Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα (ένσταση στα ΚΕΠΑ)

Καλησπέρα, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Πριν δυο μήνες πέρασε το παιδί μου 12 ετών επιτροπή ΚΕΠΑ καθώς έχει ΝΙΑ (νεανική ιδιοφυή / ιδιοπαθή αρθρίτιδα). Η Επιτροπή (ΚΕΠΑ) μας πρότεινε καλό θα ήτανε, να παρακολουθήσει το παιδί και ένας παιδοψυχίατρος. Πριν βγουν τα αποτελέσματα της Επιτροπής ήδη κάναμε τρεις συνεδρίες με την παιδοψυχίατρο, η οποία μας είπε πως θα χρειαστεί περίπου έναν χρόνο συνεδρίες το παιδί. Επίσης, η παιδοψυχίατρος μας ενημέρωσε πως έπρεπε να είχε δει ποιο νωρίς το παιδί έτσι ώστε να είχαμε καταθέσει και δικιά της ιατρικής γνωμάτευση στην Επιτροπή.

Σήμερα, έλαβα τα αποτελέσματα της Επιτροπής με ποσοστό 50% και ρώτησα εάν μπορώ να κάνω ένσταση έτσι ώστε να επανεξεταστεί και με την γνωμάτευση πλέον της παιδοψυχιάτρου.  

Μου απαντήσανε από το ΚΕΠΑ πως δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί πρόκειται για έξτρα ασθένεια.

  • Μπορείτε να μου προτείνετε εάν φυσικά γνωρίζετε τι μπορώ να κάνω;;

Ευχαριστώ παρά πολύ για τον χρόνο σας.

Σχόλια

Ποια είναι η διάγνωση;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητέ κ. Ντέλλα, μπορείτε να μας πείτε ποια είναι η διάγνωση της παιδοψυχίατρου; Αυτή, δηλαδή, που θα μπορούσε να αναφέρει για την Επιτροπή του ΚΕΠΑ. Επίσης, είναι ιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο ή βλέπει το παιδί ιδιωτικά;

Άγγελος Γ. Κουτουμάνος
Κοινωνικός Λειτουργός

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.