ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Λογότυπο του ΕΟΠΥΥ.Ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) αντικατέστησε όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Ταμεί­ων. Στις Μονάδες Υγείας ΕΟΠΥΥ, πανελλαδικά, απευθύνονται οι ασφαλισμένοι με σκοπό να κλείσουν ραντε­βού με ιατρό ή δια­γνωστικά εργαστήρια, προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο. Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί Φαρμακεία, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, για χορήγηση φαρμάκων χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων. 

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ► Ονομάστηκε ΕΥΤΥΧΙΑ!

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

​​Λογότυπο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.Το Κέντρο Ημέρας Παιδιού & Εφήβου με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας, που τον Ιούνιο 2019 ονομάστηκε ΕΥΤΥΧΙΑ από τα αρχικά των λέξεων ΕνημέρωσηΥποστήριξηΤεχνικήΥπομονήΧαράΙσότηταΑλληλεγγύη, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, άτομα που είναι εντεταγμένα σε σχολικό πλαίσιο και χρειάζονται παράλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις τις οποίες δεν παρέχει το σχολείο. Επίσης σε παιδιά και εφήβους οι οποίοι παρακολουθούν ειδικό θεραπευτικό – εκ­παιδευτικό πρόγραμμα προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη – επανένταξη τους.

Η ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο (NOESI.gr) επισκέφτηκε το ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στις 09/07/2015.

Κληρονομικότητα στον αυτισμό

Εικόνα Στέφη Ρακέλ

Γεια σας ειμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.Εχω έναν γιο 12 ετών με ήπιο Άσπεργκερ. Στην οικογένεια υπάρχει παιδι 21 ετών της αδελφής μου με νοητική υστέρηση και αυτιστικά στοιχεία και ο γιος της άλλης μου αδερφής με ΔΕΠΥ. Με τον αντρα μου δεν τολμούσαμε τόσα χρόνια να κάνουμε δεύτερο παιδί λόγω φόβου. Οταν μετά από ατυχημα έμεινα έγκυος πριν δύο μηνες με επιασε πανικος δυστυχώς η πρώτη σκέψη μου ήταν η διακοπή της κυησης. Τελικα δεν χρειάστηκε γιατί η κύηση παλλινδρομησε.

Παράλληλη στήριξη μαθήτριας 8 ετών με ΔΕΠΥ (Ψυχικό, 2019-2020)

Εικόνα Pro

​Αναζητούμε ειδική παιδαγωγό για παράλληλη στήριξη για την κόρη ​μας 8 ετών. Φέτος θα είναι στην 4η δημοτικού (σχολική Μονάδα, αποκρύπτεται το όνομα για λόγους δεοντολογίας). Έχει μέτριας μορφής ΔΕΠΥ. Ενδιαφερόμαστε να είναι η παιδαγωγός μαζί της δύο φορές την εβδομάδα στο σχολείο, και δύο φορές την εβδομάδα στο σπίτι (κατά σύσταση της παιδοψυχολόγου και της διευθύντριας του σχολείου). Περιοχή: Ψυχικό​.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 01/07/2019.

Αναζητούμε άτομο για δημιουργική απασχόληση αγοριού με Άσπεργκερ (Μελίσσια, Σεπτέμβριος 2019)

Εικόνα Carer

Zητείται κοπέλα για δημιουργική απασχόληση στα Μελίσσια αγοριού με ήπιο Άσπεργκερ. Ωράριο καθημερινά: 15:00-18:00 από Σεπτέμβρη.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 27/06/2019.

Ειδικός παιδαγωγός για παράλληλη στήριξη μαθήτριας με ABA (Πειραιάς, 2019-2020)

Εικόνα Carer

Χρειαζόμαστε μια ειδική παιδαγωγό με γνώσεις στο PECS και ABA, για μαθήτρια με ΔΑΦ, πολύ λειτουργική και πολύ καλή αντίληψη, κατανόηση. Περιοχή: Πειραιά (στο ειδικό σχολείο στην οδό Τζαβέλλα). 

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 25/06/2019.

Παράλληλη στήριξη μαθητή Β' Δημοτικού (Κ. Πετράλωνα 2019-2020)

Εικόνα Αθηνά Ζερβάκη

Αναζητάμε άτομο για παράλληλη στήριξη σε μαθητή β δημοτικού για το σχολ. έτος 2019-2020. Περιοχή: Κ. Πετράλωνα. Ωράριο: 10:00- 13:15.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 26/06/2019.

Αναζητούμε φιλόλογο ή μαθηματικό με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή (Αθήνα, 2019-2020)

Εικόνα NOESI.gr

Αναζητούμε φιλόλογο ή μαθηματικό με ειδίκευση στην ειδική αγωγή που να έχει επάρκεια στα Γαλλικά. Αφορά μαθητή του LFH (Γαλλικού Ινστιτούτου) με μαθησιακές δυσκολίες. Χρειαζόμαστε έναν ειδικό για να του κάνει μαθήματα για τη σχολική χρονιά 2019-2020. Περιοχή: Αθήνα.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 25/06/2019.

Εκπαίδευση μετά το λύκειο, 15χρονου με Asperger

Εικόνα Geok

Καλησπέρα. Ειμαι μητέρα 15χρονου παιδιού με Asperger. Πηγαίνει σε ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο. Αυτό σημαίνει ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές με επιπλέον 2 χρονια φοίτησης.

Μολις ολοκλήρωσε την Τρίτη γυμνασιου με βαθμό 19. Ειναι πολυ επιμελής και καλός στη συμπεριφορά του στο σχολείο. 

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.