Όταν λείπει ο Γιάννης...

Εικόνα Grace Under Pressure
Ο Μικρου μου ηταν για λιγες ημερες με την γιαγια και την νονα του στο χωριο. Εφυγε την Τριτη και θα γυρισει σημερα!! Ηθελε παρα πολυ να παει και τον αφησα... Θα σας πω μια αληθεια... κατι που το ξερουμε ολες και ολοι μας αλλα ισως ποτε δεν το λεμε φωναχτα.. Η ζωη χωρις τον Γιαννη ειναι πιο ευκολη... ειναι φυσιολογικη. Μπορω να παω τον Κωνσταντινο στην παιδικη χαρα και να χαλαρωσω διαβαζοντας ενα βιβλιο... μπορω να παω ευκολα για ψωνια. Μπορουμε να καθισουμε να φαμε σε ενα εστιατοριο και να ειμαστε χαλαροι... Και ο ιδιος ο Κωνσταντινος μπορει να παει να κανει πραγματα που θελει και μπορει αλλα του απαγορευουμε οταν ειναι και ο Γιαννης εδω... φυσιολογικα πραγματα που κανουν ολα τα παιδακια οπως να κατεβει στην πυλωτη να παιξει με τα αλλα παιδακια ή να παει στο σπιτι ενος φιλου του... Η αληθεια ειναι οτι κανεις δεν θελει τον Γιαννη εκτος απο την οικογενεια μας. :( Τα αλλα παιδακια διαισθανονται οτι ειναι διαφορετικος και τον κανουν περα. Οι μαμαδες της πολυκατοικιας δεν τον αφηνουν να παει σπιτι τους... οταν ειναι και τα δυο μαζι, δεν τα αφηνουν να μπουν καν στο σπιτι τους. Δεν ειναι ατακτος ή κακος. Δεν ειναι επιθετικος, δεν χτυπαει, δεν δαγκωνει... ειναι απλα διαφορετικος. Ετσι, για να παιζει ο Γιαννης με παιδακια πρεπει να τα καλω εγω σπιτι μου (στο μικροσκοπικο διαμερισματακι μας που δεν χωραμε καλα καλα εμεις και που δικιο εχουν τα παιδια, δεν υπαρχει χωρος ουτε τα παιχνιδια τους να βγαλουν για να παιξουν). Οταν βγαινουμε εξω, δεν μπορω να τον αφησω απο τα ματια μου ουτε δυο λεπτα γιατι δεν μπορεις να τον εμπιστευτεις οτι θα μεινει να παιξει και θα απασχοληθει και δεν θα βγει στον δρομο (και φυσικα μιλαμε παντα για κλειστες παιδικες χαρες ή χωρους περιορισμενους οπου θα εχω παντα οπτικη επαφη μαζι του). Ναι... η ζωη χωρις τον Γιαννη ειναι ευκολη... ειναι φυσιολογικη... και δεν την απολαμβανω ΚΑΘΟΛΟΥ μα καθολου. Ναι κοιμαμαι ολοκληρο το βραδυ... δεν εχει βραδυνο ταισμα, πανες και αγχος. Αλλα ειναι απιστευτα βαρετη... και ειλικρινα? την νιωθω μιση!! Θελω τον Μικρου μου πισω!!! Οσο δελεαστικο και αν ειναι, κραταει μονο ενα δευτερολεπτο... δεν θελω να ζω χωρις τον Γιαννη μου :)

Σχόλια

Σοφά τα λόγια "Ό,τ αξίζει, πονάει και είναι δύσκολο"

Εικόνα Grace Under Pressure
ΥΓ. Σοφα τα λογια "Ο,τι αξιζει, ποναει και ειναι δυσκολο" ;) ΥΓ 2. ΗΡΘΕ!!!! Τον φιλησα, τον εσφιξα στην αγκαλια μου, τον μυρισα!! Αλλα την μεγαλυτερη χαρα την εκανε ο αδελφος του... αγκαλιες, φιλια, χαρουμενα ουρλιαχτα "Αδελφε!! Μου ελειψες!!" και απο τοτε ειναι μαζι και παιζουν με το δωρο της γιορτης τους (Μαριος και Παναγιωτης τα δευτερα ονοματα οπως ειχα ταξει στην Χαρη της), απο ενα Nintendo (δευτερο χερι αλλα σςςςςς μην τους το πειτε... πηρα και τα δυο μεταχειρισμενα οσο θα επαιρνα το ενα καινουριο!! Και με 5 Ε δυο κασετουλες μεταχειρισμενες απο τα Public και ειμαστε κομπλε... βρηκαμε και μαθηματικα που αρεσουν στον Γιαννη!)
like2

Σε καταλαβαίνω

Εικόνα Angela Papastavrou
Σε καταλαβαίνω απόλυτα ... και έχω μόνο έναν !!! Ομως πια δεν τον αλλάζω με τίποτε ουτε για ένα δευτερόλεπτο πια ... όσο περνάνε τα χρόνια δενόμαστε περισσότερο και δεν μας πειράζει τίποτε πια ... γινόμαστε πιο δυνατοί!!! Βλέπεις είμαστε πιά 9 ετών!!! Να μου τον φιλήσεις ....
like1

Κι ο διαφορετικός Γιωργάκης......

Εικόνα Paletacat
Πού τώρα είναι 11 χρόνων και αποζητάει την συντροφιά της συμμαθήτριάς του που μένει απέναντι μας...αλλά εκείνη δεν τον καλεί ποτέ σπίτι της... Το μόνο ενοχλητικό του Γιώργου είναι ότι συνήθως ρωτάει τα ίδια πράγματα και θέλει να δει -χωρίς να πειράζει τίποτα- το σπίτι. Παρόλα αυτά το κοριτσάκι έχει πρόσκληση διαρκείας να επισκέπτεται το σπίτι μας αλλά και πάλι ο Γιώργος απομένει να κυττάει το απέναντι σπίτι με ελπίδα χωρίς αποτέλεσμα... 'Ομως με το που την βλέπει να πηγαίνει στην παιδική χαρά που είναι στην γωνία, δεν διστάζει καθόλου να την ακολουθήσει εκεί (χωρίς πρόσκληση εννοείται), να αγνοήσει τα σχόλια που γίνονται από τα παιδιά και να δηλώνει πολύ χαρούμενος που πάει εκεί..Μάλιστα μου έχει απαγορεύσει να πηγαίνω μαζί του κι έτσι παρακολουθώ την κίνηση από τον κήπο, κρυμμένη πίσω από τα δέντρα. Η λογοπεδικός του που τον παρακολουθεί από 4 ετών με καθησυxάζει λέγοντάς μου ότι έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσει σχόλια και συμπεριφορές από τα άλλα παιδιά. Και είναι σίγουρο πως τον βοηθάει να αντιληφθεί τον κόσμο γύρω του και να καταχωρήσει συναισθήματα και κοινωνικές δεξιότητες στα κατάλληλα 'κουτάκια' για να τα ανακαλεί όποτε χρειάζεται. Κι έτσι η ανησυχία και η υπερπροστατευτικότητα της μαμάς πάει περίπατο ... ΄Ετσι κι αλλιώς δεν είναι το πρώτο πράγμα που ο Γιώργος με αναγκάζει να αλλάξω.. Όπως και το δικό σου, το σπίτι μου είναι ανοιχτό για τους φίλους μας, για συμμαθητές και για όποιον μπορεί να κάνει παρέα με τον μικρό μου. Εξ αιτίας του γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους, πολύ καλούς φίλους και ξεπέρασα την έμφυτη... δειλία μου για την οποία ... κατηγορούμαι από την εποχή του σχολείου. Ηθικόν Δίδαγμα; Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε! Και για το στερητικό σύνδρομο που περιγράφεις έχω να σου πω, πως ήμουν τόσο δυστυχισμένη που τον άφησα με τον μπαμπά του για να πάω ένα ταξίδι στην αδελφή μου, που έπαθα κρίση πανικού στο αεροπλάνο και είδα κι έπαθα να συνέλθω!
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.