις των πνευμόνων του.

Βλαστοκύτταρα, για άλλη μία φορά θέλω τα φώτα σας

Εικόνα Tsarli
Θα ηθελα για αλλη μια φορα τα φωτα σας που μεχρι τωρα με εχουν καθοδηγησει σε ολες μου τις αποριες σε αυτο το δυσκολο δρομο που βαδιζουμε. Το θεμα μου αυτη τη φορα ειναι τα βλαστοκυτταρα, ενα θεμα που εχει αναλυθει πολλες φορες στο NOESI.gr αλλα οποιαδηποτε επιπλεον πληροφορια θα τη λαβω πολυ σοβαρα υποψιν.

Μεγάλες τεχνικές δυσκολίες στη διαχείριση του NOESI.gr λόγω σήματος COSMOTE

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Αγαπητοί μας επισκέπτες, ζητούμε συγγνώμη για τις ελλείψεις στην επικοινωνία εκ μέρους του NOESI.gr, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Λόγω προβλημάτων, που οφείλονται στην κακή ποιότητα του σήματος της COSMOTE, δεν ήμασταν σε θέση, ως συνήθως, να:
  • Απαντήσουμε σε αρκετές εισερχόμενες κλήσεις στο τηλέφωνο του NOESI.gr.
  • Διαχειριστούμε επαρκώς τη λειτουργία των ιστοσελίδων στο NOESI.gr.
  • Απαντήσουμε στα E-mail σας.

Όταν λείπει ο Γιάννης...

Εικόνα Grace Under Pressure
Ο Μικρου μου ηταν για λιγες ημερες με την γιαγια και την νονα του στο χωριο. Εφυγε την Τριτη και θα γυρισει σημερα!! Ηθελε παρα πολυ να παει και τον αφησα... Θα σας πω μια αληθεια... κατι που το ξερουμε ολες και ολοι μας αλλα ισως ποτε δεν το λεμε φωναχτα.. Η ζωη χωρις τον Γιαννη ειναι πιο ευκολη... ειναι φυσιολογικη.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.