Επικοινωνία για συνδρομή για την πυρκαγιά στην Αττική

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Σήμερα ήταν η πιο δύσκολη μέρα... Αλλά ακολουθούν πολλές ακόμη για πολλούς συμπολίτες μας, που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, φίλους κατοικίδια, τα σπίτια και τους κόπους τους. Οι περισσότεροι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές έχουν ανάγκη από υλική, ψυχολογική και ηθική στήριξη. Εάν κάποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να συνδράμει εθελοντικά, επικοινωνήστε. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους. Θα βρείτε και το κινητό μου εδώ, παρακάτω.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) εδρεύει στην Αθήνα και επιχειρεί σε όλη την Ελλάδα. Παρεμβαίνει σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και ατυχημάτων με μεγάλο αριθμό θυμάτων, παρέχοντας κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη σε επιζώντες ή σε συγγενείς θυμάτων. Στελεχώνεται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εξειδικευμένο προσωπικό που λειτουργούν στο πλαίσιο ειδικά εξοπλισμένων κινητών μονάδων (μονάδας).

Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία, συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συνδράμουν σε ανάλογες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τις διαθέσιμες υπηρεσίες και φυσικά αν μπορείτε να συνδραμμετε με τη φυσική σας παρουσία!

Αν κάποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται και τώρα, μπορούν αύριο να επικοινωνήσουν μαζί μου αν θέλουν για πληροφορίες πώς μπορούν να συμμετέχουν σε κάποια ομάδα εθελοντικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πληγέντων, μεταβαίνοντας οργανωμένα (με μεταφορικά μέσα που διατίθενται για αυτό τον σκοπό) στις ανάλογες περιοχές.

Τελος, για τους πολίτες, η Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας του ΕΚΚΑ στο αριθμό 197 λειτουργεί δωρεάν ως γραμμή έκτακτης ανάγκης όλο το 24ωρο. Είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ψυχοκοινωνικής φύσης, αλλά κυρίως απευθύνεται σε άτομα, οικογένειες και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που διέρχονται κάποιας μορφής άμεση κρίση. Ενημερώστε τυχόν ατομα που χρειάζονται αυτές τις υπηρεσίες.

Καλό βράδυ, οι σκέψεις σας / μας να γίνουν ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα χέρι να δείξει το δρόμο σε όσους χάθηκαν μέσα σε αυτή την καταστροφή, να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι.

Ξαναλέω, υπάρχουν τρόποι να διαθέσετε τη φυσική σας παρουσία, συνάδελφοι. Και μια ημέρα ακόμη μπορεί να προσφέρει πολλά.

Άγγελος Κουτουμάνος | μέλος του noesi.gr

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.


Διαπιστευμένο μέλος – επαγγελματίας NOESI.gr
 Δείτε τη λίστα.

Επάγγελμα / ιδιότητα: 

  • Κοινωνικός Λειτουργός
  • Δ/ντής NOESI.gr

Τοποθεσία: 

  • Αττική

Τι με φέρνει εδώ;

Άγγελος Κουτουμάνος, κοινωνικός λειτουργός, εκδότης του www.noesi.gr.

Εικόνα Άγγελος ΚουτουμάνοςMου έλειπε ένας ελληνικός ιστοτόπος για την Ειδική Αγωγή. Ήθελα και τους γονείς στο επίκεντρο! Όπως δεκαετίες πριν, ξεκινούσαν το ένα μετά το άλλο τα Κέντρα και τα προγράμματα, έλυναν κι έδεναν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα του www.noesi.gr.
 Μάθετε περισσότερα εδώ: www.noesi.gr/aftonoita.

ΕΚΤΑΚΤΩΣ — Το τηλέφωνo για να επικοινωνήσετε μαζί μου είναι 6948986898. Επιμείνετε, αν καλεί και δεν απαντά.

Γνωρίστε το μέλος

Έχει βιολόγια το μέλος;
Προβολή πρόσφατων βιολογίων
Πότε έγινε μέλος στο noesi.gr;
πριν 12 έτη 6 μήνες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.