Δυσμενής τροπολογία για εκπαιδευτικούς με ανάπηρο τέκνο 67%

Θα  εξομοιωθούν οι εκπαιδευτικοί που τυγχάνουν γονείς ενός (1) ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% και κατά συνέπεια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 επιφυλάσσει για τους πολύτεκνους, σύμφωνα με διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. (δηλαδή καμία ευνοική μεταχείρηση!!!!!)

Πηγη: http://www.esos.gr/arthra/44742/tropologia-gia-ekpaideytikoys-me-anapiro-tekno

Σχόλια

Τροπολογία

Εικόνα Αλεξάνδρα

Καλημέρα. Σε τι θα μπορούσε η τροπολογία αυτή να επηρεάσει τον εκπαιδευτικό που έχει τέκνο με 67% αναπηρία;

Οι εκπαιδευτικοί με τέκνο με αναπηρία 67%

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Οι εκπαιδευτικοί με τέκνο με αναπηρία 67% (και το Άσπεργκερ συνήθως δίνει τόσο), έχουν μέχρι τώρα προτεραιότητα στις μεταθέσεις, αλλά και αν είναι σε ένα σχολείο δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως υπεράριθμοι και να μετακινηθούν.

Αυτή την ευνοϊκή μεταχείριση είχαν μέχρι πριν 2; χρόνια και οι πολύτεκνοι και την έχασαν (ήταν πολλοί και κατέκλυσαν τα σχολεία, χωρίς ΑΣΕΠ πολλές φορές, και δίπλα στο σπίτι τους).

Τώρα, αν ψηφιστεί η τροπολογία, θα την χάσουνε κι όσοι γονείς έχουν ανάπηρο τέκνο με ποσοστό 67%!!!!

Το Υπουργείο Παιδείας κάνει φοβερές προσπάθειες για "οικονομία" στους καθηγητές. Συγχωνεύονται σχολεία, καταργούνται ειδικότητες, και υπάρχει κίνδυνος μετακινήσεων για πολλούς εκπαιδευτικούς!

Υ.Σ. Αν θέλετε και αναφορά στα ΠΔ ή τα ΦΕΚ να τα βρω να σας τα δώσω...

Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης

Εικόνα Αλεξάνδρα

Σε αυτές υπάγονται συγκεκριμένες παθήσεις και όχι με βάση το ποσοστό αναπηρίας, έτσι δεν είναι; Εγώ μετατέθηκα ως ειδική κατηγορία σύμφωνα με τα ΠΔ 50/1996 και ΠΔ 100/1997, στα οποία δε γίνεται αναφορά σε ποσοστό αναπηρίας αλλά σε παθήσεις. Αν υπάρχει κάποιο άλλο ΦΕΚ η ΠΔ που γνωρίζετε, πείτε μου σας παρακαλώ... 

Το ποσοστό αναπηράας μετράει μόνο στις αποσπάσεις

Εικόνα Kat Ar

Δεν εχει αλλαξει κάτι στο ΠΔ κ οντως δε μετραει το ποσοστο αναπηριας στις μεταθεσεις...το ποσοστο αναπηριας μετραει μονο στις αποσπασεις...πχ με 67% παίρνεις 20 μόρια.

όσον αφορά στο υπουργείο πολλά θέλει να κόψει...εμένα η κόρη μου έχει εγκεφαλική παράλυση αλλά μάλλον δε γνωρίζουν ότι σπαστικό τέκνο που λέει το ΠΔ 50/96 ειναι το τέκνο με εγκεφαλική παράλυση...πέρισυ ενταχθηκα στις ειδικες κατηγοριες ενω φέτος όχι...φυσικα έκανα ένσταση αλλά άγνωστο τι θα γίνει....

Πρέπει να έχετε δίκιο

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Πρέπει να έχετε δίκιο, ότι μετράει μόνο στις αποσπάσεις το ποσοστό αναπηρίας!

Εγώ παρασύρθηκα από το γεγονός ότι στο ΠΔ 50/96 έγιναν συμπληρώσεις και για άλλες παθήσεις το 2003 και το 2005 και επί πλέον το 2010 εξαιρέθηκαν από την ευνοϊκή μεταχείριση οι πολύτεκνοι, τόσο στις μεταθέσεις όσο και στον χαρακτηρισμό τους ως ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ.

Εκτός από τις μεταθέσεις και αποσπάσεις, μας νοιάζει και να μην χαρακτηριζόμαστε ως υπεράριθμοι, κι απ' ότι φαίνεται αυτό ακόμα δεν καταργήθηκε.

Σας εύχομαι καλή τύχη στην ένσταση που κάνατε! Καλό κουράγιο!

Υπεραριθμίες

Εικόνα Αλεξάνδρα

Θελω να πιστευω οτι δε αλλαξει η διαταξη αυτη. Τοσες χιλιαδες εκπαιδευτικοι, απο εμας που εχουμε παιδια με αναπηρια θα κανει "οικονομια" το Υπουργειο; Καλη επιτυχια στην ενσταση, ευχομαι να πανε ολα καλα!!

Ευχαριστώ...

Εικόνα Kat Ar

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας...απλά μου είναι αδιανόητο κάθε χρόνο να αγωνίζομαι για κάτι που βάσει νόμου το δικαιούμαι...

τέλος πάντων θα δείξει...εύχομαι και σε σας να πάνε όλα καλά και να μην βρεθούμε όλοι μας προ εκπλήξεων...

Συνταξιοδότηση

Εικόνα όλγα χρονοπούλου

Χαίρετε! Νομίζω πως ένας γονιός εκπαιδευτικός πού έχει παιδί με αναπηρία 67% μπορεί να βγεί σε σύνταξη στα 25 χρόνια υπηρεσίας. Μήπως μπορείτε να μού το επιβεβαιώσετε; Σας ευχαριστώ πολύ!

Σύνταξη γονέων με τέκνο με αναπηρία 67%

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Στο ΤΣΜΕΔΕ που είμαι, παλιότερα ίσχυε, αλλά φοβήθηκα να το χρησιμοποιήσω γιατί έπρεπε να περάσει 3 φορές επιτροπή ανά δυο χρόνια το παιδί με το ποσοστό αυτό για να ισχύσει. Φοβήθηκα μήπως ο νόμος αλλάξει προς το δυσμενέστερο, μήπως π.χ. που για ποσοστό 80% και άνω, ή μήπως μικρύνει το ποσοστό αναπηρίας του παιδιού μου. Δεν το έκανα...

Τώρα που επιτέλους πήρα ποσοστό αναπηρίας 67% εφ' όρου ζωής για το παιδί, δεν ξέρω και πάλι, φοβάμαι για τα χειρότερα. ΑΝ είχα μεγάλη ανάγκη βέβαια θα το χρησιμοποιούσα. Σάμπως θα πάρουμε καμμία σύνταξη της προκοπής; Ή δεν θα την κόψουν κι άλο στο μέλλον;

Τι δικαιούται αναπληρωτής εκπαιδευτικός με 67% αναπηρία;

Εικόνα sakisgrand

Θα ήθελα να ρωτήσω γενικά, τι δικαιούται ένας εκπαιδευτικός με 67% αναπηρία; Γνωρίζω ότι δικαιούται συνεχόμενο ωράριο; Ισχύει ακόμα; Μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να αποφύγει να κάνει το ολοήμερο που είναι το μεσημέρι;

Ευχαριστώ!!!

Υπεράριθμοι

Εικόνα Μαργαρίτα Ρούσσου

Ούσα ΑΜΕΑ εκπαιδευτικός με 80% κινητική αναπηρία λόγω ρευματοειδούς αρθρίτιδας ταλαιπωρήθηκα πολύ ως υπεραριθμη. Δυστυχως δεν έπαιξε ρόλο ούτε στην τοποθέτηση μου. Η ρευματοειδής δεν ανήκει στις παθήσεις που σε προστατεύουν και δεν χαρακτηρίζεσαι υπεραριθμος. Θεωρω ότι κανείς μας δεν πρέπει να το αφήσει έτσι. Με συμβούλεψε καλή συνάδελφος να απευθυνθώ στον συνήγορο του πολίτη. Να κάνω αναφορά για διάκριση. Ας μην αλλάξουν τις ασθένειες αφού αυτοί γνωρίζουν τόσο καλά τι είναι σοβαρό και τι όχι (ειρωνεία) ας λάβουν υπόψη όμως το ποσοστό που το ίδιο το κράτος δικαίου είναι! Αν κινηθούμε πολλοί μαζί μπορεί κάτι να αλλαξει.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.