Σπαστική διπληγία / Εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα Little Fairy

Καλημερα και καλη χρονια σε ολους! Εχω μια κορη 2 ετων που γεννηθηκε στις 31 εβδομαδες. Στον υπερηχο και αργοτερα στη μαγνητικη μας ειπαν οτι εχει καποιες κυστες στο κεφαλι της που θα της αφησουν καποιο προβλημα. μειναμε στην MENN 1 μηνα. Λογω υπερτονιας ξεκινησαμε αμεσα φυσικοθεραπειες τις οποιες συνεχιζουμε και σημερα. Δεν φαινεται να εχει καποια νοητικη υστερηση, κανει προτασεις, δειχνει και κανει οσα κανουν ολα τα παιδια της ηλικιας της εκτος απο το κινητικο... Δεν περπαταει ανεξαρτητα και το 2019 μας ειπαν οτι εχει σπαστικη διπληγια. Πριν 1 μηνα βαλαμε ναρθηκες μετα απο προτροπη του ορθοπεδικου. Ο ιδιος καθως και ο παιδονευρολογος πιστευουν πως θα εχει καλη εξελιξη. Μαλλον ομως δεν θα γλιτωσουμε μποτοξ, περιπατητηρα και ισως χειρουργειο.θελω να μαθω απο αλλους γονεις με παρομοιο θεμα τι εξελιξη εχουν τα παιδια τους γιατι καθε βραδυ διαβαζω πολλα αρθρα και εχω καταλαβει πως εχουμε πολυ δρομο ακομη....

Σχόλια

Εγκεφαλική Παραλυση - Διπληγια

Εικόνα Γιάννης_1970

Καλη χρονια

Δεν μπορω να σας βοηθησω σε αυτα που λετε, καθως το κινητικο προβλημα του γιου μου ειναι μικροτερου βαρους.

Με το χαρτι απο το Παιδων του νευρολογου και μαγνητικες μπορειτε να περασετε απο ΚΕΠΑ για να σας δωσουν ποσοστο αναπηριας, μετα ζητατε επιδομα απο ΟΠΕΚΑ (προνοιακο επιδομα ΑμεΑ).

like0

Περικοιλιακή λευκομαλάκυνση

Εικόνα Marina Karav

Καλησπέρα έχω ένα μωράκι με περικοιλιακή λευκομαλάκυνση (τις κυστες που περιγραψατε) .. Κάνουμε ήδη φυσικό θεραπείες και είναι 5μηνων διορθωμένη 3..έχει υπερτονια κάτω άκρων..Προγνωστικά αν και είναι νωρίς πάμε για διπληγια.. Τι εξέλιξη έχετε ως τωρα; Αν μπορείτε να με βοηθήσετε με ότι πληροφορία έχετε καθώς όλα είναι βουνό προς το παρόν και η αγωνία έχει βαρέσει κόκκινο..

Ευχαριστώ πολύ..

like0

Περικοιλιακή λευκομαλακυνση βρέφος

Εικόνα Despina Pap.

Γεια σας κι εμείς έχουμε ένα βρεφάκι που γεννήθηκε και εμφάνισε σπασμούς λόγω υποξίας. Βγήκε από τη ΜΕΝΝ μετά από ένα μήνα δεν ήταν πρόωρη. Ο υπέρηχος έδειξε ότι έχει περικοιλιακή λευκομαλακυνση. Έχουμε ραντεβού με παιδονευρολόγο, θα κάνει φυσικοθεραπεία και θα παρακολουθείται το παιδί στο νοσοκομείο μέχρι τα δύο έτη. Μπορείτε να προτείνετε κάποιους επαγγελματίες που σας βοήθησαν στη Θεσσαλονίκη και είναι αξιόπιστοι; Για παιδίατρο και παιδονευρολογο κυρίως 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.