Θετική Ανατροφή: Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά χωρίς τιμωρία

Ομιλία - Συζήτηση με θέμα την ανατροφή που βασίζεται στην απουσία της τιμωρίας αλλά όχι στην απουσία των ορίων από το Κέντρο ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ στις Σέρρες
Παρασκευή, 26 Μάιος, 2017 - 16:00 - 18:30

Το Πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Ενσυναίσθηση" σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής (Ε.Ε.Α.Σ.Π.) οργανώνουν ομιλία - συζήτηση με θέμα τη "Θετική Ανατροφή: Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά χωρίς τιμωρία"  στις 26 Μαΐου 2017 στις 16:00 στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών (Ν. Νικολάου 20, Σέρρες 621 24).

Η Θετική Ανατροφή, θεωρείται πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένη, σύμφωνα με τις νεότερες επιστημονικές έρευνες, εάν ακολουθούνται κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες. 

Όταν αναφερόμαστε στη Θετική Ανατροφή, εννοούμε για ανατροφή που βασίζεται στην απουσία της τιμωρίας αλλά όχι στην απουσία των ορίων. Εννοούμε τη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών επικοινωνίας με το παιδί. Είναι όταν σταματάμε να βλέπουμε το παιδί ως αντίπαλο που πρέπει να νικήσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί το παιδί συμπεριφέρεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο και τι μας ζητάει με τη συμπεριφορά που μας δείχνει. 

O Δρ. Δημήτρης Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD Πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Σ.Π., θα μιλήσει για τον ρόλο των γονέων και πώς μπορούν να τον ενδυναμώσουν. Πως θα ανατρέψουν τα αρνητικά συναισθήματα που τους δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των μη επιθυμητών συμπεριφορών των παιδιών τους  πάντα σε σχέση με την προαγωγή της Θετικής Ανατροφής των παιδιών τους.

Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων ψυχικής υγείας, φοιτητές και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τον τρόπο προσέγγισης της Θετικής Ανατροφής (Positive Parenting).

Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείτε με τη γραμματεία του του Κένρου "Ενσυναίσθηση" στο τηλ.: 2321046142

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ομιλία - Συζήτηση με θέμα την ανατροφή που βασίζεται στην απουσία της τιμωρίας αλλά όχι στην απουσία των ορίων από το Κέντρο ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ στις Σέρρες στις 26/05/2017.

Διοργάνωση      

Πρότυπο κέντρο Ειδικών Θεραπειών "Ενσυναίσθηση"
Καπιώτου Αναστασία, Λογοθεραπεύτρια 
Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρων "Ενσυναίσθηση"

Βενιζέλου 45, Σέρρες
Τηλ. 2321046142

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ στον Οδηγό Υπηρεσιών του NOESI.gr στην ιστοσελίδα noesi.gr/pronoise/ensynaisthisi

Βιογραφικό Εισηγητή

Ο Δρ. Δημήτριος Δημητρίου Παπαβασιλείου , είναι Παιδίατρος- Νευροαναπτυξιολόγος MD PhD, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και απέκτησε το διδακτορικό του με άριστα με θέμα την Ψυχοκοινωνική Ανάπτυξη παιδιών σε Διαπολιτισμικό περιβάλλον. 

Μετεκπαιδεύτηκε μεταδιδακτορικά, στο Πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ στο τμήμα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Robert Debre στο τμήμα Παιδονευρομεταβολικών Νοσημάτων στο Παρίσι (Γαλλία).

Συνεργάζεται άμεσα με τα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο της California στη Santa Barbara, και το Πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ.

Είναι εκπαιδευτής και ειδικός στη μέθοδο PRT- Pivotal Response Treatment Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων για παιδιά με Αυτισμό.

Διατελεί International Coordinator (Διεθνής Συντονιστής) στην εταιρία Koegel Autism Consultants - Santa Barbara της California, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σάντα Μπάρμπαρα - ΗΠΑ.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.