Ανησυχώ για την κοινωνικοποίηση του, όσο μεγαλώνει απομονώνεται, είναι 17 ετών με νοητική υστέρηση

Γεια σας. Σας γράφω για τον γιο μου που είναι στα 17, έχει νοητική υστέρηση και τώρα εδώ και καμιά 5ετια είναι συνέχεια άρνηση σε ο,τι του πούμε άσπρο_– μαύρο. Tου μιλάμε με το καλό δεν ξέρει τι θέλει. Τώρα δεν θέλει να πηγαίνει ούτε στο σχολείο ούτε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, που είναι γραμμένος από πέρυσι (πήγε 2-3 φορές) και δεν θέλει να ξαναπάει. Κάθεται όλη μέρα στο σπίτι. Ανησυχώ για την κοινωνικοποίηση του όσο μεγαλώνει απομονώνεται.

Σχόλια

Εκ πρώτης η αντίδραση μου φαίνεται φυσιολογική

Εικόνα Petros D

Εκ πρώτης η αντίδραση μου φαίνεται φυσιολογική, καθώς όλοι έχουν το δικαίωμα στην αντίδραση.

Ίδια θέματα αντιμετωπίσαμε κι εμείς.

Συμβουλεύεστε ψυχολόγο;

Όχι δεν έχουμε πάει σε ψυχολόγο, εσείς;

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Οχι δεν εχουμε παει σε ψυχολογο εσεις πηγατε; Σας βοήθησε;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.