Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ► Εσπερίδα με θέμα: Συνεκπαίδευση μαθητών με ΔΑΦ: Ρεαλισμός ή Ουτοπία;

​​Λογότυπο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.Το Κέντρο Ημέρας Παιδιού & Εφήβου με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, άτομα που είναι εντεταγμένα σε σχολικό πλαίσιο και χρειάζονται παράλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις τις οποίες δεν παρέχει το σχολείο. Επίσης σε παιδιά και εφήβους οι οποίοι παρακολουθούν ειδικό θεραπευτικό – εκ­παιδευτικό πρόγραμμα προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη – επανένταξη τους. 

ΝΕΟ! Εσπερίδα με θέμα: Συνεκπαίδευση μαθητών με ΔΑΦ: Ρεαλισμός ή Ουτοπία; Συνεδριακό Κέντρο Ξενοδοχείου "ELITE" — Παραλία Καλαμάτας — Παρασκευή 12/05/2017 - ώρα έναρξης 18:00. Ελεύθερη είσοδος.

Βίντεο που δημιουργήθηκε από εθελοντές του Κέντρου Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Με οπτικά προγράμματα και χρήση κοινωνικών ιστοριών τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί για την επίσκεψη και έτσι όλοι το διασκεδάσαμε πολύ!

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιού & Εφήβου με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας σκοπεύει στη διασφάλιση της συνέχειας της θεραπευ­τικής φροντίδας παιδιών και εφήβων στη κοι­νότητα, στην αντιμετώπιση των παθολογικών συμπεριφορών και των προβλημάτων της λειτουργι­κότητάς τους και στην ενίσχυση της σταδιακής ψυχο­κοινωνικής τους αποκατάστασης και της κοινωνι­κής προσαρμογής και ένταξής τους ή επανένταξης σε σχολικό ή άλλο εκπαιδευτικό πλαίσιο καθώς και στη στήριξη των οικογενειών τους.

Υπηρεσίες - Δράσεις

❸ Το θεραπευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομικές και ομαδι­κές θεραπευτικές και εκπαι­δευτικές παρεμβάσεις: παιδοψυχιατρική παρακολούθηση, ψυχολογική υποστήριξη, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις, υποβοήθηση της επικοινωνίας, λογοθεραπεία, αγωγή του λόγου, ψυχοκινητική, θεραπεία συμπεριφοράς, ειδική αγωγή – ψυχοπαι­δαγωγική, ψυχαγωγικά προγράμματα και δραστηριότητες στην κοι­νότητα.

 • Δράσεις που πλαισιώνουν το βασικό έργο:
 • Ειδικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ψυχοκοινωνικής φροντίδας, εκπαίδευσης σε ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες και υποστήριξης για τα παιδιά, τους εφήβους με ΔΑΔ – αυτισμό και τις οικογένειές τους.
 • Συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση οικογενειών σε κρίση. Λειτουργική διασύνδεση με οικογένειες που έχουν αυξημένες ανάγκες και εκπαίδευση των μελών της οικογένειας.
 • Κέντρο πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης επαγγελματιών.
 • Μελέτες, προγράμματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, αγωγής κοινότητας.
 • Ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
 • Παρέμβαση στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
 • Παρεμβάσεις στην κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση.
 • Οργάνωση ενός δικτύου συνεργαζόμενων φορέων και φυσικών προσώπων.
 • Λειτουργική διασύνδεση με άλλους φορείς των Τομέων Υγείας, Παιδείας, Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Αποκατάστασης ατόμων με Διάχυτες
 • Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Εργοθεραπευτή, Λογοθερα­πευτή, Ειδικό Εκπαι­δευτή / Γυμναστή.

Αφίσα.

Δραστηριότητες από το Κέντρο Αυτισμού Μεσσηνίας.

Επικοινωνία

Εργατικές Κατοικίες Ασύλου 241 00 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τηλ.: 2721301191

Fax: 2721301192

E-mail: autism.kalamata@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.autismmessinias.gr

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;