Η κόρη μου, 6,5 μηνών, δεν ακούει το όνομά της

Καλησπέρα σε όλους. η κόρη μας είναι 6,5 μηνών, ακόμα δεν έχουμε γίνει 7. Είναι κάτι που με ανησυχεί. Δεν ακούει καθόλου στο όνομά της, και όταν φωνάζουμε "μπέμπα", άλλες φορές γυρνάει και άλλες όχι. Είναι πολύ κοινωνική, της αρέσει πολύ το παιχνίδι "κουκουτζά", της αρέσει πολύ το παιχνίδι με τον καθρέπτη, έχουμε άψογη οπτικη επικοινωνία, και δεν έχει κάποιο κινητικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα σχεδόν περπατάει.

Πόσο ανησυχητικό είναι το ότι δεν γυρνάει στο κάλεσμα; Ακούει μια χαρά, αντιδράει στους έντονους ήχους, φοβάται τους έντονους ήχους και είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να ακούσει.

Σχόλια

Απο ποιο μήνα είναι ανησυχητικό;

Εικόνα Mirella Kountouraki

Απο ποιο μήνα ειναι ανησυχητικό οταν το μωρό δεν ακούει το όνομά του; Υπάρχουν ενδείξεις αυτισμού στους 6,5 μήνες; 

Ορόσημα (7-9 μηνών)

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Αγαπητή Mirella,

Τα βρέφη συνήθως γυρνάνε στ' όνομά τους στους 7 μήνες. Κάθε παιδί αναπτύσσεται διαφορετικά γι'αυτό ίσως κάποια κατακτάνε αυτό το ορόσημο νωρίτερα ή λίγο αργότερα. Αν δε το έχει κατακτήσει ως τους 9 μήνες συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Χρησιμοποιήστε ένα συγκεκριμένο όνομα συχνά και πιστεύω σύντομα θα κάνει τη σύνδεση.

Θερμές Ευχές

Βίκυ

Μίλησα με τον γιατρό, μου είπε να μην ανησυχώ

Εικόνα Mirella Kountouraki

Σας Ευχαριστω παρα παρα πολυ. Μίλησα και με τον γιατρο και μου ειπε πως δεν εχω κάποιο λόγο να ανησυχώ, τουλάχιστον προς το παρόν. Καλο σας βράδυ 

Η απάντησή σας με βοήθησε πολύ να ηρεμήσω

Εικόνα Mirella Kountouraki

Θελω να σας ευχαριστήσω απο τα βάθη της καρδιάς μου. Η μικρή μου, λιγο μετα την απάντησή σας άρχισε να γυρνάει στο όνομά της και τώρα πια γυρνάει κάθε φορα. Σημερα μάλιστα έκανε το πρώτο της «γεια», κούνησε δηλαδή το χεράκι της Χαιρετώντας, στην προσπάθειά της να με αντιγράψει. Σε μια βδομάδα θα γίνει 7 μηνών. 

Η απάντησή σας με βοήθησε πολύ να ηρεμήσω, γιατί είχα ανησυχήσει πολύ. 

Σας ευχαριστώ πολυ

Ευχαριστα νεα

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Χαίρομαι πολύ με τα ευχαριστα νεα σας!

Να χαίρεστε το παιδακι σας!

Θερμές Ευχές

Βικυ

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.