Εκπαίδευση μετά το λύκειο, 15χρονου με Asperger

Εικόνα Geok

Καλησπέρα. Ειμαι μητέρα 15χρονου παιδιού με Asperger. Πηγαίνει σε ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο. Αυτό σημαίνει ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές με επιπλέον 2 χρονια φοίτησης.

Μολις ολοκλήρωσε την Τρίτη γυμνασιου με βαθμό 19. Ειναι πολυ επιμελής και καλός στη συμπεριφορά του στο σχολείο. 

Αυτο που με προβληματίζει ειναι ότι κάποιες στιγμές νιώθω ότι δεν ανήκει εκεί... Ότι θα έπρεπε να υπάρχει άλλη υποδομή για να τον βοηθήσει να αναδείξει τα ταλέντα του. Επίσης δεν ξέρω πως μπορώ να τον βοηθήσω μετά την υποχρεωτική εκπαίδευση. Τι μπορεί να σπουδάσει. Υπάρχει περιορισμός στην ιδιωτική εκπαίδευση; 

Ευχαριστω πολυ.

Γ. Καποκακη

Σχόλια

Μου είπαν ότι μπορεί να πάει Σχολή ΟΑΕΔ

Εικόνα Dimitra

Καλησπέρα, έχω και εγώ ένα γιό σαν εσένα, φέτος θα πάει γυμνάσιο και επειδή ψάχνομαι γενικότερα, μου είπαν ότι μπορεί μετά  το γυμνάσιο να πάει σχολή ΟΑΕΔ.

Tip από το NOESI.gr :)
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Σχολή ΟΑΕΔ ΑΜΕΑ στον Οδηγό υπηρεσιών στην ιστοσελίδα: https://www.noesi.gr/pronoise/oaed

like0

Ευχαριστώ πολύ, το γνωρίζω

Εικόνα Geok

Ευχαριστώ πολυ το γνωρίζω. Ήλπιζα ότι ίσως υπάρχει και κάτι επιπλέον. Το ψάχνω... μπορεί κάτι να αλλάξει μέχρι τότε.

like1

Αίτημα φιλίας

Εικόνα Δήμητρα Δημητρακοπούλου

Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε για τα παιδιά μας. Πού μένετε στο Περιστέρι;

like0

Μετάβαση από Δημοτικό σε Γυμνάσιο Άσπεργκερ

Εικόνα Vivian

Καλησπέρα έχω ένα γιο με σύνδρομο Άσπεργκερ και ήθελα απόψεις αν το κατάλληλο  σχολικό πλαίσιο είναι το Ενεεγυλ ή το τυπικό γυμνάσιο με παράλληλη. Μαθησιακα είμαστε άρκετα καλοί. Ευχαριστω.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.