Αυτισμός και ευπαθείς ομάδες με προτεραιότητα εμβολιασμού COVID-19;

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Μήπως γνωρίζετε αν τα άτομα του αυτιστικού φάσματος μπορούν να ενταχθούν στις ευπαθείς ομάδες υψηλού ή αυξημένου κινδύνου ώστε να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό όπως άλλες συγγενείς παθήσεις;

Επιστημονικά το σύνδρομο Άσπεργκερ ανήκει στο αυτιστικο φάσμα;

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Επιστημονικά το σύνδρομο Άσπεργκερ ανήκει στο αυτιστικο φάσμα; Είμαι εκπαιδευτικός με γιο με σύνδρομο Asperger και χρησιμοποιώ τη γνωμάτευση της πάθησης για να είμαι στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης σύμφψνα με το ΠΔ50/1996 που μιλάει για γονείς με παιδιά .... αυτιστικά κλπ. Η πρόσφατη απόφαση των ΚΕΠΑ αντί για: "Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος - Σύνδρομο Asperger" που έγραφαν παλιά, αναφέρει "Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή - Σύνδρομο Asperger".

Δυσμενής τροπολογία για εκπαιδευτικούς με ανάπηρο τέκνο 67%

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου
Θα  εξομοιωθούν οι εκπαιδευτικοί που τυγχάνουν γονείς ενός (1) ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% και κατά συνέπεια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 επιφυλάσσει για τους πολύτεκνους, σύμφωνα με διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Πάσο ΑμεΑ για Asperger - Παθογολοανατομική αναπηρία 67%;

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Είμαι μητέρα αγοριού 23 ετών με Asperger. Αναρωτιόμονα αν δικαιούται πάσο ΑμεΑ έχοντας από τα ΚΕΠΑ γνωστοποίηση αναπηρίας που οφείλεται στην πάθηση Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος - Σύνδρομο Asperger Π.Α. 67% και λέει παρακάτω που οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση! Στο έντυπο που πήρα από το ΚΕΠΑ αναφέρει ανάπηρους με παθογολοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Παλιά ήξερα ότι το φάσμα του αυτισμού έπαιρνε πάσο ΑμεΑ αλλά δεν το πήραμε ποτέ. Τώρα το χρειαζόμαστε...

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.