Ενδιαφέρον σύνδεσμος για τη Δυσλεξία από τη Λεξιμάθεια

Η εβδομάδα που διανύουμε έχει οριστεί από το BDA (British Dyslexia Assosiation) ως εβδομάδα ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για τη Δυσλεξία. Πολλοί έχουν ταυτίσει την Ειδική αυτή Διαταραχή της Μάθησης με δυσκολίες στην ανάγνωση και την ορθή γραφή, παραβλέποντας τους υπόλοιπους τομείς που συχνά πλήττονται όπως για παράδειγμα η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη, οι οργανωτικές δεξιότητες, ο προσανατολισμός στο χώρο. Οι αφίσες του BDA δείχνουν με εύγλωττο τρόπο ότι η "δυσλεξία επηρεάζει πολλά περισότερα από τις λέξεις"...

Αξίζει να το δείτε http://www.bdadyslexia.org.uk/get-involved-and-fundraising/dyslexia-awareness-week.html

Κατερίνα Περικλέους1, επιστημονική συνεργάτις του Πρότυπου Κέντρου Λόγου και Μάθησης Λεξιμάθεια2.

Tips από τα δίκτυα του NOESI.gr!

1, 2 Η Κατερίνα Περικλέους είναι μέλος στο δίκτυο "Specials" εδώ και η Λεξιμάθεια είναι μέλος στο δίκτυο "Προνόησε" εδώ.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.