Βλαστοκύτταρα, για άλλη μία φορά θέλω τα φώτα σας

Εικόνα Tsarli
Θα ηθελα για αλλη μια φορα τα φωτα σας που μεχρι τωρα με εχουν καθοδηγησει σε ολες μου τις αποριες σε αυτο το δυσκολο δρομο που βαδιζουμε. Το θεμα μου αυτη τη φορα ειναι τα βλαστοκυτταρα, ενα θεμα που εχει αναλυθει πολλες φορες στο NOESI.gr αλλα οποιαδηποτε επιπλεον πληροφορια θα τη λαβω πολυ σοβαρα υποψιν. Εχω ραντεβου με τον κ. Τραπαλη που κανει τη μεταμοσχευση βλαστοκυτταρων στο Metropolitan. Θα δει το παιδι και θα συζητησουμε για το θεμα. Θα ηθελα ομως πλοιροφοριες και απο γονεις που εχουν εμπειρια πανω σε αυτο. Απο οτι και αν εχω ψαξει στο internet εχω δει πολυ ελπιδοφορα περιστατικα αλλα η παιδοψυχιατρος που της το ανεφερα μου ειπε οτι εχει δυο παιδακια που εχουν κανει βλαστοκυτταρα και δεν διαπιστωσε καμια διαφορα. Επιπλεον μου ανεφερε για παρενεργειες και εν ολιγης ηταν αντιθετη με τη συγκεκριμενη θεραπεια. Ομως εγω εχω βασισει πολλες απο της ελπιδες μου σε αυτο. Θα σας παρακαλουσα αν καποιος μπορει να βοηθησει θα ημουν ευγνωμον. Το mail μου ειναι για οποιον δεν θελει να μιλησει δημοσια xristosdimitriou@yahoo.gr Ευχαριστω εκ των προτερων

Σχόλια

Το θαύμα μας!!!

Εικόνα Angela Papastavrou
Αυτό το θαύμα μας οφείλεται αποκλειστικά στα βλαστοκύτταρα που κάναμε στο Μετροπόλιταν περισυ!!! http://www.noesi.gr/node/3939 Να μιλήσετε με τον γιατρό να σας λύσει όλες σας τις απορίες και ανησυχίες.
like1

Αν ηξερες ποσες φορες τον εχω καμαρωσει...

Εικόνα Tsarli
Αν ηξερες ποσες φορες τον εχω καμαρωσει μεχρι τωρα σε αυτο το βιντεακι... Ο Νεκταριος ηταν η αφορμη που διαβασα την ιστορια σας απο την αρχη και μπηκα κι εγω στη διαδικασια να διαβαζω οτι υπαρχει στο διαδυκτιο για τα βλαστοκυτταρα. Το Σαββατο εχουμε ραντεβου με το γιατρο για να μαθουμε περισσοτερα. Ομως εχω αυτες τις ανασφαλειες, που ειμαι σιγουρη πως κι εσυ ειχες πριν κανεις το βημα της μεταμοσχευσης. Εχω επισης μια φιλη που το παιδακι της δεν εδειξε καμια προοδο και μου εκοψε λιγο τα φτερα.
like1

Αλλος με εμπειρία με τα βλαστοκύτταρα;

Εικόνα Gf
Υπάρχει κάποιος άλλος, εκτός απο την Αγγελική, που να έχει δοκιμάσει την συγκεκριμένη μέθοδο και θέλει να μας πει την γνώμη του ? Το ποσοστό επιτυχίας είναι όντως 0-25% ?
like0

Έχουμε κάνει θεραπεία βλαστοκυττάρων και κάνουμε ακόμη

Εικόνα Κατερίνα Δημοχρόνη
Εμείς έχουμε κάνει και κάνουμε ακόμη.
like0

Θα μπορούσες να μας δώσεις μερικές πληροφορίες ακόμη;

Εικόνα Tsarli
Κατερινα καλησπερα. Θα μπορουσες να μας δωσεις μερικες πληροφοριες ακομη? Εμεις συναντηθηκαμε με τον Κο Τραπαλη προ ολιγων ημερων και μπορω να πω πως σε γενικες γραμμες οι εντυπωσεις μου ηταν θετικες οσων αφορα τη μεθοδο. Το σημαντικοτερο για μενα ειναι να μην παμε για μαλλι και φυγουμε κουρεμενοι δηλ. να μην υπαρξει καποιος κυνδυνος για το παιδι βραχυπροθεσμος ή μακροπροθεσμος. Ο ιδιος με διαβεβαιωσε πως οχι. Το πολυ πολυ να μην εχουμε κανενα αποτελεσμα και να πεταξουμε τα χρηματα μας. Μετα λοιπον απο πολυ σκεψη αποφασισαμε να προχωρησουμε και ο Θεος βοηθος. Κατι που δεν ρωτησα και με απασχολει ειναι αν μετα τη λιποαναροφηση το παιδι ποναει και αν θα ειναι στο κρεβατι. Αν μπορεις σε παρακαλω δωσε μας μερικες πληροφοριες. Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σου.
like0

Tsarli, το παιδί μετά τη λιπαναρρόφηση δεν πονάει

Εικόνα Angela Papastavrou
Το παιδί μετά την λιπαναρρόφηση ουτε πονάει ουτε τίποτε . Οταν τα καναμε εμεις επαιρναν το λιπος απο την κοιλια και χρειαζοταν για μερικες μερες να φοραει μια ειδική ζωνη, τωρα ξερω ότι τα παιρνουν απο τους γλωτους αρα δεν χρειαζεται τιποτε. Απο αλλους γονεις εχω μαθει και εχω δει οτι το παιδι για 2 μερες τον ενοχλει λιγο και δεν μπορει να κατσει καλα μετα ομως τιποτε. Οτι απορία εχεις να τον παιρνεις τηλεφωνο τον γιατρο να τον ρωτάς. Καλή επιτυχία
like1

Βλαστοκυτταρα κ Ηλικία

Εικόνα Petros D

Αγαπητοί Φίλοι,

γνωρίζετε αν παίζει ρόλο η ηλικία. Υπάρχει κάποιος που δοκίμασε σε ηληκία άνω των 11 και είδε αποτελέσματα;

Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου δίνατε σχετικές πληροφορίες.

Nα είστε καλά.

like1

Ηλικία για τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Ελένη

Σήμερα έτυχε να μιλάω με κάποιον γιατρό που ξέρει τα πράγματα "από μέσα" και απ' ότι μου είπε έχει μιλήσει με αρκετούς γονείς που έκαναν τη θεραπεία. Μου είπε ότι δεν παρατηρείται επιτυχία σε παιδιά άνω των 6, δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι απόλυτο, με την έννοια ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ περίπτωση που να πήγε καλά. Με δεδομένο ότι και η απόσταση από τα 6 στα 11 είναι αρκετά μεγάλη, τι να πω...

like0

Από όσο γνωρίζω μέχρι 14 χρονών γίνεται

Εικόνα Αλεξάνδρα

Απλα μου ειπε ο γιατρος οτι κατω απο 9 ετων στο 80 τοις εκατο βλεπουν μεγαλη διαφορα και απο κει και περα οσο μεγαλωνουν τα παιδια μειωνεται ο αριθμος.. Εμεις θα παμε την Τεταρτη για την πρωτη εγχυση αλλα ειματσε 4 χρονων.. Γενικοτερα οσο πιο μικρο το παιδι τοσο καλυτερα.. Την προηγουμενη φορα που πηγαμε για λιποαναρροφηση ηταν ενα παιδακι 13 ετων με εγκεφαλικη παραλυση (τετραπληγια) το οποιο εκανε την 2η εγχυση και ηδη απο την πρωτη μας ειπε η μητερα του οτι παρατηρησανε θετικα αποτελεσματα.

like5

Απλά από περιέργεια

Εικόνα Τάνια

Επειδή δουλευα σε τράπεζα βλαστοκυττάρων και γνωρίζω αρκετά, ξερετε τι είδους κύτταρα θα χρήσιμοποιήσουν? Είναι αιμοποιητικά ή μεσεγχυματικά? Επίσης είναι αυτόλογα (δηλ προερχόμενα από το παιδάκι σας) ή από δότη?

Τάνια

like1

Είναι από το λιπώδη ιστό

Εικόνα Αλεξάνδρα

Ειναι αυτολογα, και νομιζω οτι ο λιπωδης ιστος περιεχει μεσεγχυματικα και ενδοθηλιακα.. Γιατι ρωτας?? Με αγχωνεις. 

like1

Σχετικά με βλαστοκύτταρα

Εικόνα Τάνια

Εχω δουλέψει κύτταρα από λιπώδη ιστό αλλά για αισθητικές επεμβασεις μόνο. Ναι έχει κυρίως μεσεγχυματικά. Το παιδάκι σου έχει δυσανεξείες και αλλεργίες αν θυμάμαι καλά? Οπότε τα μεσεγχυματικά θα βοηθήσουν στο να ρυθμιστούν αυτά (αυτή είναι και η θεωρία πίσω από την διαδικασία).

Απλά επειδή είμαι κυτταρικός βιολόγος και ξέρω πως γίνεται η καλλιέργεια, ήθελα να σε ρωτήσω αν ο ορός που μεγαλώνουν τα κύτταρα είναι από το παιδάκι σου ή από μοσχαράκια ( αυτός είναι που βάζουμε συνήθως στα κύτταρα). Αν το ξανακάνεις ζήτα τους η επόμενη φορά να είναι με δικό του ορό ( αν και γιαυτό θα πρέπει να του πάρουν αίμα) γιατί κατα τη γνώμη μου είναι πιο ασφαλής (γιατί είναι δικός του). Αυτά δεν θα τα ξέρει ο γιατρός αλλά το εργαστήριο που τα επεξεργάζεται. Αν σου πουν ότι δεν γίνεται, γίνεται και μπορώ να τους στείλω και προτόκολο αν θέλουν.

Επείδη είμαι μέσα στα πράγματα και έχω δουλέψει με κύτταρα 10 χρόνια τώρα είμαι λίγο πιο καχύποπτη. Σου τα λέω αυτά γιατί αυτες οι τεχνικές είναι καινούργιες και ακόμα κανένας δεν έχει πλήρη εικόνα από μελλοντικές παρενέργειες.

Γιαυτό όσο πιο κοντά στον οργανισμό του παιδιού είναι ολα για μένα τόσο το καλλύτερο. Αν θες περισσότερες πληροφορίες στείλε μου ένα μαιλ.

Τάνια

like0

Βλαστοκύτταρα από το δικό του αίμα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Ρωτησα το γιατρο και μου ειπε οτι θα ειναι απο το δικο του αιμα.. Καθυσηχαστηκα αρκετα.. Μακαρι να πανε ολα καλα και να μας βοηθησουν.

like1

Ελπίζω πολύ στα βλατοκύτταρα

Εικόνα Ελ

Εχω την κόρη μου 2 ετων με εγκεφαλική παράλυση. Σε δυο εβδομάδες έχουμε ραντεβού  για να δουμε αν μπορούμε να κάνουμε λιπαναρόφηση λόγω κιλών (μολις 12). Μακάρι να κάνουμε. Έτσι οπως τα υπολογίζω μέσα Δεκεμβρίου θα κάνουμε την πρώτη έγχυση.

Ειναι αλήθεια πως μετα την έγχυση πρεπει να κάνεις εντατική φυσικο-, έργο- και λόγο- θεραπεία; 

Ελπιζω να πάνε όλα καλά για  τα παιδάκια μας.

like3

Τάνια, θα βάλουν τα βλαστοκύτταρα του παιδιού;

Εικόνα Maria Katzogianni

Πώς μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι θα χορηγησουν τα βλαστοκυτταρα του παιδιου και δε θα μας κοροιδεψουν? Υπαρχουν αρνητικες παρενεργειες?

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.