Η άλλη όψη της επετείου... Μέρος 3ο

Εικόνα Έλενα

Πιάσαμε  πάτο επιτέλους και τώρα σιγά σιγά ανεβαίνουμε λέγαμε με τον αντρα μου. Για τον Στέφανο έτσι ήταν πραγματικά. Είχε αρχίσει να ρολάρει μόνος του, να στηριζει καλά το κεφάλι και να έχει μια σχετικά καλή εξέλιξη. Φυσικά η συμπεριφορά του γινόταν ολοένα και καλύτερη με τα χαμόγελά του και τις γκριμάτσες που έκανε. Η βλεμματική επαφή ειχε αρχίσει να αποκαθιστάται - ήθελε βέβαια και θέλει ακόμη δουλειά - αλλά πλέον παίζαμε μπάλα - τρόπος του λέγειν.

Αν κάποιος το ξεπέρασε...

Εικόνα Marina Vasilopoulou

Καλησπέρα! Επιτέλους ήρθε και η σειρά μου να μοιραστώ τη προσωπική μας εμπειρία... είμαστε ζευγάρι εγώ και ο Γιώργος εδώ και 7 χρόνια!! Ήθελα τόσο πολυ ένα μωρό και έπειτα από μία αποβολή (με όλα τα επακόλουθα... βλέπε μελαγχολία.. το γνωστό "γιατί σε μένα"..) ο Γιώργος ήρθε για να με αλλάξει μιά και καλή!!

Στον 7ο ουρανό όταν γεννήθηκε και αγωνία να τα κάνω όλα σωστά... Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στους 18 μήνες το μωρό παρουσίασε απύρετους σπασμούς... συνολικά το μωρό σε 8 μήνες έκανε 3 επεισόδια. Έπειτα από μαγνητική εγκεφάλου και εγκεφαλογραφήματα που δεν έδειχναν απολύτως τίποτα, ο γιατρός μας εξήγησε πως είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει στο παιδί φάρμακο. Κάναμε την αρχή με το Depakin. Όμως δεν μας έκατσε όπως θα πρεπε.. Έτσι προσθέσαμε και λίγο Kepra.

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα | Παράσταση στο Θ. "Αγγέλων Βήμα"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα | Παράσταση στο Θ. "Αγγέλων Βήμα"

Όταν ο Κρίστοφερ βρίσκει το σκύλο της γειτόνισσάς του νεκρό, ξεκινά μια έρευνα με απροσδόκητη μεθοδικότητα. Το βιβλίο του Μάρκ Χάντον «Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», θεωρείται το καλύτερο λογοτεχνικό βιβλίο που έχει γραφτεί για τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος, και γενικά για τα παιδιά «που το μυαλό τους λειτουργεί διαφορετικά». 

Πού παίζεται: Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια,Κέντρο

Σύνδρομο Χριστουγέννων (Holiday Syndrome)

Εικόνα NOESI.gr

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θεωρούνται μια περίοδος ευτυχίας, χαράς και οικογενειακής θαλπωρής. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι πολλές φορές σε αυτό το χρονικό διάστημα τόσο η σωματική όσο και η ψυχική υγεία του ατόμου τίθενται σε κίνδυνο.

Έρευνες δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αυξάνεται το ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων, αυτοκτονιών και εμφραγμάτων του μυοκαρδίου που πολλές φορές οδηγούν σε θάνατο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι στους οποίους μπορεί να αποδοθεί η εν λόγω αύξηση.

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜάθετε περισσότερα για το Σύνδρομο των Χριστουγέννων στον Οδηγό διαταραχών στη σελίδα noesi.gr/book/syndrome/christmas

Σύνδρομο Ντουζ (Doose Syndrome)

Εικόνα Kelly Vlassopoulou

Ο Χέρμαν Ντουζ (Herman Doose) ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε και περιέγραψε την επιληψία με μυοκλονικούς αστατικούς σπασμούς (Mυοκλονική Aστατική Επιληψία) ως ένα επιληπτικό σύνδρομο, στα τέλη του 1960.

Θέσεις εργασίας για "Εκπαίδευση παιδιών Ρομά" (προκήρυξη έργου)

Εικόνα NOESI.gr

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιλογή συνεργατών στο πλαίσιο του Έργου "Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά " (MIS 304263, 304274, 304272 & 304275). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 08/01/2014 και ώρα 13.00. Οι θέσεις είναι οι παρακάτω.

Επιληψία στην εγγονή μου

Εικόνα kostas papas

Μια ερώτηση όχι νέο "βιολόγιο", μπορείτε να βοηθήσετε;

Έχω ενα σοβαρό πρόβλημα με την εγγονή μου. Το Σάββατο επαθε μια κρίση σοβαρή. Πηγαν το παιδί οι γονείς του στο αχεπα θεσ/νικης και ο γιατρός εκει τους είπε οτι το παιδί εχει ετσι απλά επιληψια. Επειδη εγω ειμαι στη Γερμανία και δεν μπορω να είμαι στην Ελλάδα για να βοηθήσω τον γιο μου την νύφη μου και το μωρό φυσικά * το μωρό ειναι σχεδόν 2 ετών * και νοσηλεύεται αυτήν την στιγμή στο ΑΧΕΠΑ παρακαλώ οποιον γνωρίζει οτιδήποτε απο γιατρούς και ο,τι αλλο να μας βοηθήσει ας μας γράψει.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα...

Εικόνα anna kal

Καλοί μου συνοδοιπόροι στο Νόηση. Αυτή θα είναι μια ανάρτηση "βιολογίου" με όλη τη σημασία της λέξεως, καθώς αφορά την προσωπική μου πορεία και ζωή. Θα ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας, για το λόγο ότι ίσως κάποιοι από σας να είναι ή να πρόκειται να έρθουν στη θέση μου και μήπως βοηθηθούν από αυτά που έπαθα εγώ.

Βέλος που δείχνει σημαντικό περιεχόμενο. Φλασμπάκ! Πριν ...3 χρόνια όμως. Αναβιώνουν μερικές ωραίες αναρτήσεις, από τη σειρά (tag) "Περήφανοι γονείς"

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.