Λεκτική Δυσπραξία σε αγόρι 3 χρονών

Εικόνα Fotini Finika

Έχω ένα αγοράκι σχεδόν 3 χρονών. Όταν ήταν 1 χρόνου έλεγε κάποιες συλλαβές (μα-μα, πα-πα) ξαφνικά σταμάτησε να τα λέει και αυτά. Έλεγα είναι μικρός θα τα πει όλα μαζί ας του δώσω τον χρόνο του. Τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου πήγα σε διαφόρους λογοθεραπευτές, νευρολόγους και όλοι μου έλεγαν ότι είναι απλά μια φυσιολογική καθυστέρηση στην ομιλία του, να τον πάρω νηπιαγωγείο και θα μιλήσει. Εδώ και 5 μήνες σχεδόν ξεκινήσαμε σχολείο όμως λεκτικά το μωρό δεν έχει και τόση μεγάλη διαφορά (σε όλα τα άλλα ζωγραφική δραστηριότητες κ.τ.λ έχει τρομερή βελτίωση).

Πριν 2 μέρες τον πήγα σε ακόμα ένα λογοθεραπευτή και μου είπε ότι το μωρό έχει Λεκτική Δυσπραξία (σημείωση:το μωρό ακούει κανονικά εκτελεί όλες τις οδηγίες απλά δεν μπορεί να μου αυτά που θέλει και μιλά μια δική του γλώσσα), όμως αυτό επιβεβαιώνεται με εγκεφαλογράφημα και ταυτόχρονα να του κάνω κάτι ασκήσεις για να δυναμώσουμε την γλώσσα και όταν γίνει 3 χρονών (δηλαδή δε 3 μήνες) να τον πάρω ξανά.

Έχω συγχυστεί και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, τι να πιστέψω και ποιος θα είναι ο σωστός τρόπος να το αντιμετωπίσω αυτό.

Σχόλια

Έχουμε κι εμείς μια διάγνωση

Εικόνα Δήμητρα

Έχουμε κι εμείς μια διάγνωση Αφασία του Wernicke (Γουέρνικ). Δεν είμαστε όμως σίγουροι γιατί έχουμε κι άλλες διαγνώσεις που λένε "φάσμα". Ο ένας μου γιος ξεκίνησε να μιλά στα 3μιση. Τώρα είναι σχεδόν πέντε και προχωρά σταθερά αλλά δυσκολεύεται σε πολλές λέξεις. Τις ξέρει όμως σχεδόν όλες! Κάνουμε κανονικό διάλογο, τον ρωτάω μου απαντά, πάμε πολύ καλά. Ο άλλος δίδυμος πάει πιο πίσω, βάζει το γράμμα κάπα σε πολλές λέξεις και σε σχέση με το πρώτο είναι σταθερά πίσω.

Ομως δεν χάνω το κουράγιο μου κι ελπίζω κι αυτός να προχωρήσει πιο αργά αλλά που θα πάει θα ακολουθήσει το κατά ένα λεπτό μεγαλύτερο του αδερφό. Μην απογοητεύεσαι, ξέρω είναι δύσκολο κι εγώ πολλές φορές χάνω τη δύναμη μου αλλά δεν εγκαταλείπω. 

Είναι μάλλον απλό (αν και όχι πολύ εύκολο)

Εικόνα ΕΙΡΗΝΗ

Είναι μάλλον απλό (αν και όχι πολύ εύκολο).

Κάνεις αυτό που προτείνουν οι ειδικοί.. εγκεφαλογράφημα, ασκήσεις, επανεξέταση και θεραπεία.

Έτσι, πιστεύω, σου φεύγουν και τυχόν κακές σκέψεις και ανησυχιες.

Καλά αποτελέσματα!!

Δουλεύω με ένα παιδάκι

Εικόνα Κυριακή Πασιαλή

Δουλεύω με ένα παιδάκι που είχε ακριβώς ό,τι περιγράφετε. Ξεκίνησα πέρυσι που έγινε 3. Ωστόσο, θεωρώ πως δεν χρειάζεται να ανυσηχείτε. Το δικό μου παιδάκι έχει θεαματική βελτίωση, με την κατάλληλη και συστηματική βέβαια βοήθεια και προσοχή . Ας μην ξεχνάμε ;omvw πως το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και μοναδικό. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μου στείλετε ένα μέιλ για να σας ενημερώσω σχετικά. kikipas@outlook.com.gr

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.